4 Seasons in de Maasduinen

16 december 2016

Handvaardigheid brugklas

Filed under: creatief,knutselen,Sem's Art — fransmarjosem @ 18:00

Vandaag bracht Sem een werkstukje uit de handvaardigheid les mee. De opdracht was: maak een insect, vlinder of een vis. Zoals jullie weten is Sem van jongs af aan heel graag samen bezig om creatief te zijn. Of het nou verven, knippen, plakken of kleien was, met Sem kon ik daar uren mee bezig zijn. Toen hij vandaag zijn werkstuk trots liet zien, was ik erg onder de indruk, super mooi gemaakt Sem!
dsc08029

12 februari 2016

Controle oogarts Rotterdam en kunstogenlab Den Haag

Filed under: happy family,oogprothese,Sem's Art,special needs,ziekenhuis — fransmarjosem @ 20:30

Vanochtend werd Sem voor zijn tweede oogcontrole na de operatie verwacht in het Oogziekenhuis te Rotterdam. Na de geslaagde oogoperatie ging Sem thuis aan de slag om een heel mooi cadeautje voor dr. de Faber te schilderen. Met keramiek verf schilderde Sem een oog, een bril en zijn naam op de mok. We vulden de mok met lekkers en natuurlijk bezorgden wij ook een lekker cadeautje. Gelukkig is de oogarts heel tevreden over het oog van Sem, hij wil het graag over 6 weken opnieuw controleren. Omdat het vakantie is namen we Floris vandaag ook mee en reden we vanuit Rotterdam richting Scheveningen strand. We maakten een wandeling op het strand, waarbij Trisha heel veel schelpen verzamelde en Floris met z’n tennisbal speelde, even paniek toen een border collie de tennisbal meenam! Wij achter de baas aangerend en die zorgde ervoor dat Floris z’n bal weer terug kreeg. Sem genoot van het “kijken” naar de bewegende golven, hij vertelde aan een stuk door erover! Na flink afgekoeld te zijn wilden de kinderen met hun zakgeld naar de speelgoedwinkel en daar werd druk overlegd wat ze zouden kopen. Met ontzettend veel zin in warme chocomel en koffie stormden we daarna een knus boulevardcafé binnen. Er waren heerlijk warme kacheltjes en we nestelden ons daar gezellig om te genieten van de warmte, de drankjes en de lunch. Daarna werd het toch echt tijd om naar Axel van het Kunstogenlab in Den Haag te rijden. We hadden nauwelijks in de wachtkamer plaats genomen of we waren al aan de beurt. Axel heeft de oogprothese van Sem verwijderd en wilde deze graag polijsten, we hadden even tijd om via Laan van Meerdervoort naar een paar winkeltjes te lopen, we kennen de winkeltjes daar nu al een beetje. Sem en Trisha slaagden nog om een tijdschrift te kiezen voor de terug reis. Nadat we de gepolijste oogprothese hadden opgehaald vertrokken we voldaan richting Noord Limburg.
12-02-2016

7 mei 2015

Schilderen

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 14:00

Op een regenachtige ochtend in de meivakantie kun je prachtige schilderijtjes maken! Met op de achtergrond een spannend luisterverhaal, super gezellig!
art

18 januari 2015

Kunstwerkjes

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 14:30

Vandaag hebben de kinderen beiden een prachtig kunstwerk gemaakt; een surrealistische gang. We bekeken samen surrealistische werken van Dali op internet en spraken over surrealisme. Op het blog “Tekenen en zo” van Jacquelien sprak Sem dit kunstwerk enorm aan. Zo begon ik met hem aan deze uitdaging, Trisha zag ons bezig en schoof ook gezellig aan. Eerst tekenden we met potlood een vierkant in het midden van het papier. Daarna vanuit het vierkant 4 lijnen naar de hoeken van het papier. Vervolgens met behulp van een liniaal een verdeling gemaakt zodat er een dambordpatroon ontstond. En toen konden ze zelfstandig aan de slag. Ze kleurden de vakjes in met waterverf. Telkens twee kleuren bij elkaar. Na het verven, knipten ze uit foam een of twee mensfiguren en plakten ze op alsof ze zweven in de ruimte. Uit een tijdschrift werden enkele plaatjes geknipt en opgeplakt. Het resultaat is verbluffend, hartstikke knap gedaan Sem en Trisha!

surrealistische-gang

2 maart 2014

Creatief met zacht pastel krijt

Filed under: creatief,Sem's Art — fransmarjosem @ 15:45

Vanmiddag heeft Sem het heelal getekend en ingekleurd met zachte pastel krijtjes. Hij is dan zo enthousiast bezig, met een prachtig resultaat. Vanmiddag komt de carnavalsoptocht bij ons door de straat en daar is onze eigen Mega Mindy met papa naar toe. Ze kan zo heerlijk mee dansen op de muziek en enthousiast zijn over de prachtige praalwagens. Sem geeft aan dat hij het moeilijk vind om naar de optocht te kijken, omdat hij het visueel niet kan waarnemen en hij de muziek te hard en te veel door elkaar vindt. heelal

1 maart 2014

Play Mais

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 20:00

Terwijl ik vanmiddag naar een terugkom middag in Arnhem was, hebben Sem en Trisha super mooie raketten, een tractor, dinosaurussen en een hondje van Play Mais gemaakt. Het blijft heel erg leuk knutselmateriaal.
playmais

23 februari 2014

Sneeuwuilen

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 15:00

Vanmiddag hebben Sem en Trisha een mooi kunstwerk gemaakt. Ze begonnen met een blauw A4-tje. De onderkant beschilderden ze met witte verf. Met de kopse kant van een stukje karton stempelden ze een boom en takken. Met vingerafdrukken maakten ze uilen. Toen de verf droog was tekenden ze ogen, snavel, pluimen en veren met een zwarte fineliner. Met een wattenstaafje stempelden ze sneeuwvlokken. Het eindresultaat is super leuk geworden!
uilen-art

16 februari 2014

Kunstwerkjes

Filed under: creatief,knutselen,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 20:30

Zaterdag hebben Sem en Trisha een clownvis en een salamander getekend en gekleurd met Aquarell Wax Pastels. Je kleurt een beetje je tekening hiermee in en daarna ga je met een kwastje met water erover. De veranderingen die dan te zien zijn, zijn erg verrassend. Ze vinden het allebei erg leuk om hiermee te werken. Zondag kregen we zin om een carnavalsversiering voor het raam te maken. Sem en Trisha kozen een gekleurd vel papier en kregen een half wit A-viertje erbij. Van het halve A-4tje mochten ze een gezichtsvorm knippen. Deze plakten ze daarna in het midden van het gekleurde vel. Daarna tekenden ze met oliepastel een clown, waarbij het gezicht wit blijft. Ze kleurden alles mooi in en als laatste versierden ze hun kunstwerk door met een wc-rolletje cirkels van acrylverf rondom de clown te stempelen. Ze vonden het super leuk om te doen en de drie clowns hangen nu gezellig aan het raam, zo komt de carnavalsfeer al een beetje in huis.

art-sem-en-trisha

9 februari 2014

Kunstwerkjes van Sem

Filed under: creatief,knutselen,Sem's Art — fransmarjosem @ 13:00

Dit weekend heeft Sem 2 prachtige kunstwerkjes gemaakt. Van jongs af aan heb ik samen met hem geverfd, knippen, plakken, kleuren, kleien, hij vind het allemaal super leuk. Hij is nu inmiddels 10 jaar en zijn knutselwerkjes veranderen natuurlijk met zijn leeftijd. We staan er versteld van wat hij maakt met zijn visuele beperking. Super trots op onze kunstenaar!
art

Powered by WordPress