4 Seasons in de Maasduinen

29 december 2013

Vlechtsjaal met mutsje voor Trisha gebreid

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 19:00

Trisha vind dat haar mooie wollen sjaal “kriebelt”. Dat kan natuurlijk niet, dus maar eventjes van katoen een vlechtsjaal met een mutsje voor Trisha gebreid. We vragen ons inmiddels wel af of we mutsen en sjaals deze winter nog echt kunnen gaan gebruiken?
vlechtsjaal

28 december 2013

Cupcakes bakken en versieren

Filed under: bakken,creatief,happy family — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag hebben Sem en Trisha cupcakes gebakken en versierd. De eerste keer dat ze zelf van fondant figuurtjes hebben gemaakt. Ze vonden het erg leuk om te doen en Trisha vond het heerlijk om van de fondant te snoepen. Er kwam een heel mooi haasje uit Trisha haar vingertjes en bij Sem een Dolfje Weerwolfje en nog heel veel meer mooie figuurtjes. Na de middag scheen het zonnetje en hebben we met Floris in het zandstuifgebied een mooie wandeling gemaakt. Als afsluiter van deze knusse overwegend regenachtige dag hebben we zelf pizza gemaakt. Nu is de vraag van de kinderen of we nog een filmpje van Mr. Bean kijken, ze zijn er ineens helemaal fan van!
mycollage2

26 december 2013

Tweede kerstdag

Filed under: happy family,vakantie,winter — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag kwamen opa Hein en oma Elisabeth lunchen. Ze werden ontvangen met een glaasje sekt met een scheutje perziklikeur en voor de kinderen was er natuurlijk kinderchampagne. De kinderen mochten hun cadeautje aan opa en oma geven, een mooie fotokalender voor 2014. Nadat we rustig hadden genoten van de drie gangen ging opa een kaarttruc aan Sem en Trisha laten zien. ’s Middags kwam Suze met haar mama gezellig koffie drinken. Suze heeft met Sem en Trisha geknutseld en toen het donker werd mochten ze knus naar een filmpje kijken. De kerstdagen zijn weer voorbij gevlogen.
2e-kerstdag

25 december 2013

Vrolijk Kerstfeest allemaal!

Filed under: happy family,winter — Familie Stammen @ 20:30

eerste-kerstdag

23 december 2013

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:30

Vanmiddag zijn we met z’n viertjes naar de bioscoop geweest! De kinderen wilden heel graag naar Walking with Dinosaurs. We hebben echt genoten, hele mooie film met grappige details en verrassingen! Het was een 3D film, dus allemaal een 3D bril op, Sem riep regelmatig “mam, die kwam recht op MIJ af!”
verkleind-dinoverkleind-bios

Vanochtend bijna drie uur gewandeld in Afferden bij het Quin. Het was een prachtige ochtend, het zonnetje scheen en de kinderen konden geen genoeg krijgen van hun spel, bij het water, op de “maan” en in het Dino bos!
mycollage1

22 december 2013

Knutselen

Filed under: creatief,happy family,winter — Familie Stammen @ 21:00

Dit zijn de knusse maanden waarin er nog meer dan anders geknutseld wordt. We hebben nog wat leuke aanvullingen voor de kerst gemaakt; twee engeltjes, sterren en kerstballen. Trisha heeft samen met Sem naar eigen fantasie de Angry Birds gemaakt, ze zien er echt super uit!
mycollage

20 december 2013

Cantuccini koekjes bakken

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 16:15

verkleind1verkleind2
Wil je deze heerlijke koekjes ook zelf bakken?
Hieronder staat het recept, ze zijn heerlijk! Veel plezier bij het bakken en daarna genieten met een lekker kopje koffie of thee erbij!

Ingrediënten:
250 gram meel
175 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
1 theelepel bakpoeder
25 gram boter
2 eieren
2 eetlepels Amaretto
1 theelepel amandelaroma
200 gram amandelen
Werkwijze; meng het meel met suiker, vanillesuiker. zout en bakpoeder. De boter, eieren, Amaretto en het mandelaroma eraan toevoegen en dit alles tot een glad deeg mixen. Als laatste de amandelen eronder mixen. Wikkel het deeg in folie en leg het een half uurtje in de koelkast. Na dit half uurtje leg je het deeg in 4 of 5 lange rollen (doorsnee ca. 4 cm) op bakpapier op de bakplaat. In de voorverwarmde oven bij 200 graden (hete lucht 175 graden) 15 minuten bakken. Laat daarna 5 minuten afkoelen. Vervolgens de rollen schuin in schijfjes snijden. Weer terug op de bakplaat leggen en in de voorverwarmde oven bij dezelfde temperatuur nogmaals ongeveer 10 minuutjes bakken. Daarna alle koekjes op een rooster af laten koelen.

15 december 2013

Jamkoekjes

Filed under: bakken,happy family,winter — Familie Stammen @ 20:00

Ingrediënten:
280 gr boter
140 gr suiker
2 theelepels vanille aroma
klein beetje zout
4 eierdooiers
400 gr meel
jam
poedersuiker
Werkwijze : voor het deeg begin je met de boter, suiker, het vanille aroma, het zout en de eierdooiers met de mixer op te kloppen tot het schuimt. Daarna het meel erbij voegen en goed kneden.
Het deeg daarna in folie wikkelen en minstens 1 uurtje in de koelkast leggen.
Laat daarna de kinderen balletjes rollen van het deeg en verdeel ze op een ingevette (of gebruik bakpapier) bakplaat. Neem dan een houten pollepel en doop de steel eerst even in meel, daarna maak je hiermee een gaatje in het midden van het deegballetje.
Vervolgens bak je ze in een voorverwarmde oven op 180 °C ongeveer 20-30 minuten (de baktijd ligt aan de grote van de balletjes die de kinderen hebben gevormd). Daarna laat je ze goed afkoelen. Zijn ze afgekoeld dan kun je ze met poedersuiker bestrooien en als laatste komt er een bolletje jam in het midden. Mmhh geniet samen van het bakken en smullen!
mycollage4

Sneeuwpoppen

Filed under: creatief,happy family,knutselen — Familie Stammen @ 19:30

De kinderen wensen dat het een witte kerst wordt, vanmiddag hebben ze dit heel mooi in beeld gebracht.
handafdruk

11 december 2013

Mooie raamversiering van glasverf

Filed under: creatief,knutselen,winter — Familie Stammen @ 20:30

De glasverf is al jaren een topper in de winterperiode. Trisha stelde vandaag vast dat ze het nu beter kan dan vorig jaar. Knap hoor, ze hebben allebei weer een prachtige raamversiering gemaakt!

glasverf

Older Posts »

Powered by WordPress