4 Seasons in de Maasduinen

30 september 2013

Visio onderwijs Grave nieuwbouw

Filed under: blinden en slechtzienden,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 20:55

Visio Onderwijs Grave krijgt een nieuw schoolgebouw. Omdat dit nieuwe gebouw op het terrein van de oude school komt, zijn de leslokalen tijdelijk verhuisd naar de voormalige woongroepen van Visio. De lokalen zijn zo mooi ingericht, dat de leerlingen het gelukkig niet zo heel erg vinden om twee jaar op hun nieuwe school te moeten wachten! Alle veranderingen zijn wel spannend voor ze. De nieuwe school komt te staan op het oostelijke deel van het Visio terrein in Grave. De school zal straks plek bieden aan ongeveer 130 leerlingen en zal op basis van een innovatief ontwerp helemaal toegankelijk en ingericht zijn voor slechtziende en blinde leerlingen. Van leerkrachten Noortje en Rian mochten we een aantal foto’s ontvangen van de start van het schooljaar. Volgende week mogen we het zelf gaan bekijken op de ouderavond.
mycollage38

28 september 2013

Prachtige zaterdag

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 19:15

Vanochtend zijn we met z’n allen in Goch Ness gaan zwemmen. Sem geniet daar ontzettend van, hij gaat heel graag van de glijbaan, springt graag van de duikplank en vermaakt zich uitstekend in het water. Trisha verbaast ons hoe snel zij het zwemmen geleerd heeft, ze komt al zo goed vooruit in het water, ook zij is net als Sem helemaal niet bang of terughoudend in en bij water. Na de lunch was het buiten zo prachtig weer dat we besloten in plaats van een boswandeling te maken naar de bos speeltuin aan de Ceresweg te gaan. Floris ging ook mee en die heeft een rondje gewandeld in het bos en later is hij met Frans terug naar huis gelopen. Sem en Trisha hebben ontzettend genoten van een nieuwe speelattraktie met water! Onze Trisha heeft van kleins af aan elke warme dag met water en zand gespeeld, thuis of in de speeltuin en nog steeds wordt zij magisch hierdoor aangetrokken. Wat was het genieten in het zonnetje!
dsc05732dsc05720

dsc05783dsc05734

dsc05754dsc05784

dsc05708dsc05739

dsc05697dsc05751

dsc05736dsc05779

27 september 2013

Onze lieve Floris

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:30

Iedereen in het gezin is dol op onze ruwharige teckel Floris. Hij is ontzettend knuffelig, lief, ondeugend en wil graag met iedereen spelen!
mycollage35

21 september 2013

Belevenispad Weeze (D)

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 19:50

Vanochtend zijn we naar Weeze gereden. We starten bij het Tierpark, waar we langs wilde zwijnen, ganzen, pauwen, geiten, schapen, herten, pony’s en ezels richting het belevenispad wandelden. De kinderen kennen het op hun duimpjes maar zijn altijd reuze enthousiast als we er naar toe gaan. We genoten samen van de dieren.
mycollage29
Daarna liepen we door het poortje richting het bos, daar wachten verschillende belevenissen op de kinderen, zoals een reusachtig houten klokkenspel, mikado voor reuzen, droombankjes, ver springen, tussen touwen balanceren. Het is een heerlijk uitje voor de kinderen, voor de hond en uiteraard voor ons.
mycollage30

19 september 2013

Knutselen met vilt

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 13:00

Gistermiddag heeft Trisha met mij geknutseld met vilt. Ze wilde graag een uil maken. Ik heb voor haar de vorm op het vilt getekend, daarna ging ze het zelf uitknippen. Na de grote uil wilde ze graag een baby uil erbij maken. Ik wilde de vorm er voor haar al op tekenen maar toen zei ze “nee mam, de baby uil ga ik helemaal zelf maken”! Ze heeft het zo knap gedaan, en helemaal zelf zo uit de hand het baby uiltje geknipt en geplakt. Wat word ze groot, ze groeit in alles enorm. Sem heeft gistermiddag gespeeld bij de Spetters van Visio, en is naar Yoga les geweest. Hij komt dan pas tussen 16.30-16.45 uur thuis. Hoewel hij heel graag knutselt was hij er gisteren te moe voor, hij zei wel meteen dat hij binnenkort ook iets van vilt wil maken. Ben benieuwd want hij heeft altijd heel veel ideetjes!

mycollage25

16 september 2013

Heerlijke kip kerrie

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:30

verkleindZoals beloofd zal ik regelmatig een recept van een favoriet gerecht plaatsen. Een van de favorieten bij de kinderen is Kip Kerrie met rijst. Om dit te maken heb je de volgende ingredienten nodig:
4 kipfilets
kerrie poeder
2 maggi bouillon blokjes
1 pak rijst
1 flesje kookroom
1 blik perziken
Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in blokjes. Vul de kookpan met een bodem water, breng het aan de kook en laat de maggi blokjes erin smelten. Voeg de kookroom toe en het sap van de perziken. Voeg daarna 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder toe. Als het geheel kookt kun je het een beetje binden met bijvoorbeeld allesbinder of maizena. Als de gewenste dikte is bereikt zet je het sausje op een laag pitje en voeg je de kipfilet toe. Daarna snij je de perziken in blokjes en voeg je deze toe. Laat op een lage stand de kipblokjes gaar worden. Kook ondertussen de rijst. Schep wat rijst op de borden en daarna de heerlijke kip kerrie saus erover heen, eet smakelijk !

15 september 2013

Zondagochtend wandeling

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 19:00

Vanochtend een prachtige lange herfstwandeling gemaakt in de Maasduinen.

mycollage22

14 september 2013

Een herfstachtige knusse zaterdag

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 20:30

Momenteel is het zwembad Goch Ness t/m 22 september gesloten. Dit is eigenlijk de favoriete vrijetijdsbesteding op de zaterdagochtend voor Sem en Trisha. Om de 2-3 weken gaat Sem naar de pony rijles bij Natalle in Afferden. Vrijdagmiddag zei Trisha “nu het zwembad dicht is mam, wil ik ook wel weer een keertje pony gaan rijden”. Zo gezegd zo gedaan, zaterdagochtend met het hele gezin, met Natalle en de pony’s Pipo en Dommel een prachtige bosrit gemaakt. Terug thuis de natte regenkleding uit gedaan en knus aan de warme chocomel met slagroom en cakejes. ’s Middags hebben Sem en Trisha heerlijke appelflappen gebakken en hebben we samen gezelschapsspelletjes gespeeld. Tussendoor ben ik nog even in het wolwinkeltje in Goch geweest, om wol voor een muts en sjaal voor Sem te halen.
mycollage20

11 september 2013

Breien

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 18:50

Als de herfst voor de deur staat dan krijg ik altijd brei kriebels en rij ik naar het prachtige wolwinkeltje “Willert wolle” in Goch. Afgelopen zaterdag nam ik Trisha mee om zelf wol uit te kiezen voor een sjaal en muts bij haar nieuwe winterjas. Zo lief !
mycollage17

8 september 2013

’t Quin

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 18:30

Vanochtend werden we wakker door het tikken van de regen op de ramen, vanmiddag scheen het zonnetje en zijn we naar Afferden gereden voor een prachtige wandeling bij ’t Quin. De kinderen hebben zo leuk gespeeld en gemodderd, Floris heeft heerlijk gezwommen. Frans en ik hebben genoten van de kinderen, van de hond en de natuur.

dsc05003dsc05012

dsc05029dsc05049

dsc05033dsc05040

dsc05067dsc05092

dsc05052dsc05076

dsc05094dsc05106

dsc05149dsc05055

dsc05010dsc05133

dsc05121dsc05127

Older Posts »

Powered by WordPress