4 Seasons in de Maasduinen

26 december 2017

Kerst

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 21:00

Zondagmiddag hebben we met ons viertjes het heerlijke kerstdiner voorbereid. Op eerste kerstdag hebben we samen met Patricia en Suze genoten van al het lekkers. De meiden hebben tussendoor gezellig gespeeld en wij hadden alle tijd om bij te kletsen. Tweede kerstdag hebben we met opa Hein genoten van verhalen over vroeger, we hebben tussen de gangen door een spelletje gedaan en gezellig bijgekletst. Elk jaar weer sfeervolle fijne dagen.
kerstdagen-2017

22 december 2017

Fijne feestdagen!

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Wij wensen jullie hele gezellige feestdagen en een voorspoedig 2018!
kerstkaart-blog

10 december 2017

Sneeuw!

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 17:00

Wat een geluk, vanmiddag bleef het sneeuwen en konden we met z’n allen een prachtige wandeling door de Maasduinen maken 🙂 De kinderen en Floris zijn dol op sneeuw, ze hebben uitgelaten gespeeld, sneeuwballen gegooid, gegleden, en geklommen 🙂
winterwonderland

9 december 2017

Peperkoekhuisje bakken en versieren

Filed under: bakken,creatief — Familie Stammen @ 18:30

Ons hele gezin houdt ontzettend van de gezellige Adventstijd. Vandaag was het weer tijd voor het Duitse Lebkuchen deeg om hiermee zelf koekjes en een snoephuisje te bakken en te versieren. Het is zo’n heerlijk recept en Trisha vind het geweldig om het huisje te versieren 🙂 Wil je het ook eens maken? Hieronder volgt het recept.
Ingrediënten Lebkuchen deeg:
– 300 gram honing
– 250 gram suiker
– 2 eieren
– 750 gram bloem
– 3 theelepels cacao
– 1 zakje bakpoeder
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
De 300 gram honing verwarm je samen met de 200 gram suiker en 4 eetlepels water. Blijf constant roeren tot de suiker zich heeft opgelost. Lat deze siroop daarna 15 minuten afkoelen. Mix daarna met de mixer 2 eieren met 50 gram suiker tot het schuimig is. Voeg daarna de honing siroop toe. Mix het geheel even flink door. De 750 gram bloem meng je met de cacao, de kruiden en het bakpoeder. Zeef het daarna bij het mengsel en kneed dit tot een mooi deeg. Nu wikkel je het deeg in vershoudfolie en leg het een half uurtje in de koelkast. In de tussentijd maak je van karton een sjabloon voor je huisje. Start daarna met steeds een portie deeg 1 cm dik uit te rollen. Omdat het lebkuchendeeg plakkerig is, hebben wij het deeg meteen op bakpapier gelegd, vershoudfolie erop gelegd en daarna uitgerold. Met de sjabloon hebben wij toen elk deel van het huisje 2x uitgesneden. Hierdoor ontstond er een voor- en achterkant, 2 zijkanten en 2 daken. Uit de voorkant sneden we een deur en maakte Trisha een hartjes raam met behulp van een uitsteekvormpje. Aan de zijkanten maakten we ook plaats voor raampjes. Om deze raampjes gezellig van gekleurd “glas” te voorzien, hebben we lolly’s in kleine stukjes gemalen. Hiermee vul je de ramen. De stukjes huis gaan bij 175 graden zo’n 12-14 minuten in de oven. Daarna is het belangrijk dat alle delen goed afkoelen. Om het huisje in elkaar te zetten/ plakken gebruikten wij Royal Icing.
De ingrediënten hiervoor zijn:
– 3 eiwitten
– 1,5 eetlepel citroensap
– 750 gram poedersuiker
De 3 eiwitten kort samen met de 1,5 eetlepel citroensap met de mixer opkloppen, daarna geleidelijk porties poedersuiker toevoegen en samen mixen. We hebben de Royal Icing verdeeld over een spuitzak en een kommetje met een lepel. Plak het huisje nu in elkaar en steun het eerste uur de wanden met grote glazen. Daarna kan er naar hartelust versiert worden met verschillende snoepjes. Met de spuitzak kun je “sneeuw” en “ijspegels” aan het huisje aanbrengen, om de snoepjes te plakken kun je met behulp van een theelepel of een mesje op de achterkant een dot royal icing aanbrengen en plakken maar. Het eindresultaat is altijd heel gezellig en nodigt uit om heerlijk van te snoepen 🙂

peperkoekhuisje

Powered by WordPress