4 Seasons in de Maasduinen

31 januari 2015

Minecraft

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 19:00

Vorige week hebben Sem en Trisha bij Coun en Jiaou Na Minecraft van knutselkarton ontdekt. Nou, het ging deze week nergens anders meer over, er werd druk gerekend hoe lang ze hiervoor moesten gaan sparen van hun zakgeld. Tijd om even in actie te komen, op internet de knutselsets gevonden en vandaag de kinderen ermee verrast. Ze zijn al heel knuffelig, maar Trisha riep “mam, ik ga je 16 (?) knuffels geven, ik ben er zo blij mee, ik had het helemaal niet verwacht. En Sem? Die vind het geweldig, hij speelt minecraft zo graag op de computer en nu kan hij het in z’n handen nemen, in elkaar knutselen en ermee spelen, TOP!

minecraft

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 14:00

Natuur weerspiegeld in het water,
bevroren schoonheid en toch vol leven,
wie wil luisteren die hoort,
wie wil zien die ziet,
de kinderen rennen, spelen,
met zoveel fantasie,
de boom met laaghangende takken is hun huis,
“mam, pap, kijk eens wat een mooie tuin ons huis heeft!”

31-1-2015

24 januari 2015

Sneeuw!

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend mochten we nogmaals genieten van een flink pak sneeuw, geweldig! Sem en Trisha gleden in het bos van heuveltjes, we bekogelden elkaar met sneeuwballen en Floris die bleef blaffen tijdens het sneeuwballen gooien want hij wilde ook zo graag mee doen!
24-01-15

18 januari 2015

Kunstwerkjes

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 14:30

Vandaag hebben de kinderen beiden een prachtig kunstwerk gemaakt; een surrealistische gang. We bekeken samen surrealistische werken van Dali op internet en spraken over surrealisme. Op het blog “Tekenen en zo” van Jacquelien sprak Sem dit kunstwerk enorm aan. Zo begon ik met hem aan deze uitdaging, Trisha zag ons bezig en schoof ook gezellig aan. Eerst tekenden we met potlood een vierkant in het midden van het papier. Daarna vanuit het vierkant 4 lijnen naar de hoeken van het papier. Vervolgens met behulp van een liniaal een verdeling gemaakt zodat er een dambordpatroon ontstond. En toen konden ze zelfstandig aan de slag. Ze kleurden de vakjes in met waterverf. Telkens twee kleuren bij elkaar. Na het verven, knipten ze uit foam een of twee mensfiguren en plakten ze op alsof ze zweven in de ruimte. Uit een tijdschrift werden enkele plaatjes geknipt en opgeplakt. Het resultaat is verbluffend, hartstikke knap gedaan Sem en Trisha!

surrealistische-gang

17 januari 2015

Zonnige winterdag

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 20:00

Vanochtend genoten we samen bij de zandverstuiving van een beetje winters wit door een nachtje vorst. De zon kwam tijdens de wandeling steeds meer te voorschijn. ’s Middags was het zo zonnig dat we nog een wandeling maakten bij Boscafé het Maasdal gelegen in de Kasteelse bossen in Horst. Sem en Trisha genoten van de dieren bij de dierenweide, ze voerden de geitjes en kippen. En in ’t “Rovershol” hadden ze grote lol samen op de glijbaan!
collage-2015-01-171

14 januari 2015

Girls & Floris

Filed under: vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 17:00

Een gezellige woensdagmiddag, zoals altijd wil onze lieve teckel Floris ook “mee spelen” en ’t is hem weer gelukt, hij mocht de baby zijn.
girls

10 januari 2015

Kruimeltaart

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 17:00

kruimeltaart
Vandaag mocht Trisha kiezen welke taart we gingen bakken. Ze koos voor kruimeltaart, haar absolute favoriet. We hebben hem gevuld met heerlijke zelfgemaakte bramenjam (bramen die Sem en Trisha zelf in de Maasduinen hebben geplukt). Je kunt de taart ook vullen met vers fruit, fruit uit blik of met banketbakkersroom. Voor de liefhebbers deel ik hieronder het recept.
Benodigdheden:
200 gram suiker
200 gram boter
1 ei
500 gram meel
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Jam of fruit of banketbakkersroom
geraspte amandel
Werkwijze:
Verwarm de boter even in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt. Meng daarna met de mixer de boter, de suiker en de vanillesuiker. Voeg daarna het ei erbij en mix het even. Zeef daarna de 500 gram meel erbij. Mix voorzichtig tot een glad deeg. De helft van het deeg verdeel je op de ingevette bakvorm. Verdeel daar de jam over en de geraspte amandelen. De andere helft van het deeg verkruimel je nu op het geheel. In de voorverwarmde oven bij 180 graden 30 minuten laten bakken. Laat de kruimeltaart na het bakken goed afkoelen op een rooster.

8 januari 2015

Aqua Mundo Heijderbos

Filed under: blinden en slechtzienden,happy family — Familie Stammen @ 20:00

Heerlijk dagje samen relaxen! Vandaag een studiedag bij Trisha op school, voor Sem verlofdag geregeld, in de hoop dat het buiten de reguliere schoolvakantie niet zo druk zou zijn. Dat viel tegen, het was gewoon druk en dat is nou precies wat lastig is voor onze Sem. Sem compenseert zijn ernstige slechtziendheid (rechter oog is blind, linker oog ziet zonder hulp van zijn bril circa 5%) met zijn gehoor. In elk zwembad heb je al een heel ander geluid en als het daarbij ook nog druk is dan wordt het nog lastiger voor Sem, wat we heel goed begrijpen. Eerst hebben we met Sem Aqua Mundo verkent en Sem een plaats laten kiezen waar papa of mama zit. Sem kiest dan bewust en begrijpelijk voor een tafeltje aan de buitenkant van de menigte. Terwijl Trisha onvermoeibaar zes uur lang heeft gesnorkeld, gezwommen, gedobberd op de golven en gegleden van de glijbaan, heeft Sem het laatste uurtje bij ons gezeten en in tijdschrift Zin gelezen. Nu hij ouder wordt kan hij zelf stoppen als het hem te veel of te vermoeiend wordt. Ondanks dat geeft hij aan dat hij het een ontzettend leuk uitje vond en Trisha, tja die wilde eigenlijk na zes uur zwemmen nog niet uit het water.
heijderbos

Powered by WordPress