4 Seasons in de Maasduinen

30 november 2013

Omslagvest gebreid

Filed under: creatief,handwerken — Familie Stammen @ 20:30

Dit omslagvestje heb ik gebreid van Oxford winter fashion garen, bestaande uit 50% wol en 50% acryl. Het zit heerlijk warm en is lekker zacht. Trisha vind het helemaal leuk dat mama nu ook een roze vestje heeft.

omslagvest

29 november 2013

Adventkrans maken

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:30

Aanstaande zondag is het al eerste advent. Daarmee was het vandaag tijd voor het jaarlijkse knutselwerkje adventskrans. De kinderen zijn al enthousiast dat deze gezellige tijd voor kerstmis aanbreekt. Ook als eerst alle aandacht nog uit zal gaan naar Sinterklaas, zijn Pieten, het sinterklaasjournaal en vooral natuurlijk pakjesavond. Elke ochtend hangen ze op de aftelkalender het nieuwe cijfertje op hoeveel nachtjes het nog slapen is….
adventskrans

25 november 2013

Trakteren in de klas

Filed under: bakken,creatief,verjaardag — Familie Stammen @ 20:00

Vanmiddag hebben we op school genoten van een hele gezellige klas, leuke liedjes, een dansje en een gezellige lekkere traktatie. Nadat ik Trisha gisteren had verrast met cakejes in een ijsbekertje met daarop discodip en een Chinees parapluutje, was ze zo enthousiast dat ze vandaag alle kinderen in de klas daarmee wilde trakteren. Vanochtend had ik gelukkig alle tijd (dagje vrij) om de cakejes te bakken en te versieren, zo leuk en bijzonder dat ik dit voor haar mag doen.
trakteren-op-school

Trisha 7 jaar!

Filed under: feestje,happy family,verjaardag — Familie Stammen @ 09:00

Vandaag het volgende feestje in november bij de Stammetjes! Prinsesje Trisha is vandaag 7 jaar geleden geboren! Gisteren hebben we haar verjaardag gevierd zodat ze de hele dag kon genieten van alle cadeautjes, ze was zo enthousiast en zo blij met alles! We zijn ontroerd en blij dat dit hele bijzondere meisje bij ons mag opgroeien, ook vandaag brand er een kaarsje en staan er roosjes voor China mama en papa. Zij zullen vandaag ook bijzonder sterk aan haar denken, konden we maar even laten weten hoe goed het met haar gaat, hoe vrolijk, lief en zorgzaam ze voor iedereen om haar heen is.
trisha-7-jaar

23 november 2013

Prachtige kleuren in het bos in Afferden

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:20

Prachtige ochtendwandeling in de Maasduinen, nu aan de koffie met gevulde speculaas en de kinderen warme chocomel met slagroom en lekkers dat vanochtend in hun schoen zat.

mycollage21

21 november 2013

Acht jaar geleden…

Filed under: adoptie,geboorteland China,happy family — Familie Stammen @ 20:15

Vandaag 8 jaar geleden arriveerden wij rond 8.45 uur samen met onze gids in het Civil Affairs Bureau in Changsha, provincie Hunan. Klokslag 9 uur kwam aan de hand van een weeshuismedewerkster een heel lief, klein, aandoenlijk jongetje binnen gewandeld. Onze lieve Sem, toen al maanden in ons hart en vanaf dat moment voor altijd in onze armen. Op dat moment 2 jaar en 11 dagen oud. Wat vliegt de tijd, we zijn zo dankbaar dat Sem bij ons op mag groeien en genieten enorm van elke ontwikkeling die hij gemaakt heeft. Wij houden zoveel van hem, van zijn knuffels en kusjes, van zijn grapjes, van al zijn knutselwerkjes, van zijn enthousiasme en eigenlijk gewoon van alles wat hij doet. Speciaal voor deze dag een kort filmpje met foto’s en op de achter grond een prachtig liedje. Je kan het bekijken en beluisteren door op onderstaande link te klikken:
filmpje-sem-8-jaar-thuis

18 november 2013

Foto ontvangen vanuit China!

Filed under: adoptie,geboorteland China,happy family — Familie Stammen @ 20:30

Deze maand hebben wij via Linda Anne Greenshields aan Hope 4 China’s Children een donatie uit naam van Trisha en ons gezin over gemaakt. Voordat Linda naar de stad waar Trisha als baby is gevonden reisde, plaatste zij een oproep voor adoptieouders met daarin de vraag of ze updates mee kon nemen. Ik voelde me zeer geroepen om een uitgebreide update te maken zodat we het weeshuis en de pleegmoeder van Trisha kunnen laten weten hoe het met haar gaat en wie zij nu is. Wat ze allemaal leuk vind, hoe het op school gaat, dat ze zo lief en zorgzaam is voor haar familie, vrienden, vriendinnetjes en dieren. Wij waren zeer ontroerd en blij toen wij een foto met een enthousiaste medewerkster van het weeshuis in onze mailbox zagen! De medewerksters van het weeshuis vonden het fantastisch haar verhaal te lezen en op een aantal bijgevoegde foto’s te kunnen zien hoe het met Trisha gaat. Haar pleegmoeder was helaas niet bij de bijeenkomst, zij wordt door een collega van Linda bezocht om de update te overhandigen. We hopen voor Trisha dat ook van haar nog een fotootje binnenkort in de mailbox zit.
swi-nanning

16 november 2013

Kinderfeestjes Billy Bird Park Hemelrijk Volkel

Filed under: feestje,happy family,verjaardag,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend stonden de kinderen in de startblokken om beide hun kinderfeestje te vieren (de kinderen zijn maar 16 dagen uit elkaar jarig, vandaar dat we het samen vieren). Om 10 uur verwachten we de vriendjes en vriendinnetjes van Trisha bij ons thuis. Met z’n allen reden we naar Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel. De vriendjes en vriendinnetjes van Sem kwamen om 11 uur met hun ouders daar naar toe. We genoten met z’n allen van een “Happy Together Party”. Alles was keurig geregeld en tussendoor konden de ouders een beetje bij praten met elkaar. Een super mooie verrassing waren de grote snoeptaarten met bovenop vuurwerk! De kinderen vonden de grote hoge glijbaan erg leuk, Frans en ik moesten er tussendoor ook aan geloven… Maar dat doen we natuurlijk graag. De kinderen leefden zich uit op de springkussens, de ballenbak, tussendoor even minigolven, ze hebben zich uitstekend vermaakt. Na de frites met de snacks was er nog tijd voor een speurtocht binnen, daar gingen ze vol overgave allemaal mee aan de slag. We zijn blij dat het zo’n super geslaagde dag is geweest.
mycollage8

14 november 2013

Restjes wol

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 20:30

Van restjes wol kun je lieve knuffels breien/ haken. Trisha is er super blij mee! Het meeste is gebreid, de oogjes en de pootjes zijn gehaakt.
mycollage10

13 november 2013

Roze hesje met bloemetjes

Filed under: handwerken — Familie Stammen @ 20:00

Vanmiddag heeft Trisha haar nieuwe gebreide hesje aangepast. Ze was helemaal enthousiast, ze riep “mam zo kan ik wel naar een echt meidenfeestje of een High Tea! Zo leuk om een roze meidenhesje te breien en bloemetjes te haken.
handmade

Older Posts »

Powered by WordPress