4 Seasons in de Maasduinen

12 februari 2017

Lammetjesdag bij de Bergse Schaapskudde

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 18:30

Vanmiddag op kraamvisite geweest bij de Bergse Schaapskudde 🙂 Er zijn inmiddels meer dan 100 lammetjes geboren! Wil je ze ook graag bewonderen? Dit kan nog op woensdag 15, zondag 19 en woensdag 22 februari van 14.00- 16.30 uur.

lammetjesdag

5 februari 2017

De lente komt eraan!

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 16:00

Vanmiddag scheen de zon volop, de lente komt eraan 🙂 Er zijn bij de Bergse Schaapskudde al veel lammetjes geboren. We hebben ze vanmiddag bewondert, wat zijn ze toch lief!
De lammetjes middagen van 14.00-16.30 uur zijn op onderstaande data:
– zondag 12 februari
– woensdag 15 februari
– zondag 19 februari
– woensdag 22 februari

lammetjes

15 januari 2017

Winter wandelingen

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 19:00

Dit weekend genoten we ’s ochtends van de natuur die momenteel zo prachtig winters wit is 🙂
15-01-2017

6 januari 2017

Mooie wandeling

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi,winter — fransmarjosem @ 12:00

Deze nacht werd de eerste strenge vorst gemeten. Haal de mutsen en dikke sjaals maar uit de kast, want het is ijskoud buiten! Ideaal weer voor een winterse wandeling 🙂

frozen

21 mei 2016

Picknicken bij de Schaapskooi

Vanmiddag hebben we samen met de gezinnen van Kim&Jack en Jouke&Arjan onder het genot van rijk gevulde picknickmanden bijgepraat. De kinderen hebben vol fantasie gespeeld met elkaar, met takjes, met zand, tussendoor speelden ze verstoppertje en werden de drie lieve honden regelmatig geknuffeld. De warmte van de zon maakte deze middag compleet, het was top! En wat genoten wij ouders van dit prachtige 8 tal kinderen! Ontroerend mooie middag!

22-mei

7 mei 2016

Picknicken

Filed under: in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 20:00

Vanmiddag zijn we met Heidy, Chelsea en Kayleigh de Maasduinen ingewandeld. We waren er nog maar net toen we verrast werden door een grote rode wouw die ontzettend laag vloog. Wat zijn ze ontzettend groot van dichtbij! We wandelden richting het vennetje bij de schaapskooi. Daar zochten we een plekje in de schaduw. Floris en de meiden gingen al snel even pootje baden, Sem zocht een plekje in de schaduw en schreef verder in zijn boek aan zijn verhaal. De herder met de Bergse schaapskudde wandelde met zijn sheepdogs langs ons, wat een prachtige aanblik, de grazende schapen die eten en lopen, de honden die de kudde bij elkaar houden en de herder die even tijd heeft om een praatje met ons te maken. De picknickmanden zaten vol lekkers, we konden heerlijk bijkletsen en genieten van de natuur en de kinderen, heerlijk!
picknick

11 oktober 2015

Gezellige zondag

Filed under: bakken,omgeving schaapskooi,vriendjes en vriendinnetjes — fransmarjosem @ 19:00

11-10-2015

26 juli 2015

Schapen, de herder en zijn collies

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 15:00

Vanochtend in de Maasduinen kruiste de herder met zijn schapen en honden ons pad. Sem en Trisha genoten van het knuffelen met de collies. Onze teckel Floris en collie Nip daagden elkaar uit. Ondertussen graasde de kudde rustig verder. Altijd een bijzonder beeld in de Maasduinen.
collage-2015-07-26

14 mei 2015

Zonnige Hemelvaartsdag

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 20:30

Samen met de gezinnen van Jouke en Kim en vijf honden genoten we van een picknick en een wandeling in de Maasduinen. De kinderen hebben samen gezellig gespeeld, eerst in het bos, later aan het water begonnen met pootje baden waarna ze zich niet meer konden bedwingen om gewoon te gaan zwemmen!
14-5-2015

2 mei 2015

Kikkervisjes

Filed under: happy family,in de natuur,omgeving schaapskooi — fransmarjosem @ 13:00

Vanochtend is Trisha druk bezig geweest met haar kikkervisjes “opvang”. Ze vindt het heerlijk om met de kleine beestjes en het water bezig te zijn. Ondertussen ziet ze ook dat er twee grote roofvogels boven het aangrenzende bos cirkelen. En ja, ze zegt net als wij heel vaak “wat is de natuur toch mooi”! Sem is ondertussen druk pratende met ons en geniet ervan om met Floris te spelen.
ven-bij-schaapskooi

Older Posts »

Powered by WordPress