4 Seasons in de Maasduinen

29 augustus 2015

Reünie Sem z’n China groep

Filed under: adoptie,geboorteland China,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag een gezellige zonnige dag genoten samen met Frans, Theo, Titia, Philip, Astrid, Richard, Monique, Ronald, René, Hellen, Jap, Nicky en alle kinderen in recreatiepark Duinoord. Altijd bijzonder om elkaar weer te zien en te spreken. In november dit jaar is het 10 jaar geleden dat we samen naar China vlogen om 6 bijzondere dochters en 1 bijzondere zoon voor altijd in onze armen te sluiten!
blog-reunie

26 augustus 2015

95e verjaardag tante Diena

Filed under: feestje — Familie Stammen @ 22:00

Vandaag een bijzonder feestje genoten samen met Trisha. Sem is deze week elke dag naar de dagbehandeling van Visio in Grave en Frans moest helaas werken. Trisha genoot van het verkennen van de tuin en het sfeervol ommuurde terras van de Smidse van restaurant de Maasparel in Arcen, de zaak van de jongste zoon van tante Diena waar ze gisteren haar 95e verjaardag vierde. We werden verwend met heerlijke hapjes en drankjes en konden gezellig bijkletsen met tante’s, nichten en neven.
diena-95

22 augustus 2015

Candy & Floris

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Bij de vijf appartementjes van mevrouw Schwarte lagen er drie langs elkaar aan de tuin met zicht op de Titisee. We hadden alle drie een hond bij ons en 1 daarvan was Candy. Een heel schattig hondje dat net zo graag als Floris gaat zwemmen. Daarbij doet zij iets heel grappigs, dat hadden we nog nooit eerder gezien. Ze duikt echt! En blijft daarbij zelfs een poosje met haar hoofd onder water. Met de baasjes van Candy hebben we gezellig aan de Titisee gekletst. Ganz liebe gruesse an Candy, Ute und Andreas!
candy-en-floris

21 augustus 2015

Ree Flori en adoptiemoeder Ronja

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Een bijzonder gezinslid met een ontroerend verhaal ontmoeten wij bij de eigenaren Günther en Helga Schwarte van ons vakantieappartementje. Het is reebok Flori. In juni 2014 overleed de moeder van twee pasgeboren reeën bij een auto-ongeluk. Dierenarts Günther Schwarte nam de twee pasgeborenen bij hem thuis op. Het meisje heeft het niet overleefd, maar de jonge reebok geniet vandaag uitstekende gezondheid. Het was veel werk voor Günther en zijn vrouw Helga. De hond van de familie heeft destijds beide welpen als haar kinderen aangenomen. Tussen de dieren vormde zich een hechte band. Flori volgt zijn adoptiemoeder Ronja. In de tuin en op het terras is voedsel voor hem. Alles wat groen is eet hij graag, maar ook een verscheidenheid aan bessen. Ook krijgt hij ’s ochtends en ’s avonds nog een flesje melk. En speelt hij graag met Ronja. Ontzettend bijzonder!
flory

20 augustus 2015

Drie kloven wandeling Bachheim

Filed under: in de natuur,vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Onze wandeling vandaag liep door het natuurgebied “Wutachschlucht” langs kabbelend water dat hier diepe schilderachtige kloven heeft gevormd. Eerst volgen wij de route langs de Wutach, daarna wandelen we door de romantische Gauchachkloof en gaan uiteindelijk door de smalle kloof terug naar het beginpunt. Ruige kalkstenen muren en een uitzonderlijke fauna verrijken deze prachtige wandeling. De kinderen en Floris spelen in en aan het water en Trisha vangt vandaag haar zo intens gewenste eerste vis. Een prachtige dag!
3-schluchten

19 augustus 2015

Hinterzarten belevenispad

Filed under: in de natuur,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Tijdens onze wandeling over het belevenispad in Hinterzarten kwam een eekhoorntje met ons spelen. Het beestje rende soms weg, maar kwam even later weer terug. Wat zijn eekhoorntjes toch prachtig!
eekhoorn

17 augustus 2015

Europapark

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 22:30

Vanochtend om 9 uur liepen we het Europapark binnen en vanavond om 20.15 uur gingen we richting onze auto. De hele dag genoten van attracties, achtbanen, bobbaan, sprookjesbos, bootjes varen, jungletocht en de allernieuwste attractie; ARTHUR! Deze was voor ons alle vier adembenemend en prachtig te gelijk! Maar zelfs na 11 uur pretpark hadden we nog lang niet alles gezien, we komen zeer zeker weer een keertje terug.
europapark

16 augustus 2015

Terug in de tijd met de stoomtrein

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Een nostalgische rit met de stoomtrein, een retourtje Titisee – Schluchsee. Een bijzondere belevenis voor ons allemaal.
stoomtrein

13 augustus 2015

Lotenbachklamm

Filed under: in de natuur,vakantie — Familie Stammen @ 19:30

De Lotenbachklamm is een 1,5 km lange zijrivier van de Wutachschlucht. De Lotenbach stroomt eerst langzaam tussen granieten rotsen waarna hij overgaat in een wilde kloof met watervallen. De kinderen en Floris hebben onderweg steeds op prachtige plekjes gespeeld met het water en de keien en op een laatste plekje hadden ze klei ontdekt waar ze heerlijk mee gemodderd hebben. Onderweg maakten we kennis met het gezin Rosenhain uit Berlijn, we hebben op twee prachtige plekjes samen gezellig ons “unterhalten”. Liebe gruesse an familie Rosenhain!
lotenbachklamm

12 augustus 2015

Feldberg

Filed under: in de natuur,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

In kuuroord Feldberg ligt de hoogste berg van het Zwarte Woud: de 1493 meter hoge Feldberg. We gingen met de Feldbergkabelbaan omhoog en genoten van de prachtige vergezichten.
feldberg

Older Posts »

Powered by WordPress