4 Seasons in de Maasduinen

22 oktober 2018

Ooijpolder

Prachtige middag in de Ooijpolder, de kinderen spelen samen, ouders kletsen onder genot van koffie en cake gezellig bij, heerlijk!

collage-ooijpolder

24 juli 2018

Pullman City Harz

Filed under: Harz gebergte,uitstapje,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

”Howdy vreemdeling!
Welkom bij Pullman City Harz! Kom dichterbij en ervaar de unieke westerse stad. Je kunt actievolle westernshows verwachten, authentieke uitvoeringen en een wereld vol ervaringen. Zeef naar goud in de Yukon of bezoek de indianen in hun hutten om meer te leren over het leven en de cultuur van het Wilde Westen. Bij ons ervaar je je dromen.” Zo lazen wij in de folder die in het vakantiehuisje klaar lag… We lieten ons verassen en we hebben echt genoten van de shows, maar zeker ook van de vele kleine museumpjes met prachtige “schatten” uit het wilde westen.
pullman-city

22 september 2017

Burgers Zoo

Filed under: dierentuinen,uitstapje — fransmarjosem @ 20:15

Vandaag had Trisha’s school een studiedag. Een ideale dag om samen naar de dierentuin te gaan. We zijn allebei dol op dieren, haar enthousiaste kreten bij het zien van een mama neushoorn met haar kleintje, de vele prachtige vissen in Burgers Ocean, honderden vlinders in de Mangrove en alle andere prachtige dieren lieten ons samen op en top genieten!
burgers-zoo

17 september 2017

Klooster Sint Agatha

Filed under: happy family,uitstapje — fransmarjosem @ 19:30

Terwijl de kinderen zich er eerst weinig bij voor konden stellen, waren ze eenmaal in en rondom het klooster heel enthousiast. Het klooster in Sint Agatha wordt sinds 1371 onafgebroken bewoond door Kruisheren. In de tentoonstelling wordt het veelkleurige leven van de Witte Paters en Witte Zusters in Afrika ge├»llustreerd aan de hand van voorwerpen, archief- en beeldmateriaal. Momenteel zijn de Nederlandse missionarissen bejaard en bijna allemaal teruggekeerd naar hun thuisland. Hun werk wordt voortgezet door de Afrikaanse bevolking. In Nederland zal deze tentoonstelling de laatste kans zijn om uit de eerste hand hun verhalen over de missie in Afrika te horen en aanschouwen. Sem vond het leuk om in de kapel in de microfoon te praten ­čÖé , Trisha vond het geweldig om de foto’s en (oude zwart wit) filmpjes van de missiezusters tijdens hun werk in Afrika. Frans en ik genoten van de sfeer in de kapel en in de tuin en tevens was er voor mij veel moois om te fotograferen en de belichtingsdriehoek/ camera instellingen te oefenen.
17-09-2017

13 augustus 2017

Middeleeuwse markt bij kasteel Walbeck

Filed under: uitstapje,vakantie — fransmarjosem @ 19:30

Wat een belevenis vandaag; de Middeleeuwse markt bij kasteel Walbeck! Rond het kasteel ontmoetten we jongleurs, muzikanten, een valkenier, een smid, er werd wol gesponnen en in een grote ketel op open vuur werd wol geverfd. We kwamen ridders en middeleeuws geklede heren, dames en kinderen tegen. Een nar verraste ons met een spectaculaire (vuur) show. De kinderen en wij keken onze ogen uit!
13-08-2017

25 juni 2017

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Filed under: dierentuinen,uitstapje — fransmarjosem @ 21:00

Vanochtend waren Trisha en ik al vroeg onderweg. Een meidendagje voor de twee dierenliefhebsters ­čÖé Bij aankomst op de parkeerplaats in Emmen konden we ons eerst niet voorstellen dat er hier midden in de stad ook echt een dierentuin is. Eenmaal binnen in de wereld die Wildlands heet, werden we verrast en reisden we samen door de savanne, de jungle en het poolgebied!

wildlands

29 oktober 2016

Middagje Soest

Filed under: happy family,uitstapje,vriendjes en vriendinnetjes — fransmarjosem @ 20:00

Vanmiddag genoten we samen met Jouke en Kim en hun gezinnen op de prachtige locatie van Nationaal Militair Museum in Soest. De zon scheen, de picknickmanden zaten vol lekkers, de kinderen speelden vol fantasie met elkaar, ideale omstandigheden om heerlijk bij te kletsen!
friendship

25 augustus 2016

Twee dagen Amsterdam

Filed under: basisschool,blinden en slechtzienden,theater/ shows,uitstapje,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Woensdagochtend brachten Trisha en ik de jongens naar het station in Nijmegen. Als afsluiting van de basisschool tijd gingen vader en zoon 2 dagen naar onze hoofdstad. De reis van Nijmegen naar Amsterdam verliep voorspoedig, ze hebben zich ’s middags goed vermaakt en ’s avonds gingen ze naar Koninklijk theater Carr├ę om de show House of Horror van illusionist Hans Klok bij te wonen! Het was fantastisch! De volgende dag was er tijd voor het Rijksmuseum. Hier krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek. Als nationaal instituut biedt het Rijksmuseum een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het hoogtepunt voor de mannen was de Nachtwacht, dit is het enige schuttersstuk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, geschilderd tussen 1639 en 1642 toen de kunstenaar ongeveer 35 jaar oud was. Twee geslaagde dagen voor Sem en Frans!

amsterdam-25-06-2016

23 juni 2016

Tante Ietje

Filed under: uitstapje — fransmarjosem @ 20:00

Vanochtend samen met Carla en Carin bij Xieje in Gennep heerlijk genoten van cappuccino met appeltaart. We haalden herinneringen op van vroeger bij tante Ietje, waar het altijd de gezellige zoete inval was. Na de koffie wandelden we door een stukje Gennep waar Carla ons alles over vroeger vertelde, waar iedereen gewoond had, welke winkeltjes daar vroeger waren en wat er allemaal gebeurt was in die tijd. Carin en ik genoten van haar verhalen over de fijne tijd vroeger in Gennep.

tante-ietje

30 juli 2015

Koen en Siem

Filed under: uitstapje,vakantie,vriendjes en vriendinnetjes — fransmarjosem @ 19:00

Vanochtend hebben Sem en Trisha met Koen en zijn kleine broertje Siem gespeeld. Ondertussen konden Aniek en ik bij een heerlijke cappuccino en een traktatie uit de Maasduinen samen kletsen. Wat worden onze kinderen al groot, ze vonden het erg leuk en waren heel lief voor de kleine jongens, was heel ontroerend om te zien.
koen-en-siem

Older Posts »

Powered by WordPress