4 Seasons in de Maasduinen

4 augustus 2017

Laatste vakantiedagje in de Sächsische Schweiz

Filed under: in de natuur,Saechsische Schweiz,vakantie,zwemmen — fransmarjosem @ 20:00

Vandaag op de laatste vakantiedag bezoeken we een buitenbad dat op 4 km rij afstand ligt. De kinderen en wij genieten van het koele water en het rustige bad in dit kleine landelijk dorpje, heerlijk! Wat hebben we genoten van deze prachtige omgeving, morgen gaan we terug naar huis met heel veel nieuwe herinneringen aan een prachtig stukje Duitsland aan de grens met Tsjechië.
04-08-2017

2 augustus 2017

Wandeling achter ons appartementje

Filed under: in de natuur,Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Vanuit ons appartementje staan we na vijf minuten wandelen midden in de natuur met uitzicht op de prachtige rotsformaties. We wandelen langs roggevelden, een veld vol zonnebloemen en komen na een klein stukje dicht begroeit bos op een heel groot grasveld met uitzicht op de mooie rotsen. Een stuk verderop staat een bordje Kroatenschlucht, we wandelen het bospad in en klimmen/ wandelen door een prachtige kloof. We proberen een rondwandeling te maken maar komen helaas aan een drukke straat uit, dan besluiten we dit prachtige pad terug te wandelen naar het appartementje.
2-8-2017

1 augustus 2017

Burcht Hohnstein en dorpje Stolpen

Filed under: Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

Vanochtend bezochten Trisha en mama de middeleeuwse Burcht Hohnstein (de jongens wilden met Floris op een terrasje zitten 🙂 Dit middeleeuwse kasteel is waarschijnlijk gebouwd rond 1200 als Boheems fort tegen de Saksen. Het kasteel ligt hoog op een klif van hard zandsteen en bevind zich 140 meter boven de Polenz vallei. We genoten van de sfeer in het kasteel en de verhalen die we konden lezen over de jacht in de middeleeuwen vanuit deze burcht. Er leefden destijds in de dichte bossen veel beren! Samen klimmen we in de toren via de wenteltrap naar boven, van daaruit hebben we een prachtig uitzicht over het landschap en het dorpje onder ons 🙂
burcht-hohnstein
’s Middags rijden we naar het dorpje Stolpen. Via de middeleeuwse stadpoort wandelen we het pittoreske dorp binnen. Floris en de kinderen amuseren zich bij een prachtige fontein 🙂
stolpen

31 juli 2017

Buitenbad in Rathewalde

Filed under: Saechsische Schweiz,vakantie,zwemmen — fransmarjosem @ 20:00

Met temperaturen tot 35 graden, is het vandaag een topdag om heerlijk te verblijven in het buitenbad van Rathewalde 🙂
rathewalde

30 juli 2017

Hrensko Tsjechië

Filed under: in de natuur,Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

Vandaag rijden we de grens over naar Tsjechië. We bezoeken Hrensko, het grensdorpje aan de Elbe. Het is hier onbeschrijflijk mooi! Net buiten het dorp begint een 2 kilometer lange wandeling langs, onder en door rotsen. Dit alles met langs ons een stroompje waarna je uitkomt bij een rivier waar je met een bootje dieper het ravijn in vaart. We genoten van het tochtje, met een Tsjechisch sprekende “kapitein” die tussendoor wat korte zinnen in het Duits eruit gooit. Aangekomen bij het eindpunt wandelen we de prachtige natuur weer in, we komen langs een restaurantje waar de lokale bevolking zelf forellen rookt. We kijken onze ogen uit, het landschap heeft zoveel rotsformaties, de weggetjes gaan soms ook door een rotsblok. Helaas is het ook vandaag een enorm warme dag (35 graden) en besluiten we terug te wandelen, met deze temperatuur is een wandeling van 9 kilometer helemaal prima.
hrensko

29 juli 2017

Elbe Freizeitland

Filed under: pretparken,Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

Een dagje spelen in het Elbe Freizeitland 🙂
29-07-2017

28 juli 2017

Boottocht Obere Schleuse Hinterhermsdorf

Filed under: in de natuur,Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Vandaag beleefden we een hele bijzondere tocht in de romantische Kirnitzschklamm. Na zo’n 45 minuten wandelen vanaf de parkeerplaats bereiken we de plek waar we aan boord mogen stappen. Bijna geruisloos glijdt de boot door het water van de grensrivier Kirnitzsch. We varen zo’n 20 minuten door de prachtige klamm. Onderweg zien we veel rotsformaties. Hoog boven de vallei waakt een “berg geest”, verderop zie je een olifant met zijn slurf in het water. Aan de andere kant een schaap, eekhoorntjesbrood en twee vrolijke kikkers. Na de boottocht wandelen we door het prachtige bos en op de terugweg lopen we boven de rivier terug naar de parkeerplaats. Wat een prachtige natuur!
28-07-2017

26 juli 2017

Pirna

Filed under: Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

Vandaag bezochten we de romantische stad Pirna. Deze stad met een historische stadskern wordt ook wel de poort naar de Sächsische Schweiz genoemd. Schilderijen van de Venetiaanse Bernardo Bellotto, ook wel Canaletto genoemd, maakten Pirna wereldberoemd. Heerlijk om samen door de kronkelende straatjes met trotse herenhuizen en charmante binnenplaatsen te wandelen.
pirna

25 juli 2017

Genieten van de mooie omgeving

Filed under: in de natuur,Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:30

25-07-2017

24 juli 2017

de Bastei

Filed under: in de natuur,Saechsische Schweiz,vakantie — fransmarjosem @ 20:00

Vandaag wandelden we naar en rondom de Bastei. De Bastei is een rotsformatie met uitzichtsplatvorm aan de rechter kant van de Elbe tussen het dorpje Rathen en de Stadt Wehlen. Het is een mooie tocht door bos, over bospaadjes en via trappen. Een allereerste uitzichtpunt laat ons genieten van een prachtig uitzicht over de Elbe, de Lelienstein, vesting Königstein, Rauenstein en Pfaffenstein. We wandelen en klimmen verder en komen bij de uit zandsteen opgebouwde Bastei brug. Deze brug verbindt het bastion met de burcht Neurathen. Vanaf hier krijg je een indrukwekkend beeld van het bizarre rotslandschap. Daarna is het tijd voor een lunch in het Bergrestaurant. Van hieruit zetten we na de lunch onze wandeling voort richting de “Schwedenlöcher”. We klimmen langs, over en door rotsen, het is een avontuurlijk pad door een prachtige kloof. Vandaag 11 km gewandeld, veel geklommen, morgen de kleine beentjes maar even laten uitrusten 🙂

de-bastei

Older Posts »

Powered by WordPress