4 Seasons in de Maasduinen

17 augustus 2016

Genieten aan het strand van Schillig

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Deze week is het dagelijks zonnig, en mogen we vandaag wederom genieten van een heerlijke stranddag. Sem en Trisha gaan met hun scheppen aan de slag op het strand. Dit wordt afgewisseld met vliegeren, een strandwandeling, in een stripboek lezen en dit alles gaat samen met een hapje en drankje uit de koeltas, heerlijk picknicken op het strand.
schillig-18-08-2016

16 augustus 2016

Water walking balls

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Op het strand, aan de zee of op het wad spelen, is al fantastisch. Echter aan de rand van het strand van Schillig worden elke dag ook extra activiteiten georganiseerd. Trisha en Sem waren meteen enthousiast toen ze grote ballen in een zwembad zagen, en in deze ballen kinderen die proberen de bal te laten bewegen over het water. Natuurlijk mochten ze het ook proberen ­čÖé
16-08-2016

15 augustus 2016

Jaderpark

Filed under: happy family,pretparken,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Vandaag was de weersverwachting perfect om een hele dag te genieten in h├ęt themapark aan de Noordzee! We lieten ons verrassen door een bijzondere combinatie van dierenpark, pretpark en speelland. Na binnenkomst kwamen we bij de pinguins, er waren ook een paar raampjes van waaruit je de pinguins onder water kon zien, onze teckel Floris genoot van deze nieuwe “vriendjes”!
dieren-collage
Sem en Trisha genieten zeer zeker van de dieren maar de attracties daar zijn ze super dol op! Het was een fantastische dag!
jaderpark

14 augustus 2016

Het strand in Schillig

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 19:00

Vandaag genoten van een heerlijke stranddag! Sem genoot ervan om in het zand te graven en ook om zichzelf door Trisha in te laten graven. Trisha heeft kwalletjes, krabbetjes, mosselen en schelpen verzameld. Frans gaf de zeemeermin die Trisha van zand vormde de naam Lara en knutselde met schelpen de naam bij haar kunstwerk. Floris hield nauwlettend in de gaten of er andere honden “zijn” strand betraden… en tijdens het genieten van de spelende kinderen knutselde ik aan een vis van schelpen op het strand.
strand-schillig

13 augustus 2016

Wadden Sail museumhaven te Carolinensiel

Filed under: vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Ondanks de vele regenbuien namen we toch even een kijkje in de museum haven van Carolinensiel waar vandaag de Wadden Sail 2016 plaats vond. Mooie oude zeilboten kwamen voorbij gevaren. Er waren kraampjes met vis, bbq vlees, drankjes en spelen voor de kinderen.
waddensail

10 augustus 2016

Landelijke omgeving

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Het vakantiehuisje ligt in een klein dorpje op het platteland. Vanuit het huisje loop je in 5 minuten het dorp uit en sta je op een zandpaadje omgeven door landerijen met grasvelden, graanvelden, koeien en windmolens. Prachtig!
neugarmssiel

9 augustus 2016

Wilhelmshaven

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Vandaag een dagje genieten in Wilhelmshaven; havengevoel pur sang, city life en een bezoek aan het Aquarium. Hier maakten we een reis naar de wondere wereld van de oceanen. Meer dan 250 dier soorten leven hier in aquaria en speciale bassins. We beleefden de dierenwereld van de Waddenzee en de Noordzee van nabij. We keken naar de tropische haaien die door scholen vis kruisen. En wat is het prachtig om de rijke groei van koralen en bonte vissen te bewonderen. Daarna slenteren we langs winkeltjes, en lieten we Sem en Trisha kiezen waar ze vandaag wilden eten.
wilhelmshaven

8 augustus 2016

Hooksiel

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Vandaag bezochten we het strand van Hooksiel. De windkracht was best sterk, de zon wisselde af met wolken, gelukkig geen regen, waardoor de kinderen konden graven en bouwen op het strand, Trisha ging met haar emmertje het wad op om krabben en mosselen te zoeken en Floris die had het druk met de andere honden die op het strand af en toe voorbij kwamen.
hooksiel-08-08-2016

7 augustus 2016

Harlesiel

Filed under: happy family,vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

Gistermiddag kwamen we rond twee uur aan op ons vakantieadresje. Het was voor ons dit keer een “korte” rit van circa 320 km rijden richting het Noorden van Duitsland, naar het Wangerland. Deze zomer voor de afwisseling een keertje naar de zee. Vandaag gingen we naar het dichtstbijzijnde strand in Harlesiel. Toen we daar aan kwamen was het eb en dat betekende dat we konden gaan wadlopen! Dat liet Trisha zich geen twee keer zeggen, ze had de schoenen en sokken al uit gedaan en stond binnen een paar seconden op het wad op zoek naar kleine krabben en mosselen, geweldig! Puber Sem vind voeten in het wad not done ­čÖé Hij genoot samen met ons van het uitzicht op de mooie strandkorven, de meeuwen die overvliegen, de geluiden en geur van de zee en zijn zusje die zo heerlijk over het wad liep, zoekende naar alles wat daar leeft!
harlesiel

6 augustus 2016

Vakantiehuis Lara

Filed under: vakantie,Wangerland Noordzee Duitsland — fransmarjosem @ 20:00

De aankomende 14 dagen mogen we op avontuur en op ontdekkingstocht door het Wangerland aan de Noordzee in Duitsland. We zijn benieuwd naar de stranden, de zee, de kleine dorpjes op het platteland en nog veel meer. We logeren in vakantiehuis Lara in het kleine dorpje Neugarmssiel.
vakantiehuis-lara

Powered by WordPress