4 Seasons in de Maasduinen

31 juli 2018

Quedlinburg

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag keken we onze ogen uit in de stad Quedlinburg, officieel Werelderfgoed. Het is een stad aan de Bode ten noorden van het Harz gebergte (Sachsen-Anhalt). Voor de eerste keer in 922 vermeld in de documenten.
Quedlinburg staat sinds 1994 op de UNESCO-lijst van het wereld cultureel erfgoed en maakt de stad tot een van de grootste gebieden van beschermde gebouwen in Duitsland. Er zijn meer dan 2.000 vakwerkhuizen uit acht eeuwen in de historische oude stad met zijn geplaveide straatjes, smalle steegjes en pleintjes. Op de markt, het Renaissance stadhuis, dicht bij het standbeeld van Roland, ten zuiden ervan zie je de Schlossberg met de Romaanse abdijkerk en de kathedraal. We genoten van de wandeling door en langs deze prachtige oude gebouwen!
quedlinburg

30 juli 2018

Vienenburger See

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Deze zomervakantie hebben we allemaal moeite met de hoge temperaturen (dagelijks 35-38 graden). Onze uitstapjes zijn dan ook vaak maar kort en daarna terug om de koelte in het vakantiehuisje op te zoeken. Terwijl we juist gewend zijn om tijdens onze vakanties mooie wandelingen in de natuur te maken. Vandaag heerlijk afgekoeld aan de Vienenburger See. Een heel mooi idillysch meertje. Floris en Trisha hebben heerlijk gezwommen 🙂 Wij hebben in de schaduw gelezen en gepuzzeld, heerlijke vakantiedag!

vienenburger-see

29 juli 2018

Ilsenburg

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:20

Op korte rij-afstand van het vakantiehuis ligt de Abdij van Ilsenburg, een voormalige benedictijnenabdij. Het klooster dateert uit de 11e en 12e eeuw. De eigenaar van de abdijkerk is sinds 1974 de stad Ilsenburg, die het sacrale gebouw uitgebreid heeft laten restaureren. De bloeiperiode van het klooster was tussen het einde van de 11e en de 13e eeuw. Talloze bezittingen verkregen door aankoop en donaties maakten het tot een van de rijkste benedictijnse kloosters tussen de Weser en de Elbe. Nadat bisschop Burchard II en de monnik Herrand het als abt hadden gebruikt, werd Ilsenburg sinds ca. 1070 ook op geestelijk gebied steeds belangrijker. We hebben er een mooie en indrukwekkende wandeling gemaakt.

ilsenburg

27 juli 2018

Wernigerode

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag bezochten we de historische binnenstad van Wernigerode. Het is een zeer sfeervolle stad met mooie vakwerkhuizen en een prachtig oud gemeentehuis.
wernigerode

25 juli 2018

Noorse Stafkirken in Hahnenklee

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

In 1907 werd begonnen met de bouw van deze prachtige Noorse Stafkirken. Op 28 juni 1908 vond de wijding plaats. De Stafkirken van Borgund (Noorwegen) diende als voorbeeld bij de bouw van de kerk. De architect Karl Mohrman uit Hannover kreeg de opdracht een eigenzinnig kerkgebouw voor Hahnenklee te ontwerpen. Tijdens een studiereis naar Noorwegen had Mohrman kennis gemaakt met de voor Noorwegen zo typerende stafkirken en enkele daarvan uitgetekend. Hij stelde vervolgens voor een stafkirken voor Hahnenklee te bouwen. Opvallend zijn de vele verwijzingen naar de scheepsbouw. De kerk heeft bijvoorbeeld een kroonluchter in de vorm van een stuurrad en de bovenste vensters lijken op kajuitramen. Wij vonden het allemaal heel bijzonder om deze kerk opnieuw te bezoeken (in februari 2015 bezochten we het kerkje voor het eerst), van binnen net zo indrukwekkend als van buiten. Een echte aanrader!
stafkirken

24 juli 2018

Pullman City Harz

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 21:00

”Howdy vreemdeling!
Welkom bij Pullman City Harz! Kom dichterbij en ervaar de unieke westerse stad. Je kunt actievolle westernshows verwachten, authentieke uitvoeringen en een wereld vol ervaringen. Zeef naar goud in de Yukon of bezoek de indianen in hun hutten om meer te leren over het leven en de cultuur van het Wilde Westen. Bij ons ervaar je je dromen.” Zo lazen wij in de folder die in het vakantiehuisje klaar lag… We lieten ons verassen en we hebben echt genoten van de shows, maar zeker ook van de vele kleine museumpjes met prachtige “schatten” uit het wilde westen.
pullman-city

22 juli 2018

Vakantiehuisje Bad Harzburg

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Onze zomervakantie brengt ons dit jaar naar het Harz-gebergte. Het is van ons uit een kleine 400 km Oostelijke richting Duitsland in. We genieten onderweg van de verandering van het landschap. Hoe dichterbij we komen, hoe landelijker het landschap. Hier houden we allemaal van. Ferienhaus Johanna in Bad Harzburg is een knus vrijstaand huis in een gewone dorpsstraat. Op de eerste dag verwelkomt de buurvrouw ons met verse courgette uit haar eigen moestuin :). In de tuin van het vakantiehuis staan appelbomen, perenbomen, een pruimen- en kersenboom. Floris gebruikt de appels meteen als “ballen” om achteraan te hollen 🙂 Op de bovenetage is een tweede kleine woonkamer en 3 slaapkamers, we laten Sem en Trisha kiezen waar ze willen slapen, natuurlijk willen ze samen in 1 kamer, dat is ’s avonds veel gezelliger, dan kunnen ze nog laat in de avond hun kaartspelletje vanuit bed spelen ;).
summer-holiday

5 juli 2018

Afsluiting tweede schooljaar Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,voortgezet onderwijs — Familie Stammen @ 15:00

Vanaf vandaag mag Sem gaan genieten van zijn welverdiende zomervakantie! Wat heeft onze lieve kanjer weer ontzettend hard gewerkt dit schooljaar! Hij vindt leren ontzettend leuk en voelt zich in zijn klas helemaal thuis. Hij is ontzettend trots dat hij met zijn visuele beperking ook het tweede jaar regulier VWO “gewoon” gedaan heeft. Hij verheugt zich op het klassenfeest morgen, een gezellige afsluiting van dit schooljaar. We zijn zo blij voor en met Sem van de enorme ontwikkelingen in alle opzichten die hij doormaakt. Hoe trots en ontroerd kun je als ouders zijn!
sem

3 juli 2018

Karate examen

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 21:00

Alle kinderen en volwassenen zijn weer een stap verder gekomen tijdens het karate examen vanavond.
Trisha behaalde de oranje band!
trisha-oranje-band

Powered by WordPress