4 Seasons in de Maasduinen

31 december 2015

Oudjaarsavond

Filed under: feestje,happy family,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 23:55

Een gezellig “afscheid” van 2015 ligt achter ons. Sem en Trisha zijn voor het eerst tot twaalf uur op gebleven. Ze hebben gezellig spelletjes gespeeld met Tijl en Brent, favoriet was het party spel horen, zien, zwijgen. Hierbij krijgen ze opdrachten met gebarentaal, rug tekenen, braille, uitbeelden en zeg eens uh. Tussendoor heerlijke hapjes van de mama’s. Iedereen was bezorgd om teckel Floris omdat hij elke oudejaarsavond zo nerveus en bang is voor de knallen. De kinderen kwamen om de beurt Floris steeds even knuffelen en aaien, zo lief. We waren nog net op tijd om het aftellen naar 2016 mee te krijgen, samen met een heerlijk glaasje getoast op 2016, dat het voor iedereen een liefdevol, gezond en gelukkig Nieuwjaar mag worden!

oudjaarsavond

Oud en nieuw

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 08:15

2016 staat voor de deur, wij wensen jullie allemaal een gezellige jaarwisseling. Dat het nieuwe jaar rijk mag zijn aan mooie momenten, veel liefde, gezondheid, voorspoed en geluk!
nieuwjaar

26 december 2015

Kerstdagen

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 20:00

Op 24 december begonnen Trisha en ik samen aan de eerste voorbereidingen voor het kerstdiner. We hebben traditioneel samen de runderrollade’s bereid, de chocolademousse bereid en op eerste kerstdag gingen we verder met het bereiden van het aardappelgratin. Trisha is dol op carpaccio, ze vind het prachtig om de borden met de carpaccio te versieren met rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas.
Beide kerstdagen hebben we ’s ochtends een mooie wandeling in de Maasduinen gemaakt. Eerste kerstdag kwam Patricia bij ons dineren en tweede kerstdag kwam opa Hein. Onder het genot van een glaasje Fleixenet met een scheutje perziklikeur hebben we gezellig bijgekletst en samen genoten van het kerstdiner.
Met opa keken we tussen de gangen door een paar kleine stukjes film van toen de kinderen klein waren, wat een prachtige herinneringen! Het was voor ons allemaal ontroerend om Sem en Trisha te zien en te horen praten toen ze rond de twee/ drie jaar waren.
kerst-2015

Een van de lievelingsgerechten qua aardappelen is aardappelgratin. Zo ook met de kerst. Voor diegenen die het ook eens willen maken, volgt hieronder het recept.
Benodigdheden:
750 gram aardappelen
1 ui
100 gram geraspte kaas
versgemalen peper
gemalen zeezout
provencaalse kruiden
nootmuskaat
2 teentjes knoflook
1 flesje kookroom en melk
Bereidingswijze: Schil de aardappelen en kook ze 7-8 minuten (niet gaar laten koken).
De schoongemaakte ui in dunne schijfjes snijden en over de bodem van de ovenschaal verdelen. Snij de voorgekookte aardappelen in schijfjes. Verdeel de helft van de plakjes aardappelen over de uien. Bestrooi daarna met de geraspte kaas. Bestrooi het geheel met versgemalen peper, zeezout, de nootmuskaat, de provencaalse kruiden en de uitgeperste knoflook. Giet daarna 1 flesje kookroom over het geheel. Verdeel nu de tweede helft aardappelschijfjes erover. Vul het lege flesje kookroom met melk en schenk ook dit over het geheel. Zet de ovenschaal in de oven en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
aardappelgratin

En voor diegenen die van heerlijk mals gestoofd rundvlees houden volgt hier het recept voor de runderrolladen. Nu haal ik het vlees hiervoor in Duitsland bij slagerij Cox in Goch. Het recept komt ook uit Duitsland. De runderlappen die ze daar voor je af snijden heb ik hier nog nooit gezien, ze zijn mooi dun gesneden en lekker lang (dan kun je ze mooi oprollen).
Voor 4 runderrolladen heb je nodig:
4 runderlappen (dun gesneden)
4 schijfjes dun gesneden wit spek
1 ui
1 maggi blokje
mosterd
versgemalen peper
gemalen zeezout
houten party prikkers
Bereidingswijze: leg de runderlappen voor je neer, bestrijk ze met heerlijke mosterd. Maal er daarna peper en zeezout op. Leg in het midden het schijfje wit spek. Rol de rollade nu samen met de ui die je steeds toevoegt op en maak het geheel vast met 1 of 2 houten party prikkers. Braad ze nu aan in de pan, als ze rondom mooi bruin zijn, laat je ze daarna een uurtje of drie met de deksel op de pan op het kleinste stand van je fornuis heerlijk gaar stomen. Om de heerlijke saus te bereiden, leg je de rolladen even op een bord, zet je fornuis op de hoogste stand en voeg nog een flink glas water bij het vocht dat al ontstaan is. Voeg 1 maggi blokje toe en als het geheel kookt kun je het binden met bijvoorbeeld allesbinder. Zet je fornuis weer op de laagste stand en leg daarna de rolladen terug in de saus.
runderrollade

25 december 2015

Patronen uit de Ottobre

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Trisha was zo enthousiast over het stofje dat ik voor een shirt voor mezelf had gekozen, dat ze vroeg of er ook een shirtje voor haar uit kon. We hebben er een mouw aan kunnen passen, er was namelijk niet zo veel stof over, maar voor een voorkant van een shirt en een voorkant voor een rokje was er nog voldoende. De achterkant van het shirt en het rokje werden zwart, en de mouwen groen met nog een strookje van de gebloemde stof. De patronen voor de shirts komen uit de Ottobre 2015.
ottobre-6

24 december 2015

Notenkraker

Filed under: happy family,theater/ shows — Familie Stammen @ 09:00

Trisha en ik zullen nog lang nagenieten van een betoverende avond in de Stadsschouwburg van Nijmegen. Gisteravond ging Trisha voor het eerst ’s avonds mee naar het theater voor het magische kerstballet Notenkraker. Gedanst door het balletgezelschap uit Tatarstan, op de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski. We zijn enorm onder de indruk van de balletdansers, het orkest en het decor van deze voorstelling. Een echte aanrader!

ballet-notenkraker

18 december 2015

Fijne feestdagen!

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 14:00

Wij wensen alle lezers van 4 Seasons in de Maasduinen hele gezellige sfeervolle kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2016! Geniet elke dag van de prachtige kleine dingen om je heen en je zult versteld staan hoeveel geluk je hierin vindt.
blog-kerstkaart

9 december 2015

Peperkoekhuisjes

Filed under: creatief,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:00

Een knusse woensdagmiddag. Vanochtend heb ik drie peperkoekhuisjes gebouwd, vanmiddag hebben Trisha, Djanea en Samantha er met glazuur snoepjes op geplakt. Ze waren helemaal verdiept in het versieren en in het luisterverhaal dat op de achtergrond werd verteld. Het is zo genieten in de knusse adventstijd.
blog-peperkoekhuisjes

5 december 2015

Kerst bloemstukjes

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 12:00

Terwijl dit weekend Sinterklaas centraal staat, zijn Trisha en ik al bezig geweest om de sfeer voor de adventstijd een beetje in huis toe te laten. Dit jaar hebben we voor het eerst lootjes getrokken om voor elkaar een surprise te maken en gezellig samen te gourmetten. De kinderen zijn zo benieuwd wie er voor wie geknutseld heeft. We wensen jullie allemaal een hele fijne Sinterklaasavond!

blog-kerststukjes

Powered by WordPress