4 Seasons in de Maasduinen

22 oktober 2017

Efteling musical de gelaarsde kat

Filed under: theater/ shows,Trisha's Art — fransmarjosem @ 19:30

Vandaag samen genoten in de Schouwburg van de prachtige Efteling musical; de gelaarsde kat, met als liefste katje onze Trisha šŸ™‚

blog-de-gelaarsde-kat

17 juli 2017

Trisha maakt zelf een walvis knuffel

Filed under: creatief,Trisha's Art,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

Was het “vroeger” knippen, plakken, kleien, bakken, nu wil ons meisje in de zomervakantie graag naai projectjes doen! Leren patroontjes over te nemen, zelf knippen, zelf achter de naaimachine en natuurlijk helpt mama graag met tips en weetjes šŸ™‚
trishas-art

9 april 2017

Efteling musical Pinokkio

Filed under: theater/ shows,Trisha's Art — fransmarjosem @ 20:00

Vanochtend werd Trisha met 17 andere kinderen ontvangen door de medewerksters van Efteling Musicals in de Schouwburg Venray. De Kinderen hadden eerder in Zwolle workshops mogen volgen en vandaag mochten ze beide voorstellingen meespelen in de musical Pinokkio. Wat werden wij, peetoom, peettante en vrienden verrast door het prachtige decor en de mooie kostuums en natuurlijk onze lieve stralende Trisha!

musical-pinokkio

11 december 2016

Samen een snoephuisje met raampjes bakken

Filed under: bakken,creatief,Trisha's Art — fransmarjosem @ 16:00

Wij houden hier in het gezin allemaal van de Adventstijd. Vandaag maakte ik het Duitse Lebkuchen deeg om daarna samen met Trisha zelf een snoephuisje te bakken en te versieren. We versieren elk jaar in deze tijd een snoephuisje. Eerder maakte ik dit van repen peperkoek (wat ook erg leuk en lekker is). Voor het Lebkuchen deeg heb je de volgende ingrediƫnten nodig:
– 300 gram honing
– 250 gram suiker
– 2 eieren
– 750 gram bloem
– 3 theelepels cacao
– 1 zakje bakpoeder
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
De 300 gram honing verwarm je samen met de 200 gram suiker en 4 eetlepels water. Blijf constant roeren tot de suiker zich heeft opgelost. Lat deze siroop daarna 15 minuten afkoelen. Mix daarna met de mixer 2 eieren met 50 gram suiker tot het schuimig is. Voeg daarna de honing siroop toe. Mix het geheel even flink door. De 750 gram bloem meng je met de cacao, de kruiden en het bakpoeder. Zeef het daarna bij het mengsel en kneed dit tot een mooi deeg. Nu wikkel je het deeg in vershoudfolie en leg het een half uurtje in de koelkast. In de tussentijd maak je van karton een sjabloon voor je huisje.
bakken-snoephuisje
Nu kun je steeds een portie deeg 1 cm dik uitrollen. Omdat het lebkuchendeeg plakkerig is, hebben wij het deeg meteen op bakpapier gelegd, vershoudfolie erop gelegd en daarna uitgerold. Met de sjabloon hebben wij toen elk deel van het huisje 2x uitgesneden. Hierdoor ontstond er een voor- en achterkant, 2 zijkanten en 2 daken. Uit de voorkant sneden we een deur en maakte Trisha een sterren raam met behulp van een uitsteekvormpje. Aan de zijkanten maakten we ook plaats voor raampjes. Om deze raampjes gezellig van gekleurd “glas” te voorzien, hebben we lolly’s in kleine stukjes gemalen. Hiermee vulde Trisha de ramen. De stukjes huis gaan bij 175 graden zo’n 12-14 minuten in de oven. Daarna is het belangrijk dat alle delen goed afkoelen. Om het huisje in elkaar te zetten/ plakken gebruikten wij Royal Icing. De ingrediĆ«nten hiervoor zijn:
– 3 eiwitten
– 1,5 eetlepel citroensap
– 750 gram poedersuiker
De 3 eiwitten kort samen met de 1,5 eetlepel citroensap met de mixer opkloppen, daarna geleidelijk porties poedersuiker toevoegen en samen mixen. We hebben de Royal Icing verdeeld over een spuitzak en een kommetje met een lepel. Plak het huisje nu in elkaar en steun het eerste uur de wanden met grote glazen. Daarna kan er naar hartelust versiert worden met verschillende snoepjes. Met de spuitzak kun je “sneeuw” en “ijspegels” aan het huisje aanbrengen, om de snoepjes te plakken kun je met behulp van een theelepel of een mesje op de achterkant een dot royal icing aanbrengen en plakken maar. Trisha vond vandaag vooral het effect van de raampjes super tof! En het versieren vindt ze elk jaar super leuk. “Vroeger” deed Sem ook gezellig mee, maar op deze puberleeftijd laat hij het nu aan zich voorbij gaan. Maar hij is er als 1e bij op moment dat we koffie drinken en we gaan snoepen van het huisje šŸ™‚
versieren

7 mei 2015

Schilderen

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 14:00

Op een regenachtige ochtend in de meivakantie kun je prachtige schilderijtjes maken! Met op de achtergrond een spannend luisterverhaal, super gezellig!
art

18 januari 2015

Kunstwerkjes

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 14:30

Vandaag hebben de kinderen beiden een prachtig kunstwerk gemaakt; een surrealistische gang. We bekeken samen surrealistische werken van Dali op internet en spraken over surrealisme. Op het blog “Tekenen en zo” van Jacquelien sprak Sem dit kunstwerk enorm aan. Zo begon ik met hem aan deze uitdaging, Trisha zag ons bezig en schoof ook gezellig aan. Eerst tekenden we met potlood een vierkant in het midden van het papier. Daarna vanuit het vierkant 4 lijnen naar de hoeken van het papier. Vervolgens met behulp van een liniaal een verdeling gemaakt zodat er een dambordpatroon ontstond. En toen konden ze zelfstandig aan de slag. Ze kleurden de vakjes in met waterverf. Telkens twee kleuren bij elkaar. Na het verven, knipten ze uit foam een of twee mensfiguren en plakten ze op alsof ze zweven in de ruimte. Uit een tijdschrift werden enkele plaatjes geknipt en opgeplakt. Het resultaat is verbluffend, hartstikke knap gedaan Sem en Trisha!

surrealistische-gang

7 maart 2014

Trisha tekent het heelal

Filed under: creatief,knutselen,Trisha's Art — fransmarjosem @ 14:00

Onlangs had Sem het heelal getekend en ingekleurd met zachte pastel krijtjes. Trisha wilde dit vandaag ook eens proberen. Het resultaat is prachtig! Knap gedaan Trisha!

heelal1

1 maart 2014

Play Mais

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 20:00

Terwijl ik vanmiddag naar een terugkom middag in Arnhem was, hebben Sem en Trisha super mooie raketten, een tractor, dinosaurussen en een hondje van Play Mais gemaakt. Het blijft heel erg leuk knutselmateriaal.
playmais

23 februari 2014

Sneeuwuilen

Filed under: creatief,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 15:00

Vanmiddag hebben Sem en Trisha een mooi kunstwerk gemaakt. Ze begonnen met een blauw A4-tje. De onderkant beschilderden ze met witte verf. Met de kopse kant van een stukje karton stempelden ze een boom en takken. Met vingerafdrukken maakten ze uilen. Toen de verf droog was tekenden ze ogen, snavel, pluimen en veren met een zwarte fineliner. Met een wattenstaafje stempelden ze sneeuwvlokken. Het eindresultaat is super leuk geworden!
uilen-art

16 februari 2014

Kunstwerkjes

Filed under: creatief,knutselen,Sem's Art,Trisha's Art — fransmarjosem @ 20:30

Zaterdag hebben Sem en Trisha een clownvis en een salamander getekend en gekleurd met Aquarell Wax Pastels. Je kleurt een beetje je tekening hiermee in en daarna ga je met een kwastje met water erover. De veranderingen die dan te zien zijn, zijn erg verrassend. Ze vinden het allebei erg leuk om hiermee te werken. Zondag kregen we zin om een carnavalsversiering voor het raam te maken. Sem en Trisha kozen een gekleurd vel papier en kregen een half wit A-viertje erbij. Van het halve A-4tje mochten ze een gezichtsvorm knippen. Deze plakten ze daarna in het midden van het gekleurde vel. Daarna tekenden ze met oliepastel een clown, waarbij het gezicht wit blijft. Ze kleurden alles mooi in en als laatste versierden ze hun kunstwerk door met een wc-rolletje cirkels van acrylverf rondom de clown te stempelen. Ze vonden het super leuk om te doen en de drie clowns hangen nu gezellig aan het raam, zo komt de carnavalsfeer al een beetje in huis.

art-sem-en-trisha

Powered by WordPress