4 Seasons in de Maasduinen

22 maart 2019

Trisha’s Dumplings

Filed under: happy family,Recept gerechten — Familie Stammen @ 18:30

Trisha loves Dumplings en heeft ze nu voor het eerst zelf gemaakt šŸ™‚ Wil je het ook eens proberen? Hieronder het recept.
Ingrediƫnten deeg:
– 400 gram bloem
– 4 eieren
– 1 theelepel zout
De vulling:
– kies zelf tussen gehakt, kleine stukjes kip of rund
– 1 wortel (in zeer fijne kleine stukjes gesneden of geraspt)
– een bosje lente ui in ringen gesneden
– 3 eetlepels Mascarpone
– 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– versgemalen peper
– versgemalen zeezout
Voor het deeg kneed je alle ingrediĆ«nten met je handen tot je een mooi glad deeg hebt en zet het dan een uurtje weg om te laten rusten. Voor de vulling kun je alle ingrediĆ«nten onder elkaar roeren. Start met het uitrollen van het deeg (het lekkerst als je het echt heel dun uitrolt). Trisha heeft een dumpling houder/ maker waar je een stukje uitgerold deeg in legt, daarna legt ze wat gehakt in het midden en een eetlepel van het mengsel. De randen maakt ze nat met wat water (dan plakt het beter dicht, en blijft het ook dicht) Daarna klapt ze de dumpling maker dicht en wordt de dumpling mooi gesloten. Ondertussen zetten we een pannetje met water op het vuur, zodra het water kookt kunnen de eerste dumplings erin. Bij deze grote dumplings gaan ze 10 minuten in kokend water, daarna ‘vis’ je ze er voorzichtig uit en kun je ervan gaan genieten!

16 maart 2019

Pizza bakken

Filed under: happy family,Recept gerechten — Familie Stammen @ 20:00

Sem en Trisha zijn dol op pizza tonno (en wij ook) šŸ™‚ Ze helpen graag af en toe bij het bereiden van maaltijden. Door de weeks als Sem thuis komt en hij ziet me aardappelen schillen of groente schoonmaken dan komt meteen zijn vraag “wat eten we vandaag, mam?” En zo goed als altijd komt nadat ik hem heb verteld wat we eten, “oh lekker, mam”! We eten hier allemaal graag lekker en inmiddels hebben we een grote verzameling aan recepten. In het weekend is het regelmatig pizza time en dan maken we een bakplaat vol pizza. Vandaag delen we ons recept voor diegenen die ook graag zelf pizza willen maken.
Benodigdheden voor het deeg:
– 320 gram bloem
– 160 ml melk
– 70 gram roomboter
– 5 gram droge gist
– 5 gram bakpoeder
– 5 gram zout
– 3 theelepels gedroogde oregano
Bereidingswijze deeg:
Zeef de bloem, meng daarna het bakpoeder en de gist met de bloem. Voeg dan de melk, boter, zout en oregano toe. Meng met je handen tot een mooi deeg. Kneed het goed door. Dek nu de kom af met een keukendoek en laat op een warm plekje een uurtje rijzen. Ondertussen kun je alles klaar zetten wat je op de pizza wilt doen. Wij maken de tomatensaus van:
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels ketchup
– 1 theelepel oregano
Zorg dat je de oven alvast even voor verwarmt op 200 graden.
Nadat het deeg een uurtje heeft kunnen rijzen, rol je het deeg uit en leg je het op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatensaus en daarna met alles wat je er graag op wilt leggen. Sluit af met geraspte kaas. Daarna gaat de pizza 20-25 minuten in de oven. Tijdens het bakken komt de heerlijke geur je al tegemoet. Geniet er van, Buon appetito!

Powered by WordPress