4 Seasons in de Maasduinen

20 oktober 2017

Dolfinarium

Filed under: dierentuinen,happy family,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

Vandaag hebben we samen genoten in het Dolfinarium, daar keken we al weken naar uit. Een extra verrassing was er vanochtend na het ontbijt toen ik Trisha vertelde dat ze ā€™s middags in het water waar de dolfijnen leven mag stappen, mag ontdekken hoe de dieren leven en verzorgd worden. Samen kregen we de mogelijkheid om contact te maken met de dolfijnen. Van de trainer leerden we een handgebaar waarmee Trisha de dolfijn liet zingen. We mochten de dolfijn aanraken en knuffelen. Een unieke ervaring die we nooit zullen vergeten!
20-10-17dolfijn

22 september 2017

Burgers Zoo

Filed under: dierentuinen,uitstapje — fransmarjosem @ 20:15

Vandaag had Trisha’s school een studiedag. Een ideale dag om samen naar de dierentuin te gaan. We zijn allebei dol op dieren, haar enthousiaste kreten bij het zien van een mama neushoorn met haar kleintje, de vele prachtige vissen in Burgers Ocean, honderden vlinders in de Mangrove en alle andere prachtige dieren lieten ons samen op en top genieten!
burgers-zoo

25 juni 2017

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Filed under: dierentuinen,uitstapje — fransmarjosem @ 21:00

Vanochtend waren Trisha en ik al vroeg onderweg. Een meidendagje voor de twee dierenliefhebsters šŸ™‚ Bij aankomst op de parkeerplaats in Emmen konden we ons eerst niet voorstellen dat er hier midden in de stad ook echt een dierentuin is. Eenmaal binnen in de wereld die Wildlands heet, werden we verrast en reisden we samen door de savanne, de jungle en het poolgebied!

wildlands

28 april 2016

Wild- & Belevenispark Daun

Filed under: dierentuinen,in de natuur,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

Het Wild- & Belevenispark is beroemd, niet alleen om de vele soorten wilde dieren die er in hun natuurlijke omgeving leven. Het landschap is bebost met loof- en naaldbomen. Er zijn bergen, dalen, beekjes en ondoordringbaar struikgewas. Het park ligt centraal in de mooie Vulkaaneifel. Met je eigen auto rij je stapvoets de 8 kilometer lange route af, waarbij je kunt stoppen waar je wilt. Gezien de koude temperaturen deze week, leek ons dit een ideaal uitstapje. We starten na binnenkomst bij de valkenier, die met een kerkuil, een uhu en een valk een vrijevlucht demonstratie geeft. We mogen zelfs met een roofvogel op de foto.
roofvogels

Na al deze indrukken vervolgen we het pad in het park, komen langs apen, edelherten, wilde zwijnen met hele schattige jonkies, lama’s en ezels. Een prachtig park, waarbij het zo mooi is dat de dieren niet in hokjes zitten maar zich vrij door het bos bewegen. Aan het einde van de rit is een speelpark voor de kinderen en een restaurantje.
collage-2016-05-012

18 juli 2015

Klever Tierpark

Filed under: dierentuinen — fransmarjosem @ 20:00

Toen Sem en Trisha klein waren, kwamen we er een paar keer per seizoen, nu gaf ze zelf aan dat ze “bijna” te groot is voor het Klever Tierpark. Maar van dieren genieten wij tweetjes altijd, erg aandoenlijk zijn de zeehonden. We hebben ontzettend gelachen bij de stokstaartjes, wat zijn dit toch komische beestjes. Het was een gezellige middag.
klever-tierpark

15 februari 2015

Thale

Filed under: dierentuinen,in de natuur,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Vandaag waren we in de stad Thale. Vanochtend stapten we in de Bodetal-Seilbahn die ons omhoog bracht naar de Hexentanzplatz. Dit is vermoedelijk een oud-saksisch cultuuroord met allerlei jaarlijkse rituelen, zoals de nacht van 1 mei, waarin de zogenaamde feesten der Hagedissen (woud- en berggodinnen) worden gevierd. Boven op de berg genieten we in een kleine dierentuin van veel roofvogels, herten, wilde zwijnen en een hele mooie vos. Daarna maken Sem en Trisha een aantal ritjes met de Harzbob, ze zijn dol op rodelbahnen. De terugweg wandelen we naar beneden langs kabbelende beekjes in een prachtig bos.
thale

24 augustus 2014

Weezer Tierpark en belevenispad

Filed under: dierentuinen,happy family — fransmarjosem @ 20:00

Vanochtend genoten van de dieren in het Weezer Tierpark (D). Er zijn daar pony’s, ezels, ganzen, eenden, kippen, konijnen, geiten, reeĆ«n en schapen. De kinderen mogen de dieren voeren met brokjes. Via het Tierpark kun je in het bos naar een belevenispad. We komen hier al jaren met de kinderen, ze vinden het nog steeds een super leuk uitje!
24-08-2014

24 mei 2014

Klever Tierpark

Filed under: dierentuinen,uitstapje — fransmarjosem @ 20:15

Vanmiddag zijn Trisha en mama naar het Klever Tierpark geweest. Al jaren een favoriet bij Trisha en mij. Sem wilde graag met papa naar de bosspeeltuin en zo hadden we ruimte voor een 1 op 1 middag. Heerlijk rustig met z’n tweetjes onderweg. Als de kinderen samen zijn dan is er snel aanleiding om te kibbelen en dat kon vanmiddag niet. Trisha en ik genoten van baby varkentjes, ezels, geiten, kamelen, rode pandabeer, roofvogels, damwild, prairiehondjes, stokstaartjes en robben. We zijn beiden dol op dieren, het was een TOP middag!
klever-tierpark

2 mei 2014

Hochwildpark Rheinland

Filed under: dierentuinen,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Een heel bijzonder uitje voor het hele gezin in elk seizoen is het Hochwildpark Rheinland. Het park is 80 hectare groot en ligt in de uitlopers van de Eifel. Ontmoetingen met de verschillende wildsoorten in de uitgestrektheid van het land zonder hekken zijn een zeer bijzondere ervaring. Temidden van uitzonderlijk mooie berken, beuken en eiken bossen trekken schilderachtige oerossen en andere Europese wilde diersoorten hun sporen. Wij zijn allemaal laaiend enthousiast over dit prachtige park!

hochwildpark-rheinland

7 september 2013

Zoo Parc Overloon

Filed under: dierentuinen,uitstapje — fransmarjosem @ 20:30

Sem was vandaag uitgenodigd voor het kinderfeestje van zijn klasgenootje Dave. Frans was aan het klussen met buurman Leon, samen met Trisha bracht ik Sem naar Dave in Venray. Dave woont van de klasgenootjes het dichtst bij ons. Vanuit Venray reden Trisha en ik naar Zoo Parc Overloon. Elke keer weer een feest voor ons als we naar een dierentuin gaan, wij houden allebei ontzettend van dieren en de natuur. We waren allebei dan ook heel erg enthousiast toen er een Bonte Maki door ons geaaid wilde worden. Toen Trisha van mij en de Maki een foto ging maken, probeerde hij zelfs op m’n schoot te klimmen! ’s Avonds hebben we Sem weer bij Dave opgehaald en hij had een super leuk feestje beleefd en gezellig gespeeld in de speeltuin.

mycollage15

Powered by WordPress