4 Seasons in de Maasduinen

27 maart 2016

Vrolijk Paasfeest

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 10:00

Gisteravond kwamen de liefste peetouders van de hele wereld gezellig bij ons eten. Toen de kinderen jonger waren spraken we altijd ’s middags af om samen koffie te drinken maar nu Sem en Trisha al groter worden konden we voor het eerst weer samen dineren. We genoten van de voorbereidingen voor het drie gangen diner en Andrea bracht heerlijk gebakken brood met dips mee. Samen toasten, gezellig bijpraten, de kinderen vertelden een grapje tussendoor en lekkere hapjes, het was zo’n gezellige avond.
vrolijk-pasen

13 maart 2016

Kleding zelf maken

Filed under: creatief,handwerken,happy family,naaien — Familie Stammen @ 14:00

Vorige week zondag had Willert Wolle geopend en ben ik met de kinderen stofjes uit gaan kiezen. Vanochtend tijdens de wandeling door de Maasduinen waren we alle 3 happy met onze nieuwe shirts. Twee patronen zijn uit de Ottobre en 1 patroon uit de Knippie.
handmade-with-love

10 maart 2016

Visueel functie onderzoek Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,special needs — Familie Stammen @ 20:00

verkleind
Sem heeft vorige week bij Koninklijke Visio een visueel functie onderzoek gehad. Dit wordt bij Visio elk jaar gedaan, bij Sem is het wat maanden vervroegt in verband met zijn oogoperatie van 27 januari jongstleden. Met zijn linker oog mocht Sem altijd met behulp van zijn bril 12% zien, zijn rechter oog is blind en in 2013 geamputeerd. Na 9,5 jaar stabiel 12% te mogen zien, ging zijn zicht sinds vorig jaar hard achter uit. Vanwege het grote risico van een operatie werd deze uitgesteld tot het moment waarop Sem dreigde compleet blind te worden. De angst dat het voor altijd donker zou worden was hevig bij onze lieve Sem. Woensdag 27 januari zorgde dokter de Faber van het Oogziekenhuis in Rotterdam voor een groot wonder. Het lukte hem om in dit kwetsbare oogje de troebele lens te verwijderen en een nieuwe heldere kunstlens te plaatsen. De reactie van Sem de volgende dag zullen wij nooit vergeten! Inmiddels heeft onze Sem afgelopen week bij Koninklijke Visio een visueel functie onderzoek gehad en hier hebben wij woensdag de uitslag van gekregen. Sem ziet nu zonder bril (alleen voor het lezen gebruikt hij een bril met + 2,5). Sem kan nu zonder bril 20% zien!!! Vroeger zal het zonder bril rond de 6% zijn geweest, hij werd altijd alleen met bril op getest bij Visio. Wij waren al super blij dat de operatie gelukt is en het enige belangrijke voor Sem en voor ons was dat hij niet blind zou worden. Het is hem zo gegund! Het was voor de operatie al duidelijk dat Sem vanaf september naar regulier VWO zou gaan, met zijn ene oogje dat 12% kon zien, maar niemand had kunnen weten, ooit durven geloven dat hij met 20% zicht dit zou mogen gaan doen! Sem leest altijd al heel erg graag en sinds de operatie hoeft hij het boek niet meer dicht aan zijn oog te houden. Hij heeft een boek met 448 bladzijden met daarin een verhaal over Minecraft in 1 week uitgelezen! Zo trots en zo ontroerd door onze prachtige kanjer!

8 maart 2016

Karate examen

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 19:55

Karate is samengesteld uit de woorden KARA (lege) TE (hand). Dat houdt in dat de beoefenaar geen wapens gebruikt. Karate is van oorsprong een vorm van ongewapende zelfverdediging, waarbij de beoefenaar door middel van afweertechnieken en tegenaanvallen met armen en benen zijn lichaam als wapen gebruikt. Bij het Shotokan karate ligt de nadruk op correcte uitvoering en controle van de technieken. Daardoor is de kans op blessures minimaal. Beheersing van technieken, lichaam en geest zijn belangrijke aspecten bij de trainingen. Trisha beoefend al een jaartje karate, vanavond nam ze voor de 2e keer deel aan een examen en ze behaalde de gele band! Gefeliciteerd Trisha! We zijn super trots op je!
karate-examen

6 maart 2016

Lente/ zomerjurkjes

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 17:00

Het zonnetje zal ongetwijfeld binnenkort zich wat vaker laten zien. Voor Trisha naaide ik alvast 2 heerlijke zomerjurkjes. Het patroon komt uit de Ottobre. Deze winter gebruikte ik het patroon ook voor 2 jurkjes. Het is zo’n leuk model, je kan er ook heel makkelijk restjes stof voor gebruiken, voor de mouwtjes en de voorpanden heb je maar kleine stukjes stof nodig, voor de rok een kleine 50 cm bij maat 134. Trisha is er in ieder geval super blij mee!
princess

Powered by WordPress