4 Seasons in de Maasduinen

15 juni 2023

Het eerste jaar studeren aan de universiteit zit erop

September vorig jaar starte Sem zijn studie Computing Science aan de Radboud universiteit. Deze studie is gericht op computertechnologie. Je leert over de praktische en theoretische aspecten van computertechnologie zoals distributed computing, software engineering, intelligent systems, computational science en visualization. Hiernaast wordt ook aandacht besteed aan wiskunde en onderzoeksmethoden. De keuze voor deze studie had Sem al heel lang op het oog, en na het eerste studiejaar is gebleken dat dit voor hem absoluut de juiste keuze is. Het leuke aan studeren vindt Sem dat elk vak super interessant is. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de studie, Sem leerde veel nieuwe mensen kennen, er ontstond een groepje studievrienden die ook graag samen er op uit gaan. Het is een Engels talige studie en zo komen de studenten uit verschillende landen. En uiteraard is de hechte vriendengroep van het vwo ook regelmatig samen voor een feestje of een uitje 🙂 Wat een heerlijke studententijd! En wat is het wederom ontzettend knap van Sem hoe hij vorig jaar ontzettend snel zijn weg kon vinden op de universiteit campus en dat hij deze studie doet met zijn beperkte zicht. We zijn allemaal ontzettend trots op hem!

14 juni 2023

Hoeraaa geslaagd!

Filed under: feestje,happy family,studeren,vakantie,voortgezet onderwijs — Familie Stammen @ 17:00

Vanmiddag kwam hét telefoontje van de mentor van het Yuverta College; TRISHA is geslaagd voor haar VMBO-t examen! Onze harde werkster heeft haar doel bereikt! Trisha en wij wisten dat ze er goed voor stond en dat ze zeker zou slagen, maar na het telefoontje is het pas helemaal écht! We zijn zó ontzettend blij voor en met haar. Ze mag onwijs trots zijn op haar cijferlijst;

Nederlandse taal: 7
Engelse taal: 9
Economie: 8
Duitse taal: 7
Wiskunde: 7
Biologie: 7
Maatschappijleer: 7
Combinatievakken; groen, ondernemen en dieren: 7
Milieu, hergebruik en duurzaamheid: 7
Kunstvakken: goed

Nu héérlijk relaxen en genieten van een zéér verdiende vakantie! En daarna op naar een nieuw avontuur aan het Yuverta college in Hegelsom; Dier en Management. Trisha kijkt daar al ontzettend naar uit! Waanzinnig trots op onze kanjer, wij zijn vandaag extra geraakt en geëmotioneerd (en dit gebeurt natuurlijk altijd al) door onze lieve Trisha. Ze is een groot wonder in alle opzichten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij voor haar en haar broer mogen zorgen en dat we beide mogen ondersteunen op hun zeer bijzondere levensweg! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal lieve Trisha!

3 juni 2023

Party time!

Filed under: feestje,happy family,platteland,vriendschap — Familie Stammen @ 11:30

Gisteravond hebben we met z’n vieren ontzettend genoten van een Duits feestje. Onze vrienden Andrea & Karl-Josef zijn 40 jaar getrouwd en dat werd gevierd op een prachtige locatie in Kalkar – Niedermörmter in Restaurant de Mühlenhof.
In deze historische ambiance werden we buiten ontvangen met een heerlijk drankje.
En terwijl we net gearriveerd zijn roept uit de verte een enthousiaste bekende stem “meisje”! Het is dokter Blumberg; de dokter waar ik als doktersassistente lang geleden met heel veel plezier gewerkt heb. Als even later de oud collega’s de tuin inlopen roepen ook zij allemaal “meisje”! Sem en Trisha vonden dit héél grappig 🙂 ik had ze al eens verteld dat mijn naam in Duitsland wel eens als lastig uit te spreken word ervaren en zo ben ik 4,5 jaar altijd aangesproken met “meisje”. Prachtige herinneringen liggen daar; ik was 20 jaar toen ik fulltime in de plattelands huisartsenpraktijk startte. Dr. Blumberg, een arts die altijd zeer bevlogen was, altijd een grapje maakte, een groep collega’s die elke dag samen enthousiast aan het werk waren. We hadden een uitgebreid takenpakket van afspraken maken, bloedafname, wondverzorging, longfuncties, ecg’s tot infuus aanleggen. Destijds leerde ik Andrea kennen, zij en haar man werden peetouders van onze Sem en Trisha. Ze zijn altijd super geïnteresseerd in wat de kinderen doen en beleven, een heel groot geluk dat ons pad zich 32 jaar geleden heeft gekruist. Met de andere collega’s voelt het telkens net zo vertrouwd als vroeger. Iedereen heeft alleen maar warme herinneringen aan onze werkplek. Dokter Blumberg heeft tot ver na de pensioenleeftijd doorgewerkt en is nu onlangs dan toch van zijn welverdiende vrije tijd gaan genieten.
Mocht je eens een uitstapje naar deze prachtige omgeving in Kalkar willen maken, hieronder vind je nog wat info. Het herkenningspunt van Restaurant “de Mühlenhof” is de monumentale Düffelsmühle, die al in de 12e eeuw werd gebruikt als verdedigingstoren voor kasteel Boetzelaer. Het huidige restaurant Mühlenhof is sinds 1985 gesitueerd in de voormalige boerderij welke dateert uit 1921. In 1990 werd rond de Mühlenhof een openbare golfbaan aangelegd, de Mühlenhof Free Golf Course. Het restaurant wordt veel bezocht door fietsers en wandelaars, niet in de laatste plaats vanwege de directe ligging aan de Via Romana tussen Xanten en Nijmegen. www.muehlenhof.net

Powered by WordPress