4 Seasons in de Maasduinen

13 november 2015

Kinderfeestje Sem

Vanmiddag werden we om 15.00 uur op school verwacht om ter ere van Sem z’n 12e verjaardag een traktatie te brengen. Trisha vind het helemaal leuk om naar Visio onderwijs te gaan, ze wandelde gezellig de klas binnen alsof ze er elke dag komt. Met versgeperst sinaasappelsap en cup cakes hebben we de klasgenootjes en de juffen verwend. Na school gingen we samen met Sem z’n vrienden Thijmen, Robbie, Gurgen en Dave naar Bowling Erica in Mill. Daar werd Sem eerst verrast door de leuke cadeautjes die hij kreeg van z’n vrienden. Daarna starten we met bowlen, er waren een paar fanatieke spelers bij! Robbie werd eerste en Sem tweede, heel knap gespeeld! Na het bowlen was de tafel gedekt om te gaan gourmetten. De kinderen genoten van het zelf bakken van hamburgers, kip, worstjes en pannenkoeken. Sem en z’n vrienden hebben er een super gezellig feestje van gemaakt!

kinderfeestje-sem

2 september 2015

Nieuwe school voor blinden- en slechtzienden

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 14:30

Vanochtend mochten we met het hele gezin de nieuw gebouwde school voor blinden-en slechtzienden in Grave gaan bewonderen. En wat is het prachtig geworden! Sem was heel blij z’n vrienden weer te zien! De ouders/ familie werden in groepjes rondgeleid. Fijn dat de kinderen na 2 jaar in noodlokalen les te hebben gekregen nu kunnen gaan genieten van de nieuwe school!

blog-visio

16 juli 2015

Laatste schooldag voor Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,creatief,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 17:00

Wist je dat … staat er in de Mekkerus (schoolkrant) die Sem mee naar huis bracht. Vandaag heeft Sem zijn laatste schooldag gehad. De laatste keer in de “tijdelijke” lokalen, na de zomervakantie starten de leerlingen in de nieuw gebouwde school voor blinden- en slechtzienden. Groep 8 gaat Sem doen en hij heeft ook dit jaar weer super goed zijn best gedaan. De cito scores zijn allemaal 1 en 1+, Sem is een harde werker, Sem vindt leren leuk, is nieuwsgierig, heeft heel veel interesses en wil gewoon graag alles weten. Voor de schoolkrant heeft hij zelf een woordzoeker gemaakt. Hier is hij de laatste 2 jaar veel mee bezig en vooral ook hele vakantieboekjes voor anderen maken, met daarin woordzoekers, doolhof, galgje, stippen verbinden, kleur het plekje, moppen enz. Hij heeft voor Trisha al een hele stapel boekjes gemaakt, zij hoeft zich aankomende vakantie absoluut niet te vervelen. Eens kijken hoe volgend jaar uitpakt, al ruim 9 jaar werken wij thuis en op school aan de sociaal emotionele ontwikkeling van Sem, deze verloopt ernstig vertraagd vanwege zijn traumatische ervaringen en zijn “overleven” de eerste 24 maanden van zijn leven in uiterst deprimerende omstandigheden in het weeshuis. Vanaf dag 1 hebben wij met ontzettend veel geduld, veel liefde en zorg zijn basisvertrouwen laten herstellen, dit proces verloopt met kleine stapjes, daarvoor zijn de trauma’s te groot. Zo verdrietig als kinderen hun leven op deze manier starten. En in bepaalde situaties (nieuwe situaties, of verrassingsfeestjes) zorgen deze traumatische ervaringen voor gedrag wat we gewoonlijk niet bij hem zien. Sem is gelukkig steeds vaker een lieve zorgzame broer en geen bazige drukke broer, daar zijn we zo blij en dankbaar voor want Sem weet dat hij de allerliefste zus van de hele wereld heeft.

blog-zomer

21 mei 2015

Schoolkamp Visio onderwijs

Filed under: blinden en slechtzienden,visio onderwijs — Familie Stammen @ 20:00

Vanmiddag heb ik onze oudste opgehaald van het schoolkamp. Wat waren we benieuwd naar zijn verhalen. De weg terug naar huis, heeft hij heel enthousiast verteld wat hij allemaal heeft beleefd! Wat een reuze sprong dat Sem dit allemaal zo goed heeft mee kunnen beleven. Hij heeft ook kunnen vertellen wat hij moeilijk vond en dat hij ons gemist heeft. Voor een kindje met een achtergrond als Sem (eerste 24 maanden van zijn leven ernstig verwaarloosd) is het zowel voor hem als voor ons heel spannend om voor het eerst echt 4 dagen en 3 nachtjes niet bij elkaar te zijn. Maar wat voelt het groot als dit dan allemaal zonder problemen lukt. Sem je bent een KANJER! We zijn super trots op je!
schoolkamp

7 november 2014

Sem trakteert op school

Filed under: bakken,blinden en slechtzienden,feestje,visio onderwijs — Familie Stammen @ 20:00

Gistermiddag wilde Sem heel graag zelf samen met mama de fondant versiering voor zijn cupcakes maken. Sem koos het thema Minecraft (Minecraft is een computerspel, het lijkt op Lego. In Minecraft is het mogelijk gebouwen, maar ook werkende computers te maken van diverse materialen die je op kunt graven). Sem vond het erg leuk om met fondant de figuurtjes te maken. We bewaarden ze 1 nachtje in vershoudfolie en de volgende ochtend bakte ik zijn lievelingscupcakes. Ik bracht een laagje gesmolten melkchocola erop aan, waarna de fondant er goed op bleef zitten. Als extra verrassing voor Sem hadden Trisha en ik van strijkkralen Minecraft zwaarden gemaakt en uiteraard ook voor zijn klasgenootjes. Nog drinkpakjes erbij en de traktatie was compleet. ’s Middags zijn Trisha en ik hiermee naar Visio onderwijs in Grave gegaan, het was erg gezellig in de klas.
trakteren

8 november 2013

Trakteren in de klas van Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,feestje,verjaardag,visio onderwijs — Familie Stammen @ 20:30

Morgen is het een hele speciale dag, onze lieve Sem is jarig en wordt al 10 jaar! Vandaag mocht Sem op school trakteren. Vanochtend reed ik met Dolfje Weerwolfje traktaties, drinkpakjes en placemats voor alle klasgenootjes naar Koninklijke Visio in Grave. Wat was het weer gezellig en ontroerend om in de klas zijn verjaardag te vieren. Het is ongelofelijk dat Sem al 10 jaar wordt. Gisterochtend mocht ik mij uitleven op Sem z’n wens om te trakteren op Dolfje Weerwolfje koeken en wat waren ze allemaal enthousiast. Het mooie was dat door het gebruik van fondant, ook het blinde klasgenootje op het koekje kon voelen dat er oogjes, neus en mond op zaten van Dolfje. Helemaal happy en ontroerd ben ik terug naar huis gereden, zo dankbaar dat wij met hem zijn verjaardag mogen vieren.
mycollage

30 september 2013

Visio onderwijs Grave nieuwbouw

Filed under: blinden en slechtzienden,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 20:55

Visio Onderwijs Grave krijgt een nieuw schoolgebouw. Omdat dit nieuwe gebouw op het terrein van de oude school komt, zijn de leslokalen tijdelijk verhuisd naar de voormalige woongroepen van Visio. De lokalen zijn zo mooi ingericht, dat de leerlingen het gelukkig niet zo heel erg vinden om twee jaar op hun nieuwe school te moeten wachten! Alle veranderingen zijn wel spannend voor ze. De nieuwe school komt te staan op het oostelijke deel van het Visio terrein in Grave. De school zal straks plek bieden aan ongeveer 130 leerlingen en zal op basis van een innovatief ontwerp helemaal toegankelijk en ingericht zijn voor slechtziende en blinde leerlingen. Van leerkrachten Noortje en Rian mochten we een aantal foto’s ontvangen van de start van het schooljaar. Volgende week mogen we het zelf gaan bekijken op de ouderavond.
mycollage38

20 juni 2013

Zwemdiploma B !

Filed under: visio onderwijs — Familie Stammen @ 15:20

Vanochtend om 9 uur ben vertrokken richting Visio onderwijs in Grave. Om half tien had ik een afspraak met juf Noortje om het handelingsplan voor Sem voor volgend schooljaar te bespreken. Wat is het toch een gezellige klas, heb eventjes ervan kunnen genieten hoe Sem daar aan het werk was en zo heerlijk enthousiast is als mama dan de klas binnen loopt. Na het gesprek zijn we met alle kinderen die vandaag opgingen voor hun zwemdiploma naar het zwembad op den Ham in Grave gewandeld. Het was voor de ouders en grootouders die kwamen kijken wel heel erg warm in het zwembad, maar we hebben het er graag voor over om deze kanjers te zien zwemmen. Sem heeft zijn zwemdiploma B gehaald ! We hebben hem zojuist verrast met gebakjes, een kaartje en een cadeautje ! Wat zijn we trots op onze kanjer !
zwemdiploma-b

23 maart 2013

Jaarmagazine Koninklijke Visio

Filed under: blinden en slechtzienden,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 11:00

verkleindLeuke post vanochtend in de brievenbus!
Wij ontvingen een exemplaar van het
jaarmagazine 2013 van Koninklijke Visio
met daarin een onderdeel waaraan Sem
een bijdrage heeft geleverd! Trotse zus,
papa en mama bij het zien van het fotootje
van Sem en het lezen van zijn bijdrage!
En voor papa en mama heel ontroerend…
Terug denkend aan de tijd toen zijn leven
in China begon en hij de eerste 24 maanden
van zijn leven het zo zwaar heeft gehad
in het weeshuis. Zo ontzettend dankbaar
dat Sem hier met zijn visuele handicap
een toekomst heeft en mag opgroeien in
een gezin met allemaal leuke en liefdevolle
aandacht en activiteiten om zich heen.
www.visio.org/jaarmagazine

22 februari 2013

Update herstel van Sem

Filed under: oogprothese,visio onderwijs — Familie Stammen @ 10:00

sem-verkl

Nu de kinderen weer naar school zijn maakt Floris het zich comfortabel op de bank tussen de prachtige knuffels… Sem is afgelopen woensdag voor het eerst naar school gegaan. Deze eerste dagen gaat hij van half negen tot kwart over twaalf naar school. Vanmiddag belt juf Noortje mij even om te vertellen hoe zij het deze ochtenden vond gaan. Zelf zien we dat Sem het heerlijk vind om weer bij z’n vriendjes en vriendinnetjes te kunnen zijn, hij leert ook heel graag dus alleen maar goed dat we dit op deze manier op kunnen bouwen. Vrijdag 8 maart hebben we de eerste controle in het Oogziekenhuis Rotterdam. Als het oogje goed is geheeld zal dr. Paridaens proberen de oogprothese terug te plaatsen. Ook hebben wij die ochtend een gesprek met dr. de Faber over Sem zijn ziende oogje. Tijdens de operatie van de amputatie is het ziende oogje onderzocht en zullen wij horen wat men in Rotterdam graag voor Sem zou willen doen. Spannend, wij weten dat dr. de Faber graag een staaroperatie bij Sem aan het ziende oogje uit wil voeren, tijdens de vorige operatie is er een netvliesspecialist bijgeroepen om het netvlies te beoordelen. Tijdens de ochtendvisite de dag na de operatie heeft dr. Paridaens wel al aan ons verteld dat de netvliesspecialist het netvlies als goed heeft bevonden, nu nog maar eens horen wat dit precies inhoudt, geen scheurtjes meer ?? Wij zijn in ieder geval heel dankbaar en opgelucht dat Sem nu geholpen is en geholpen wordt.

Older Posts »

Powered by WordPress