4 Seasons in de Maasduinen

10 mei 2018

Höglwörther See

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

Vanuit de boerderij wandel je door een prachtige landelijke omgeving naar de Höglwörther See. Eenmaal daar aangekomen wandelden we om dit mooie meer. Onderweg is het genieten van de sfeervolle boerderijen, de vele koeien en af en toe komen we een paard tegen. Een unieke plek, het Höglwörther meer in het dorpje Anger. Dit meertje bleef na het afsmelten van de Saalachgletschers circa 10.000 jaar geleden als juweeltje over in het landschap. Het voormalige klooster Höglwörth met zijn rococo kerk staat op het schiereiland. Het St. Peter en Paul ingewijd Augustijner klooster werd in 1125 opgericht door Aartsbisschop Konrad I van Salzburg. Het klooster werd ontbonden op 8 juli 1817.

10-5-hoglworther-see

9 mei 2018

De geboorte van een kalfje

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Vandaag mochten we allemaal getuige zijn van de geboorte van een kalfje! Zo bijzonder! Vanochtend kregen we het verzoek om de boer of zijn nichtje te waarschuwen zodra de waterblaas tevoorschijn was gekomen. Daarna begint het eigenlijke afkalven. Binnen de waterblaas zit de voetblaas, die het kalfje en het vruchtwater omsluit. Toen de pootjes van het kalf tevoorschijn kwamen heeft boer Sepp een klein beetje geholpen. Binnen enkele minuten was het kalfje geboren. Heel stilletjes op de achtergrond hebben we dit mee mogen beleven en genoten van het eerste contact tussen moeder koe en het kalfje.

new-born-9-5

7 mei 2018

Zoo Salzburg

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,Salzburgerland,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

De Zoo ligt in het zuiden van de Oostenrijkse stad Salzburg. De geschiedenis van de Zoo begint in 1424; aartsbisschoppelijk dierenpark en vogelkooien. Het 14 hectare grote gebied maakt deel uit van het historische paleispark van Schloss Hellbrunn en grenst aan de gemeente Anif in het zuiden. De dierentuin heeft ongeveer 1.200 dieren in 140 soorten. Het was een prachtige belevenis. Helaas zochten veel dieren door de warmte hun slaapplek ter beschutting op, maar in de ochtenduurtjes hebben we samen toch heel wat dieren mogen bewonderen.

zoo-7-5

6 mei 2018

Op de boerderij

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

Genieten!

6-5-boerderij

5 mei 2018

Berchtesgaden

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,Berchtesgadener Land,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

Berchtesgaden is een idyllisch dorp omringd door machtig hoge bergen. Voor Sem en Trisha extra leuk dat er een zomer rodelbaan is 🙂

5-5-rodelbahn

4 mei 2018

Op de boerderij

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

Elke dag gaan we allemaal graag bij de dieren op de boerderij knuffelen, voeren of een beetje helpen met de dagelijkse bezigheden. Zo zorgt Trisha graag voor de geitjes en de konijntjes, maar zeker ook de paarden voert en knuffelt ze graag. Samen met mama geeft ze de 3 zwangere koeien graag vers gras, Trisha kan heel goed met de hooivork omgaan. Na onze dagelijkse ronde door de grote schuur met koeien zijn de kalfjes aan de beurt. ’s Avonds mag Trisha de boer helpen om de kalfjes melk te geven en mama geniet er net zo veel van. Ondertussen komen dan altijd de poezen Max en Rudi naar ons toe om geaaid te worden en zodat we ze ook niet vergeten met eten geven 🙂

4-5-barmbichlhof

3 mei 2018

Märchenpark Marquartstein

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,Berchtesgadener Land,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

Vandaag hadden we samen veel plezier in een sprookjespark dat prachtig ligt aan de voet van de Chiemgauer Alpen. Er waren leuke attracties zoals een rodelbaan, een waterspeelpark, bosspeeltuin (met heksenschool), een rodeo stier (tot groot genoegen van Sem). Er waren ook wat dieren, waaronder een heel schattig baby geitje en reeën.

marquartstein-3-5

1 mei 2018

Seisenbergklamm Oostenrijk

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,Salzburgerland,vakantie — fransmarjosem @ 21:00

De Seisenbergklamm is een kloof van de Weissbach, een zijrivier van de Saalach. Deze klamm vindt je in Weißbach bij Lofer, in het Salzburger Land.
De Seisenbergklamm ontstond ongeveer 12.000 jaar geleden door het smelt-ijs van de laatste ijstijd. Op het hoogtepunt van de recente ijstijd waren grote delen van Salzburg bedekt met een 1200 meter dikke ijsstroom. Na het smelten, groef de witte stroom eerst een bed door de machtige ijzige afzettingen en vervolgens in de onderliggende kalksteenrots. Omdat de Weißbach nooit grote hoeveelheden water leidde, werd deze diepe nauwe indrukwekkende kloof in de loop van de millennia gecreëerd. Zelfs vandaag blijft de stroom gestaag in de rots graven. Wij hebben genoten van deze indrukwekkende klamm!

seisenbergklamm-1-5

28 april 2018

Meivakantie

Vanmiddag kwamen we aan op onze vakantiebestemming voor de aankomende 14 dagen. We mogen wederom gaan genieten op de Barmbichlhof (www.barmbichlhof.de). Zowel op de boerderij, als de sprookjesachtig mooie omgeving lieten ons samen beslissen hier terug te keren. We worden hartelijk begroet door oma Rosi en Bauer Sepp. We zijn allemaal blij elkaar weer terug te zien. Trisha gaat meteen naar de geitjes en de konijntjes. Na het uitpakken van onze spullen gaan we eerst alle dieren begroeten. De paarden en de poezen wachten al ongeduldig op ons. Daarna wil Trisha graag naar de koeien en natuurlijk meteen helpen met het voeren van de kalfjes 🙂

barmbichlhof-28-04

3 mei 2017

Barmbichlhof Anger Beieren

Filed under: Barmbichlhof Anger Bayern,Berchtesgadener Land,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

We logeren 14 dagen op de Barmbichlof in het plaatsje Anger. Het appartement Bergblick is ideaal voor 4 personen, heerlijk ruim, met een groot terras met een blik op de bergen. Als we thuis komen van een wandeling of een ander uitstapje dan vermaken de kinderen en wij ons graag bij de dieren. Hier op de Barmbichlhof zijn koeien, kalfjes, pony’s, een paard, 2 geiten, 2 konijnen, eenden, kippen en een haan. Zodra de geitjes Trisha zien beginnen ze te “roepen”. Trisha plukt graag in de wei bloemen en groen voor de geitjes en de konijnen. Ook Sem geniet van de dieren, hij zegt dan ook geen nee, als de boerin vraagt of hij de knuffelkip op zijn arm wil. Een adresje waar wij heel graag opnieuw terug willen komen, zowel de boerderij, de bewoners, als de omgeving hebben er een enorm geslaagde vakantie voor ons van gemaakt 🙂

barmbichlhof

Older Posts »

Powered by WordPress