4 Seasons in de Maasduinen

30 oktober 2013

Voorbereidingen voor Halloween

Filed under: creatief,happy family — Familie Stammen @ 16:30

Lief heksje Trisha heeft met mama pompoenen uitgehold. Van de “smurrie” die eruit komt heeft ze heksensoep gemaakt. Daar hoort natuurlijk wel een echt Halloween drankje voor het heksje bij dus maakte ik voor haar groene trollendrank, mmhhh! Floris vind het ook elk jaar weer leuk en holt achter stukjes oog of neus aan die uit de pompoenen alle kanten opvliegen!
mycollage13

27 oktober 2013

Reunie China groep Sem

Filed under: adoptie,geboorteland China,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:30

Vanmiddag kwamen de gezinnen van de China reisgroep van Sem bij elkaar bij Stichting de Paardenkamp in Soest. De Paardenkamp is een rusthuis voor oude paarden. We kregen een rondleiding over de boerderij en uitleg over hun werk. Wat een prachtig rusthuis, alles zag er zo verzorgd uit en heel liefdevol word er gezorgd voor deze oude paarden. Het was zo fijn om iedereen weer te zien en een beetje bij te kunnen kletsen. De kinderen hebben zich ook goed vermaakt samen. Trisha heeft genoten van het voeren van paardensnoepjes aan de paarden.
reunie

Creatief met porseleinverf

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 11:30

Creatief ochtendje, Sem en Trisha hebben met porseleinverf cadeautjes geschilderd. Altijd weer leuk om te doen. Sem heeft een regenboog bordje geschilderd en op het kopje de naam van z’n peetoom. Trisha heeft een dinosaurus op het bordje geschilderd en een mooi hartje op het kopje voor haar peettante. Inmiddels gaan we ons klaar maken voor vertrek naar de reunie vanmiddag van de China reisgroep van Sem, we hebben er heel veel zin in!
mycollage12

25 oktober 2013

Kabeltrui

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 20:30

Frans is helemaal happy met de heerlijk warme wollen trui die ik voor hem gebreid heb. Hij had zelf ook wel een hele mooi kleur wol uitgezocht. Laat de winter maar komen! De wol is van Lana Grossa Olympia, met 53% scheerwol.

kabeltrui-frans

23 oktober 2013

Teckel pup Luna

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:00

Vanmiddag met Trisha op “kraamvisite” geweest bij teckel puppy Luna! Wat een schatje hebben Christel en Rene uitgezocht. Trisha was dolenthousiast, ze heeft gespeeld en geknuffeld met Luna. Na een beschuitje met muisjes was het tijd voor het middagdutje van Luna. Het was moeilijk voor Trisha om afscheid te nemen, maar Luna woont in de straat dus ze kan zomaar weer een keer gaan spelen en knuffelen.
vriendinnetjes

20 oktober 2013

Logeetje

Filed under: vakantie,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:30

Vrijdagmiddag hebben we Huan opgehaald voor een logeerweekendje bij haar vriendje Sem. Beiden verheugden zich er enorm op. Het weer was prachtig en de kinderen hebben met z’n 3-tjes en met Floris zo leuk gespeeld. Gistermiddag en vandaag hebben ze ’s middags samen geknutseld, ook werd er geheimtaal ontwikkeld zodat de 2 verliefden elkaar kaartjes kunnen sturen die door de ouders en zussen niet gelezen kunnen worden. Vanmiddag kwamen Theo en Yi Fu, we hebben gezellig even bij kunnen praten en daarna was het tijd om afscheid te nemen. Maar niet voor lang, want volgende week zondag zien we elkaar weer tijdens de reunie van de China reisgroep van Sem. We verheugen ons er al enorm op!

dsc06271dsc06366

dsc06261dsc06371

dsc06236dsc06223

dsc02953dsc06391

dsc06356dsc06305

dsc06454dsc06435

dsc06296

18 oktober 2013

Sem op controle bij de oogarts en ocularist

Filed under: oogprothese — Familie Stammen @ 21:00

Vanochtend zaten we met z’n viertjes kort na zessen in de auto op weg naar Rotterdam. Sem werd daar om 9.15 uur verwacht. Eerst bij dokter Paridaens, die vergezeld was van 2 collega’s. Sem heeft heel goed verteld hoe het met hem en zijn oogprothese gaat en hoe blij hij is dat hij geen pijn meer heeft. Het zeer goede nieuws is, dat Sem niet meer op controle hoeft voor het geamputeerde oogje. Daarna volgde de afspraak bij dr. de Faber, de kinderen hebben grapjes met de dokter uitgehaald en uiteindelijk heeft de oogarts metingen aan het rechter oogje van Sem uitgevoerd. De conclusie is dat Sem gelukkig nog steeds 12% met behulp van zijn bril met dit oogje kan zien. De staar hoeft momenteel nog niet operatief verwijderd te worden, dr. de Faber gaat deze operatie uitvoeren zodra dit beperkte zicht minder wordt, om nu onnodige risico’s te voorkomen. Sem hoeft over een jaar pas weer terug op controle, super! Daarna reden we van Rotterdam naar Den Haag naar het Kunstogenlaboratorium. Daar begroete Axel ons hartelijk en was hij heel benieuwd naar de verhalen van Sem en zijn ervaringen met zijn oogprothese. Vandaag is de oogprothese een klein beetje aangepast, Axel doet dit bij Sem in kleine stapjes zodat er niet te veel druk op het oogje komt te staan. Zo hadden we tussendoor even tijd om in Den Haag samen te lunchen. Rond 14.30 uur was de aanpassing aan de oogprothese klaar en gingen we op weg naar Huan, ons logeetje. Sem en Huan verheugden zich al geruime tijd erop om weer samen te kunnen spelen. Uiteindelijk waren we met z’n allen rond 18.30 uur thuis. Na zo’n reis door Nederland gisteren, gaan we morgen met de kinderen genieten in de Maasduinen!
oogziekenhuiskibbeling

kunstogenlabboekenwurmen

17 oktober 2013

Koekjes bakken

Filed under: bakken,creatief,happy family — Familie Stammen @ 14:55

Elke herfst en winter weer een van de favorieten van de kinderen, zelf koekjes bakken. Het ruikt hier heerlijk en wat hebben ze hun best gedaan om er hele mooie koekjes van te maken! Super gezellig.
mycollage4

16 oktober 2013

Herfstvakantie

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 20:30

Het is herfstvakantie, vanochtend na het ontbijt eerst een prachtige wandeling gemaakt bij de Eckeltse Heide. De herfstkleuren zijn prachtig en er waren heel wat paddenstoelen te ontdekken.
mycollage3
Daarna hebben de kinderen zich uitgeleefd bij Crazy Air in Recreatiecentrum Den Asseldonk. Het derde jaar op een rij dat dit leuke springparadijs in de herfstvakantie in Bergen is.
mycollage2

11 oktober 2013

Warme poncho gebreid van Lang Yarns Riga

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 20:30

Na alle nieuwe mutsen en sjaals voor aankomende winter had ik onlangs een poncho voor Trisha gebreid. Deze vond ik zo leuk dat ik besloot dat ik er voor mezelf ook een zou gaan breien. In het wolwinkeltje in Goch hebben ze zoveel keuze in prachtige wol, ik ging op de kleur af en deze wol voelt ook heerlijk warm en zacht. Het is een combinatie met 53% scheerwol van het merk Lang Yarns Riga. Ik heb vandaag voor het eerst een poncho gedragen en hij zit heerlijk warm!
mycollage1

Older Posts »

Powered by WordPress