4 Seasons in de Maasduinen

16 september 2018

’t Quin

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen,Quin — fransmarjosem @ 17:00

Zondagochtend, Sem speelt met teckel Floris, Trisha “moddert” bij het ven. Frans en ik genieten altijd enorm van onze lieverds en natuurlijk van de prachtige Maasduinen 🙂

Wandeling

Ik kijk hier steeds m’n ogen uit
zie nieuwe kleur, hoor nieuw geluid
nooit is ’t hetzelfde pad
het klinkt misschien wat overdreven
maar ik kan hier zeven levens leven
dan ben ‘k het nog niet zat.

Toon Hermans

collage-quin

8 oktober 2017

Wandeling bij het Quin

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen,Quin — fransmarjosem @ 16:15

Het was weer genieten bij het Quin!
quin

19 februari 2017

Het Quin

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,Quin — fransmarjosem @ 14:00

Sfeervolle ochtendwandeling bij ’t Quin in Afferden! Langs de vennetjes liepen we richting de uitkijktoren. Onderweg kruisten twee geiten ons pad en later de imponerende Hooglanders 🙂 Floris en de kinderen hadden zoals altijd veel lol met elkaar 🙂 Eenmaal boven op de uitkijktoren voelden we hoe de wind de toren zachtjes op en neer wiegt.
het-quin

22 maart 2015

Pony rijden

Filed under: pony rijden,Quin — fransmarjosem @ 20:00

Vanochtend bij +2 graden genoten van de pony rijles. Tussendoor hebben Frans, Floris en ik even een wandeling gemaakt om warme voeten te krijgen. Twee weken geleden was het op zondag heerlijk zonnig lenteweer. Wij houden van alle seizoenen, maar zijn nu toch echt toe aan de lente.
pony

9 november 2014

Bosrit

Filed under: pony rijden,Quin — fransmarjosem @ 12:30

Vanochtend van een prachtige wandeling door de Afferdse bossen genoten. De kinderen op de pony’s van Natalle, zo’n mooi beeld om samen met Floris achter ze mee te lopen.
bosrit

12 oktober 2014

Open dag bij ’t Quinikke

Filed under: pony rijden,Quin — fransmarjosem @ 20:00

Een aantal jaren geleden waren we op zoek hier in de regio naar pony rijlessen voor Sem en Trisha. Toen kwamen bij Natalle in Afferden terecht. Lange tijd kwamen we elke week om samen met de kinderen op de pony’s door de bossen van Afferden te wandelen. Ondertussen heeft Natalle een praktijk geopend: ’t Quinikke. Vandaag was er open dag en natuurlijk wilden we alles horen en zien over haar praktijk. Sem en Trisha hebben gezellig gespeeld met de kinderen van Natalle. Ze werkten aan een boomhut met hamer en spijkers, ze speelden tikkertje en verstoppertje in het kabouterbos, ze aaiden de paarden en vermaakten zich op de kabelbaan. De volwassenen kregen informatie over Natalle haar werk met de paarden en de andere dieren. Heel interessant. Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op haar site www.tquinikke.nl

quinikkenl

16 augustus 2014

Impressies van het Quin in Afferden

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,Quin — fransmarjosem @ 20:00

Vanochtend een prachtige wandeling gemaakt in Nationaal Park de Maasduinen. Een van onze lievelingsplekjes; het Quin in Afferden. Voor de kinderen is de uitzichttoren een magische plek. Je kan er zo ver kijken. Toen we boven stonden kwam er een prachtige roofvogel over vliegen. Mooi!
t-quin

20 juli 2014

Quin Afferden (L)

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen,Quin — fransmarjosem @ 20:30

Vanochtend hebben Sem en Trisha weer kikkertjes gevangen, voorzichtig vastgehouden en Sem heeft ze van heel dichtbij bekeken. Trisha was heel enthousiast want ze had ook een salamander gevonden. Het is zo prachtig bij het Quin in Afferden, een van onze lievelings wandelroutes in Nationaal Park de Maasduinen.
quin-zondagochtend

8 juni 2014

Ochtendwandeling bij het Quin in Afferden L

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen,Quin — fransmarjosem @ 13:00

We waren al een tijdje niet meer bij het Quin in Afferden geweest, op deze prachtige eerste Pinksterdag waren we allemaal enthousiast om hier vanochtend te gaan wandelen. Er zijn vennetjes genoeg, Trisha was van plan vandaag toch echt eens een “grote” kikker te vangen. Zij stond regelmatig tot aan haar bovenbenen in het water en riepen we “kijk uit dat je er niet in valt”… Toch hebben we haar even over kunnen halen om de lieve kalfjes van de Schotse Hooglanders te bewonderen, prachtig! Het Quin is een echte aanrader, het is er zo prachtig. Gewoonlijk wandelen we naar de klimtoren, maar met de luid kwakende kikkers konden we Trisha niet weglokken bij de vennetjes, dus hebben we ons allemaal daar vermaakt. Sem geniet van de geluiden in de natuur en had vandaag veel lol bij de vennetjes die al veel eerder water vertonen als daar waar wij de rand zien.

8-6-2014-2

Powered by WordPress