4 Seasons in de Maasduinen

25 juni 2016

Een bijzondere zaterdag

Filed under: creatief,happy family,theater/ shows,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:00

Een paar weken geleden ontving Trisha post van de Efteling! Ze mag 1 dag meespelen in een theater bij ons in de regio bij de musical Pinokkio. Daarbij kreeg ze een uitnodiging voor zaterdag 25 juni om 3 workshops te volgen in theater de Spiegel te Zwolle. De workshops waren onderverdeeld in dans, zang en theater. En onze Sem was vandaag uitgenodigd voor het kinderfeest van zijn vriend Rob in Arnhem. Zodat de jongens wat extra tijd hadden om met elkaar te spelen mocht Sem ’s ochtends al naar Rob, hij verheugde zich enorm op deze dag, net als onze Trisha die uitkeek naar de workshops! Het werd voor iedereen een prachtige dag, terwijl Sem bij Rob speelde, Trisha aan de workshops deel nam, wandelden Frans, Floris en ik door Zwolle. Wat een mooi stadje is dit! Om 13.00 uur haalden we een super enthousiaste Trisha op, ze vertelde in geuren en kleuren wat ze allemaal had mogen leren. Samen hebben we in Zwolle geluncht en ’s avonds haalden we een hele enthousiaste Sem op die had genoten van het feest bij Rob en vooral een hele dag samen met z’n vriend had kunnen spelen.

collage-25-6-2016

24 juni 2016

Een sfeervolle ochtend wandeling

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 14:00

24-06-2016

23 juni 2016

Tante Ietje

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:00

Vanochtend samen met Carla en Carin bij Xieje in Gennep heerlijk genoten van cappuccino met appeltaart. We haalden herinneringen op van vroeger bij tante Ietje, waar het altijd de gezellige zoete inval was. Na de koffie wandelden we door een stukje Gennep waar Carla ons alles over vroeger vertelde, waar iedereen gewoond had, welke winkeltjes daar vroeger waren en wat er allemaal gebeurt was in die tijd. Carin en ik genoten van haar verhalen over de fijne tijd vroeger in Gennep.

tante-ietje

16 juni 2016

Trisha dag!

Filed under: adoptie,DSD,feestje,geboorteland China,happy family,special needs — Familie Stammen @ 08:30

16 juni 2008 mochten we onze hele bijzondere, lieve, zorgzame Trisha voor altijd in onze armen sluiten. Vandaag 8 jaar geleden reden we in het busje waarin we met Sem zongen “de wielen van de bus die draaien door”, (waar de dagen daarna onze chauffeur al om ging vragen om te zingen als we net in stapten 🙂 ) naar de plek waar we voor het eerst ons tweede kindje mochten ontmoeten. We kwamen in een gezellige ruimte waar een glijbaan, kleine schommelwipjes en grote ballen lagen. Sem ging enthousiast alle speeltoestellen uitproberen, onze gids had nog wat laatste vragen over de bediening van de filmcamera en wij waren helemaal klaar om ons tweede wondertje voor het eerst te zien en dan aan het avontuur te beginnen om elkaar te leren kennen en dat we vanaf dat moment voor twee prachtige kanjers zouden mogen zorgen. Onze harten maakten sprongetjes toen ons kindje binnen gewandeld kwam. In de eerste dagen werd meteen duidelijk dat zij heel liefdevol verzorgd was door haar pleegmoeder. We begonnen aan een prachtig avontuur met z’n vieren. Trisha was 18 maanden en was in China benoemd als jongen. Sem ging met z’n “broertje” lol maken, ze speelden met ballonnen, we speelden samen verstoppertje achter het grote gordijn van de hotelkamer, we wandelden dagelijks in het prachtige park en we gingen elke dag zwemmen in het grote zwembad (dat we steeds voor ons alleen hadden). Vandaag zijn we acht jaar verder en hebben wij samen een weg bewandeld wat ons heel veel prachtige nieuwe ervaringen heeft gegeven. Onze lieve Trisha is, zoals jullie weten, geboren met een verstoring in de geslachtsontwikkeling en in China is er door de kinderarts een gok genomen om haar te benoemen als jongen. Tijdens het opgroeien zagen wij nooit het typische jongensgedrag zoals we dat bij haar grote broer zagen. Nadat ons lieve kind op zesjarige leeftijd zelf kon vertellen dat ze een meisje is, zijn we door onze ervaringen veel gaan delen en uitleggen. Er is nog heel veel voorlichting nodig zodat anderen snappen dat ons kindje geen transgender is maar geboren is met een intersekse conditie. Het is voor de nabije toekomst heel erg wenselijk dat ouders dit ook kunnen antwoorden als familie en omgeving na een bevalling vraagt “is het een jongen of een meisje?” We willen er voor zorgen dat ouders van kinderen geboren met een intersekse conditie dan kunnen zeggen “we weten het nog niet, ons kindje kan het nog niet vertellen”. Niemand kan er voor kiezen in welke conditie/ in welke gezondheid je geboren wordt. We geven Trisha mee dat ze perfect is zoals ze geboren is. We leren haar dat ze open kan zijn en zich/ of haar conditie niet hoeft te verbergen. Vandaag is het feest en Trisha “viert” dit in de Efteling, want ze gaat vandaag op schoolreis. Thuis wachten we vanavond op haar met kinderchampagne en een heerlijke “zebra”taart! Wij houden mega veel van jou, lieve Trisha!
trisha-dag-16-06-2016

Zebra taart

Filed under: bakken,creatief — Familie Stammen @ 08:00

Voor Trisha dag heb ik een Zebra taart gebakken. Wil je deze ook eens uitproberen? Hieronder volgt het recept
Ingrediënten:
4 eieren
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml zonnebloemolie
180 ml melk
200 gram bloem
2 eetlepels cacaopoeder
1 zakje bakpoeder
Een bakvorm van 22 of 24 cm

Decoratie:
200 gram Pure chocolade
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram amandelschaafsel
1 eetlepel zonnebloemolie

Breek de eieren in een kom en voeg hier de kristalsuiker en de vanillesuiker aan toe. Mix het geheel tot een luchtig, schuimig beslag (ongeveer 2 minuten blijven mixen).
Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix dit weer kort samen op de laagste stand.
Mix de bakpoeder samen met de bloem en zeef dit over het beslag. Mix dit nogmaals 3 minuten.
Verdeel het beslag over twee kommen en voeg bij 1 beslag het cacao poeder toe. Haal het cacao poeder door een zeef, om klontjes te vermijden. Spatel de cacao er goed doorheen.
Neem 1 volle maatlepel van het chocoladebeslag en giet deze middenin de vorm. Laat het beslag rustig open vloeien in de vorm.
Neem dan weer 1 volle maatlepel van het vanillebeslag en giet deze weer middenin het chocoalade beslag en laat deze ook weer open vloeien.
Herhaal deze stappen, totdat het beslag op is. Als je geen maatlepel hebt, dan gebruik je elke keer 2 volle eetlepels van het beslag.
Zet het geheel daarna in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat hem afkoelen op een rek.

De taart decoreren:
Smelt de chocolade met de 2 eetlepels zonnebloemolie op zacht vuur.
Haal de cake uit de vorm en giet voorzichtig de gesmolten chocolade over de cake heen. Verdeel de chocolade met een spatel gelijkmatig over de cake.
Bak het amandel schaafsel op laag vuur in een koekenpan, samen met 1 eetlepel zonnebloemolie mooi bruin. Laat daarna even afkoelen.
Als laatste garneer je de taart met het amandel schaafsel!
Kopje koffie of thee erbij en dan kan de taart aangesneden worden, nu wordt het zichtbaar waarom deze taart “zebra” taart is genoemd 🙂
zebra-taart

11 juni 2016

Luna en Floris

Filed under: vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 19:00

Floris is dol op zijn buurmeisje Luna! En de baasjes genieten zich suf bij het zien van de spelende, rennende, stoeiende teckeltjes!
luna-en-floris

9 juni 2016

Hooikoorts

Filed under: oogprothese — Familie Stammen @ 15:00

Vandaag is Sem ziek thuis. Deze week namen zijn klachten van de hooikoorts enorm toe. De hele dag tranende ogen, ogen nauwelijks nog open kunnen houden, een ontstoken oogholte van het oogje waar de prothese in zit, niesen, loopneus, hoesten, benauwdheid en verhoging. Vanochtend bij de huisarts niet veel (nieuw) advies kunnen krijgen, dus dacht ik we laten Sem “medical taping” uitproberen (de huisarts gaf aan dit nog niet te kennen), onder het motto baat het niet dan schaadt het niet! Toen we thuis waren heb ik meteen de fysiotherapeut benaderd en zij vertelde dat ze al jaren behandelen met medical taping, maar dat het nu pas bekend aan het worden is. We konden meteen terecht, super! Nu zit de tape erop en is het afwachten of Sem er daadwerkelijk baat zal hebben. Ik hoop het van harte voor hem!
hooikoorts

5 juni 2016

Een warm weekend

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 19:00

Zaterdagmiddag bij de lieve peetouders van Sem en Trisha gezellig in de tuin koffie gedronken en bij gekletst. Zondagochtend genoten we aan het vennetje bij de schaapskooi van een mooie wandeling. Trisha was helemaal opgetogen want de vele kikkervisjes waren inmiddels veranderd in hele kleine kikkertjes! Op de terugweg nog even bij de boer verse asperges en aardbeien meegenomen. We genieten met z’n allen al weken van de verse asperges, de kinderen zijn er ook dol op.

weekend

Powered by WordPress