Na de zomervakantie startte voor Trisha het tweede leerjaar Dier en management met een blokstage t/m 1 november. Op deze nieuwe stageplek bij Center Parcs kwamen er verschillende taken bij kijken. Uiteraard de verzorging van de dieren; op de Beleefboerderij wonen geiten, schapen, varkentjes, een konijn, cavia’s, kippen, ganzen, eenden en duiven. Maar bij een stage op een vakantiepark kwam er nu een nieuw element bij: niet alleen de dieren vragen je aandacht, dit keer zijn het ook de parkgasten en de vele kinderen die de dieren komen knuffelen en voeren. Elke ochtend wordt er in het Nederlands, Engels en Duits aan gasten verteld over de dieren. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor de kinderen, samen knutselen, een wandeling in de natuur maken, of een wandeling op een pony (de ponies verblijven op een andere plek dan de Beleefboerderij). Bij de Beleefboerderij hoort ook een mooie moestuin, tevens een taak om deze samen te onderhouden. Het team van vaste medewerkers bestaat uit leuke jonge mensen die allemaal van dieren houden, Trisha voelde zich vanaf week 1 als een vis in het water tussen de dieren, de collega’s en de natuur. Deze week hebben we voor het afscheid heerlijke kaasbroodjes, kwarkbrood en kersencake gebakken. Zo kon Trisha de hardwerkende collega’s trakteren op een gezellig samenzijn met veel lekkers erbij ❣️ Wat zijn stages toch leuk, veel ervaringen en complimenten rijker mag ze terug kijken op ontzettend fijne weken met leuke dieren en een heel prettig team ❣️
1 november 2024
Stage de Beleefboerderij Center Parcs
23 maart 2024
Lammetjesdagen
Op Trisha’s stageplek heeft herder Tineke elk voorjaar een groot evenement; de lammetjesdagen. Vandaag helpt Trisha als vrijwilliger. Ze is samen met een andere vrijwilliger ingepland bij de kinderen die lammetjes mogen aaien en om het uur mogen kinderen lammetjes een flesje melk geven.
Tijdens de lammetjesdagen heeft de herder uitgelegd hoe hun werkdag eruit ziet in de drukke lammertijd. Eind januari werd het eerste lammetje geboren, 9 maart het laatste. Zes weken non stop door bikkelen. Hun werkschema is heftig, van ’s morgens om 6.30 uur de eerste controle op stal, tot een uur of 18.00. Daarna zorgt de herder voor haar gezin met twee jonge kinderen. Rond 20.30 uur gaat ze weer even naar stal en afhankelijk van de geboorte drukte, is ze dan een half uur tot twee uur bezig, waarna ze rond 23.00 uur de laatste controle doet. In de piek-week is er om 3 uur ’s nachts ook een controle op stal.
Daarnaast heeft de herder natuurlijk ook nog altijd dieren (met of zonder lammetjes) buiten lopen, die worden tussendoor ook verzorgd! Herder Tineke doet dit samen met haar partner en twee vaste medewerkers. Waar mogelijk, springen er vaste personen bij en uiteraard helpen er een paar stagiaires.
Als de lammertijd dan eenmaal voorbij is, zou je denken dat de drukte wel veranderd… Niets is minder waar, dan volgen de voorbereidingen voor de lammetjesdagen! Schaapskudde Peeldrift wil hiermee de gemiddelde burger, een kijkje te geven op hun boerderij. Wat ze nu eigenlijk doen en waarom. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te woord te staan, daarom staan er tijdens deze lammetjesdagen infobordjes verspreid over het terrein. De kinderen krijgen een speurtocht, waardoor ze getriggerd worden om de informatie door te lezen en zo enige informatie op een educatieve manier op te pikken.
Trisha heeft er in ieder geval van genoten om als vrijwilliger mee te kunnen helpen. Tijdens de lammetjesdagen mag je ook een lammetje adopteren; dit heeft Trisha ook gedaan, en het heeft de naam Fluppie gekregen 🙂
9 maart 2024
Stageplek Peelkudde Schaapsdrift
Trisha is dit schooljaar gestart met de opleiding dier- en management; járen naar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zo ver! Haar eerste blokstage van 10 weken startte begin februari. We zijn ruim van tevoren op zoek gegaan naar een fijne stageplek. Dit bleek voor de hele klas nog niet zo eenvoudig. Trisha zou heel graag een keer in een dierentuin stage lopen. Zoo Parc Overloon hebben we daarom al snel na de start van de opleiding benaderd, helaas gaven ze aan in de periode dat Trisha een stageplek zoekt dat alle stageplekken al bezet zijn. Op school werd geadviseerd om te gaan zoeken via www.stagemarkt.nl. Dit blijkt een hele handige site te zijn, waar je je postcode in kunt voeren en in de directe omgeving kunt zien wie er nog een stageplek vrij heeft. Zo zagen we dat herder Tineke nog plek heeft en maakte Trisha een afspraak om kennis te maken. Trisha heeft tijdens de kennismaking met Tineke een rondje naar weides met haar schapen gemaakt. Deze herder heeft 1000 ooien, waarvan er heel veel drachtig waren op het moment dat de stage van start ging. Hierdoor mocht Trisha mee beleven dat er maar liefst 900 lammetjes zijn geboren. In de eerste stageweek mocht ze al meteen een ooi helpen bij de bevalling. Het is elke dag een hele bedrijvigheid, met al deze schattige lammetjes en de ooien. Er zijn nog meer stagiaires aan het werk, elke dag zijn ze met een aantal mensen hard aan het werk. Er zijn ook vijf Border Collies die helpen als ze met de schapen en lammetjes van een afgegraasde wei naar een nieuw begrazingsstuk wandelen. Trisha is al sinds de eerste stagedag laaiend enthousiast, zo mooi om te zien. Elke avond bij het eten mogen we genieten van haar verhalen over wat er die dag allemaal is gebeurd. Na de blokstage begint school weer, maar alle leerlingen blijven nog 1 dag per week bij hun stageplek werken en ervaringen op doen tot aan het einde van het schooljaar. Zoals altijd mega trots op onze Trisha, ze heeft het ontzettend naar haar zin en ze pakt alles heel makkelijk op en pakt alles aan 🙂
3 augustus 2023
Reptielen Zoo in Füssen
Vanmiddag bezochten Trisha en ik de Reptielen Zoo in Füssen. Deze Zoo is met veel liefde voor de dieren ingericht. Er zijn slangen, leguanen, salamanders, gecko’s, axolotl’s, spinnen, krokodillen, schildpadden, papegaaien en nog heel veel meer! We keken onze ogen uit. Wat een mooie fascinerende Zoo. In sommige terraria moet je even zoeken voordat je hun bewoners ontdekt. By the way; Trisha natuurlijk niet 🙂 razendsnel verteld ze mij waar ze “verstopt” zitten. Want ze zijn natuurlijk goed gecamoufleerd in de levensechte opstelling en bewegen niet veel. Kleine vogels zorgen in sommige vitrines voor actie en er zijn ook een paar aapjes. Trisha was helemaal in haar nopjes, zo mooi! Deze Zoo heeft ontzettend veel verschillende soorten reptielen, waarbij alle terraria toch zeer overzichtelijk zijn gerangschikt.
Een infobord bij elke bewoner onthult belangrijke informatie zoals het land van herkomst, de naam, of deze giftig is of niet en of de bevolking in gevaar is. Een échte aanrader!