4 Seasons in de Maasduinen

25 augustus 2016

Twee dagen Amsterdam

Filed under: basisschool,blinden en slechtzienden,theater/ shows,uitstapje,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Woensdagochtend brachten Trisha en ik de jongens naar het station in Nijmegen. Als afsluiting van de basisschool tijd gingen vader en zoon 2 dagen naar onze hoofdstad. De reis van Nijmegen naar Amsterdam verliep voorspoedig, ze hebben zich ’s middags goed vermaakt en ’s avonds gingen ze naar Koninklijk theater Carré om de show House of Horror van illusionist Hans Klok bij te wonen! Het was fantastisch! De volgende dag was er tijd voor het Rijksmuseum. Hier krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek. Als nationaal instituut biedt het Rijksmuseum een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het hoogtepunt voor de mannen was de Nachtwacht, dit is het enige schuttersstuk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, geschilderd tussen 1639 en 1642 toen de kunstenaar ongeveer 35 jaar oud was. Twee geslaagde dagen voor Sem en Frans!

amsterdam-25-06-2016

23 februari 2016

Lokale ronde voorleeswedstrijd 2016

Filed under: basisschool — fransmarjosem @ 19:00

Onlangs ontvingen we een brief die geadresseerd was t.a.v. de voorleeskampioen Sem Stammen! Want Sem was de voorleeskampioen van zijn school geworden! Dit betekende dat Sem vandaag mee mocht doen aan de lokale ronde van de voorleeswedstrijd van de bibliotheek. En terwijl Trisha en ik om 6 uur vanochtend richting Rotterdam reden voor haar jaarlijkse controle in het Erasmus Sophia kinderziekenhuis ging Frans met Sem richting Esscharen waar ze om 9.00 uur verwacht werden. Sem zijn klasgenoten en juf kwamen daar natuurlijk ook naar toe. Er waren 5 deelnemers die allemaal uit een zelfgekozen boek drie minuten voor mochten lezen. Een meisje van een andere school heeft vandaag gewonnen. En zoals wij altijd tegen onze kinderen zeggen “meedoen is veel belangrijker en leuk om van te genieten dan het winnen”! Sem vond het ook heel erg leuk om dit te beleven.
voorleeswedstrijd

5 februari 2016

Carnaval

Filed under: basisschool,creatief,feestje — fransmarjosem @ 08:45

Sem en Trisha hebben er heel veel zin in om op school carnaval te gaan vieren!
blog-carnaval

25 november 2015

Trisha 9 jaar!

Filed under: bakken,basisschool,creatief,feestje,happy family,naaien,verjaardag — fransmarjosem @ 20:00

Vijfentwintig november 2006 werd er een heel bijzonder kindje in het zuiden van China geboren. Achttien maanden later mochten wij haar voor altijd in onze armen en hart sluiten. Nu wordt dit kleine spring in ’t veld, deze enthousiaste natuurliefhebster al negen jaar! Alleen maar vreugde en geluk, warmte en gezelligheid brengt ze met zich mee. Ze is lief voor andere kinderen, verzorgend voor dieren, de natuur en iedereen om haar heen. Een hooggevoelig mensje dat anderen feilloos aanvoelt. Ze ontroerd ons zeer door wie ze is en wie ze wordt, elk jaar zoveel stapjes naar het groter groeien en wij zijn zo gelukkig dat wij langs haar mogen mee wandelen op haar pad. Een hele fijne 9e verjaardag gewenst lieve Trisha, wij houden ontzettend veel van jou! Als extraatje bij je cadeautjes heeft mama voor jou een warm, knus huispak genaaid. Je bedacht een kwakende traktatie voor school en gisteren heb je enthousiast geholpen bij het vormen van de kikkerbroodjes. Heel veel plezier vandaag! Dikke kus en knuffels van Sem, Floris, papa & mama.

blog-9-jaar

13 november 2015

Kinderfeestje Sem

Vanmiddag werden we om 15.00 uur op school verwacht om ter ere van Sem z’n 12e verjaardag een traktatie te brengen. Trisha vind het helemaal leuk om naar Visio onderwijs te gaan, ze wandelde gezellig de klas binnen alsof ze er elke dag komt. Met versgeperst sinaasappelsap en cup cakes hebben we de klasgenootjes en de juffen verwend. Na school gingen we samen met Sem z’n vrienden Thijmen, Robbie, Gurgen en Dave naar Bowling Erica in Mill. Daar werd Sem eerst verrast door de leuke cadeautjes die hij kreeg van z’n vrienden. Daarna starten we met bowlen, er waren een paar fanatieke spelers bij! Robbie werd eerste en Sem tweede, heel knap gespeeld! Na het bowlen was de tafel gedekt om te gaan gourmetten. De kinderen genoten van het zelf bakken van hamburgers, kip, worstjes en pannenkoeken. Sem en z’n vrienden hebben er een super gezellig feestje van gemaakt!

kinderfeestje-sem

2 september 2015

Nieuwe school voor blinden- en slechtzienden

Vanochtend mochten we met het hele gezin de nieuw gebouwde school voor blinden-en slechtzienden in Grave gaan bewonderen. En wat is het prachtig geworden! Sem was heel blij z’n vrienden weer te zien! De ouders/ familie werden in groepjes rondgeleid. Fijn dat de kinderen na 2 jaar in noodlokalen les te hebben gekregen nu kunnen gaan genieten van de nieuwe school!

blog-visio

16 juli 2015

Laatste schooldag voor Sem

Wist je dat … staat er in de Mekkerus (schoolkrant) die Sem mee naar huis bracht. Vandaag heeft Sem zijn laatste schooldag gehad. De laatste keer in de “tijdelijke” lokalen, na de zomervakantie starten de leerlingen in de nieuw gebouwde school voor blinden- en slechtzienden. Groep 8 gaat Sem doen en hij heeft ook dit jaar weer super goed zijn best gedaan. De cito scores zijn allemaal 1 en 1+, Sem is een harde werker, Sem vindt leren leuk, is nieuwsgierig, heeft heel veel interesses en wil gewoon graag alles weten. Voor de schoolkrant heeft hij zelf een woordzoeker gemaakt. Hier is hij de laatste 2 jaar veel mee bezig en vooral ook hele vakantieboekjes voor anderen maken, met daarin woordzoekers, doolhof, galgje, stippen verbinden, kleur het plekje, moppen enz. Hij heeft voor Trisha al een hele stapel boekjes gemaakt, zij hoeft zich aankomende vakantie absoluut niet te vervelen. Eens kijken hoe volgend jaar uitpakt, al ruim 9 jaar werken wij thuis en op school aan de sociaal emotionele ontwikkeling van Sem, deze verloopt ernstig vertraagd vanwege zijn traumatische ervaringen en zijn “overleven” de eerste 24 maanden van zijn leven in uiterst deprimerende omstandigheden in het weeshuis. Vanaf dag 1 hebben wij met ontzettend veel geduld, veel liefde en zorg zijn basisvertrouwen laten herstellen, dit proces verloopt met kleine stapjes, daarvoor zijn de trauma’s te groot. Zo verdrietig als kinderen hun leven op deze manier starten. En in bepaalde situaties (nieuwe situaties, of verrassingsfeestjes) zorgen deze traumatische ervaringen voor gedrag wat we gewoonlijk niet bij hem zien. Sem is gelukkig steeds vaker een lieve zorgzame broer en geen bazige drukke broer, daar zijn we zo blij en dankbaar voor want Sem weet dat hij de allerliefste zus van de hele wereld heeft.

blog-zomer

13 februari 2015

Carnaval

Filed under: basisschool,vakantie — fransmarjosem @ 08:20

Daar gaan ze dan, op naar school om carnaval te vieren! Politie agent Sem met een tas vol bekeuringen en Trisha van kleins af aan bezig alles te lezen en te weten over dinosaurussen, vandaag mag ze er zelf een zijn! Heel veel plezier Sem en Trisha! En daarna heerlijk een weekje vakantie, daar verheugen we ons allemaal op.

carnaval

14 januari 2015

Girls & Floris

Filed under: basisschool,vriendjes en vriendinnetjes — fransmarjosem @ 17:00

Een gezellige woensdagmiddag, zoals altijd wil onze lieve teckel Floris ook “mee spelen” en ’t is hem weer gelukt, hij mocht de baby zijn.
girls

25 november 2014

Hoera! Trisha 8 jaar!

Filed under: bakken,basisschool,creatief,feestje,happy family,verjaardag — fransmarjosem @ 14:30

Vandaag is ons oosterse prinsesje Trisha jarig. Acht jaar is ze al geworden, wat gaat het allemaal snel. Met 18 maanden kwam ze voor altijd in onze armen, een moment om nooit te vergeten, wat een geluk dat wij voor haar mogen zorgen. Ze liep 6,5 jaar geleden in China naar haar grote broer Sem die een knuffeltje voor haar bij zich had. In de eerste dagen wisten wij niet wat ons overkwam. Ons tweede kindje was hartstikke in balans, was heel gemoedelijk, blij en vrolijk. Ze had het grote geluk gehad om de eerste 18 maanden van haar leven niet in een weeshuis maar in een liefdevol pleeggezin verzorgd te worden. En zo is ze altijd gebleven, een heel makkelijk en vooral ontzettend lieve persoonlijkheid. Ze zorgt heel graag voor dieren, kinderen en volwassenen. Een hele bijzondere band is er tussen haar en de dieren. Zo beleefde ik met haar in Sea life prachtige momenten waarbij zij “sprak” met een rog. De rog bleef heel rustig naar haar kijken en zij vertelde mij dat de rog gelukkig was. Natuurlijk is er nog meer heel bijzonder aan ons jongste kindje. Haar ouders hebben haar liefdevol met een briefje met haar geboortedatum te vondeling gelegd bij een weeshuis voor gehandicapte kinderen. Ik weet heel zeker dat Trisha zeer gewenst is geweest, maar dat haar ouders afscheid hebben moeten nemen omdat zij de medische zorg niet konden realiseren. Toen Trisha gevonden werd kon men niet vaststellen of deze prachtige baby een jongen of een meisje is. Men nam in China een gokje en benoemde haar als jongen. Na onderzoeken hier in Nederland kwam haar syndroom aan het licht. In haar gedrag zagen wij al van kleins af aan dat er mogelijk in China een verkeerde gok met betrekking tot haar geslacht was gedaan. We wachten af en vonden dat er maar 1 is die kan vertellen wie ze is, dat is de persoon zelf, geen arts of ouders kan hierover een beslissing nemen. De meesten van jullie hebben dit van dichtbij meegemaakt of via ons gevolgd. Ze vertelde ons op 6 jarige leeftijd dat ze een meisje is. En wat voor een, eentje uit duizenden! Lieve Trisha, mama, papa en Sem zijn super trots op jou en houden ontzettend veel van je. Van harte gefeliciteerd met je 8e verjaardag!!

birthday

Older Posts »

Powered by WordPress