4 Seasons in de Maasduinen

24 februari 2016

Reindersmeer

Filed under: in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 11:00

reindersmeer

23 februari 2016

Lokale ronde voorleeswedstrijd 2016

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 19:00

Onlangs ontvingen we een brief die geadresseerd was t.a.v. de voorleeskampioen Sem Stammen! Want Sem was de voorleeskampioen van zijn school geworden! Dit betekende dat Sem vandaag mee mocht doen aan de lokale ronde van de voorleeswedstrijd van de bibliotheek. En terwijl Trisha en ik om 6 uur vanochtend richting Rotterdam reden voor haar jaarlijkse controle in het Erasmus Sophia kinderziekenhuis ging Frans met Sem richting Esscharen waar ze om 9.00 uur verwacht werden. Sem zijn klasgenoten en juf kwamen daar natuurlijk ook naar toe. Er waren 5 deelnemers die allemaal uit een zelfgekozen boek drie minuten voor mochten lezen. Een meisje van een andere school heeft vandaag gewonnen. En zoals wij altijd tegen onze kinderen zeggen “meedoen is veel belangrijker en leuk om van te genieten dan het winnen”! Sem vond het ook heel erg leuk om dit te beleven.
voorleeswedstrijd

21 februari 2016

Sprookjesboom de Musical Schouwburg Venray

Filed under: happy family,theater/ shows — Familie Stammen @ 20:00

Wekelijks maakt Frans een radioprogramma, waarin hij verteld welke voorstellingen er in de theaters in de regio worden gespeeld. Bij de voorbereiding stuitte Frans op een oproepje bij de voorstelling ‘Sprookjesboom de Musical’, in de Schouwburg in Venray: er mogen 10 kinderen mee doen, je mocht je daarvoor opgeven. We vroegen Trisha of ze dat leuk zou vinden: jaaaa! We vulden het inschrijf-formulier in, voegden de gevraagde foto’s bij en drie weken geleden ontvingen we voor Trisha onderstaand berichtje:
Gefeliciteerd! Je bent geselecteerd om in de klas van juf Lianne de rol van Kinderkoorlid te spelen in ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’, op zondag 21 februari 2016. Om 9:30 word je verwelkomd in de Schouwburg in Venray, bij de hoofdingang van het theater.
Jij mag meespelen om 13:30 en 16:00 in de voorstelling. In de bijlage vonden we alle teksten van de liedjes die Trisha als Kinderkoorlid mee zou gaan zingen in de show en links naar een YouTube kanaal. Hier vonden we de instructiefilmpjes voor de dansjes met de opdracht deze thuis heel goed te oefenen. Wat zijn we blij voor Trisha! Ze heeft thuis heel enthousiast met mama geoefend. We vinden het heel bijzonder voor haar dat ze achter de coulissen mag zien hoe het er aan toe gaat, voor, tijdens en na een voorstelling! Vandaag om 9.20 uur was het dan zover, samen met 10 andere kinderen en ouders stonden we voor de deur van de Schouwburg te wachten. Klokslag 9.30 uur gingen de deuren open en werden de kinderen en ouders verwelkomd. De dansjuf die de kinderen al van de instructiefilmpjes kenden, gaf uitleg over de dagindeling. Daarna werd er afscheid genomen en zouden wij elkaar weer in de voorstelling van 16.00 uur zien. Om 13.30 uur was de eerste voorstelling en thuis waren we allemaal in gedachten bij Trisha. Om 16.00 uur zaten we samen met opa Hein en 2 vriendinnetjes in de zaal. Wat was het ontroerend om Trisha op te zien treden, wat was het een prachtig decor, sprookjesachtige kostuums en handpoppen! Langs mij een super trotse broer die zonder bril op rij 9 naar zijn zusje keek. Langs Frans een swingende opa, en 2 vriendinnen die genoten van deze prachtige musical.
sprookjesboom

19 februari 2016

Paas kuikentjes

Filed under: creatief,handwerken,knutselen,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Gisterochtend zag ik tijdens de naailes hele schattige kuikentjes om zelf te maken. Ik nam wat lapjes stof mee en stukjes koord. Thuis lag nog vilt en kraaltjes. Ik verraste Trisha ermee en ze ging meteen enthousiast met mij aan de slag! Wil je ze ook eens maken? Ik heb een beschrijving hieronder geplaatst.
samen-naaien
Een kuikentje bestaat uit 2 stofvierkanten. De kam en het snaveltje knip je uit vilt. In het buikje zit wol. Het kijkt de wereld in door 2 kraaltjes en het kuiken schommelt met z’n koordbeentjes. Leg een stofvierkant met de voorkant naar boven voor je. Leg een snavel en een kam op de aangegeven plek. Leg nu het tweede stofvierkant met de voorkant naar beneden erop en speld het met kopspelden vast. Nu sluit je de rechter, linker en de bovenkant met behulp van de naaimachine. Denk eraan om aan de linker kant een opening te laten om de stof straks te keren. Zodat bij het keren nadien de punten in de vorm mooi terug komen, knip je langs de hoeken een stukje stof af zoals op de foto te zien is. Let goed op dat je niet in de naad knipt. Nu open je het kuikentje en vouw de naad van de linker kant op de naad van de rechter kant. Leg de naad open en leg de koordbeentjes erin. Spelt het vast met kopspelden. Daarna sluit je deze naad met de naaimachine. Knip daarna ook hier weer de hoekjes af. Nu kun je de stof keren. De hoekjes kun je voorzichtig met de schaar of met een stokje goed vormen. Daarna vul je het kuikentje met wol. Als het kuiken goed gevuld is dan naai je de keeropening met naald en draad dicht. Nu mist het kuiken alleen nog z’n oogjes. Naai de oogjes tegelijkertijd eraan en trek dan een beetje aan de draad zodat er kleine oogkassen ontstaan. Tot slot leg je een knoopje onderaan elk been en je kan nog een bandje naaien als je het kuiken bijvoorbeeld een plekje in de paastakken wilt geven.
paaskuikentjes

18 februari 2016

Zijde blouse

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 20:15

Vandaag op naailes en thuis voor het eerst met zijde gewerkt. Het resultaat is fleurig. Nog een knoopje en een knoopsgat aan de achterkant afwerken en dan is de blouse klaar. Trisha vroeg meteen of ik de blouse zondag naar de schouwburg in Venray draag, ze is uitgekozen om mee te dansen en zingen in Sprookjesboom de musical van de Efteling! Ze kan bijna niet wachten en is elke dag zo goed aan het oefenen, erg mooi om te zien!
zijden-blouse

14 februari 2016

Valentijnsdag

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 17:00

Mijn hart maakt sprongetjes van geluk, als ik jullie zie!
valentine-day

12 februari 2016

Controle oogarts Rotterdam en kunstogenlab Den Haag

Filed under: happy family,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend werd Sem voor zijn tweede oogcontrole na de operatie verwacht in het Oogziekenhuis te Rotterdam. Na de geslaagde oogoperatie ging Sem thuis aan de slag om een heel mooi cadeautje voor dr. de Faber te schilderen. Met keramiek verf schilderde Sem een oog, een bril en zijn naam op de mok. We vulden de mok met lekkers en natuurlijk bezorgden wij ook een lekker cadeautje. Gelukkig is de oogarts heel tevreden over het oog van Sem, hij wil het graag over 6 weken opnieuw controleren. Omdat het vakantie is namen we Floris vandaag ook mee en reden we vanuit Rotterdam richting Scheveningen strand. We maakten een wandeling op het strand, waarbij Trisha heel veel schelpen verzamelde en Floris met z’n tennisbal speelde, even paniek toen een border collie de tennisbal meenam! Wij achter de baas aangerend en die zorgde ervoor dat Floris z’n bal weer terug kreeg. Sem genoot van het “kijken” naar de bewegende golven, hij vertelde aan een stuk door erover! Na flink afgekoeld te zijn wilden de kinderen met hun zakgeld naar de speelgoedwinkel en daar werd druk overlegd wat ze zouden kopen. Met ontzettend veel zin in warme chocomel en koffie stormden we daarna een knus boulevardcafé binnen. Er waren heerlijk warme kacheltjes en we nestelden ons daar gezellig om te genieten van de warmte, de drankjes en de lunch. Daarna werd het toch echt tijd om naar Axel van het Kunstogenlab in Den Haag te rijden. We hadden nauwelijks in de wachtkamer plaats genomen of we waren al aan de beurt. Axel heeft de oogprothese van Sem verwijderd en wilde deze graag polijsten, we hadden even tijd om via Laan van Meerdervoort naar een paar winkeltjes te lopen, we kennen de winkeltjes daar nu al een beetje. Sem en Trisha slaagden nog om een tijdschrift te kiezen voor de terug reis. Nadat we de gepolijste oogprothese hadden opgehaald vertrokken we voldaan richting Noord Limburg.
12-02-2016

10 februari 2016

Lammetjesmiddag

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 19:00

Elk jaar weer zo aandoenlijk die lieve jonge lammetjes met hun moeders bij de Bergse Schaapskudde! Vanmiddag was de eerste lammetjesmiddag. Kom de lammetjes ook van dichtbij bekijken, aaien en stel al je vragen. De herder is op onderstaande dagen in de schaapskooi aanwezig van 13.30 tot 16.30 uur om tekst en uitleg te geven.
• zondag 14 februari
• woensdag 17 februari
• zondag 21 februari
De schaapskooi ligt aan de Bedevaartsdijk bij de Welsche hut in Well.
blog-lammetjesmiddag

5 februari 2016

Carnaval

Filed under: creatief,feestje — Familie Stammen @ 08:45

Sem en Trisha hebben er heel veel zin in om op school carnaval te gaan vieren!
blog-carnaval

Powered by WordPress