4 Seasons in de Maasduinen

27 september 2020

Canto Ostinato

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 20:45

Vanmiddag beleefde Sem samen met mij en twee collega’s in Asperden bij het Kloster Graefenthal het pianoconcert Canto Ostinato. De drie pianisten; Dorothea Schokking, Theo de Best en Christa Kneppeck ontvoerden de luisteraars in de wereld van de Nederlandse komponist Simeon ten Holt. In deze spirituele omgeving van het voormalige klooster vergeet je de tijd en je omgeving.
Het minimalistische werk Canto Ostinato is een tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012). Het stuk werd gecomponeerd tussen 1973 en 1976 onder de naam Perpetuum. Een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel Canto Ostinato gekozen. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. De première van het stuk werd uitgevoerd op 25 april 1979 in de Ruïnekerk te Bergen (Noord-Holland). Het is nu een van de meest populaire en meest gespeelde hedendaagse Nederlandse composities. Sem en wij allemaal waren erg onder de indruk van dit prachtige pianoconcert.

13 september 2020

Ochtendwandeling bij het Quin

Filed under: in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 14:30

Waar uitzichten ver reiken
waar bloeiende heide mag prijken
berken aan de randen opgesteld
grazen schapen er tevree
heuvel op en weer naar benee
paarse heideheuvels geven het landschap een prachtige sfeer.
Zo ook op deze prachtige ochtend bij het Quin in Afferden.

12 september 2020

Cambridge Engels Examen in Arnhem

Sem heeft er voor gekozen om een extra diploma te behalen tijdens zijn vwo opleiding; Cambridge Engels.
Eigenlijk zouden vorig leerjaar de eerste toetsen plaats vinden maar door de Corona uitbraak is deze uitgesteld naar deze week. Afgelopen woensdag heeft Sem zijn mondeling examen gehad. Vandaag had hij van 9.00-14.00 uur schriftelijke- en luister toetsen. De leerlingen werden om 8.30 uur op de examen locatie in the Green Meeting Centre te Arnhem verwacht. Nadat ze allemaal naar de 12e verdieping vertrokken om daar in het juiste lokaal plaats te nemen, reden wij Arnhem uit naar het dorpje Lathum. In een typisch Nederlands rivierenlandschap ligt hier de Vaalwaard, een smalle uiterwaard langs de IJssel. We wandelden in dit natuurgebied vanaf de IJsseldijk bij De Steeg. Wat is het hier prachtig, we liepen langs weiden met koeien, ganzen, roofvogels en aan het water vele aalscholvers. Na deze prachtige wandeling reden we naar het dorpje Westervoort. We gaan samen graag naar een kringloopwinkel daarom hadden we van te voren op google gekeken of er rondom Arnhem eentje te vinden is. Dit bleek in Westervoort 2Switch te zijn. Een gezellige winkel met twee verdiepingen, heel netjes geordend waardoor het een zeer overzichtelijk winkel is met een gevarieerd assortiment. Rond het middaguur reden we, op zoek naar een leuke plek om te lunchen, voorbij Brasserie Hugo’s, in Westervoort. Het zag er fraai uit en we besloten hier eens te gaan kijken. Goede keus bleek het, we genoten bij Hugo’s van een rijkelijk belegd broodje met verse muntthee en koffie. Daarna reden we terug naar Arnhem om Sem op te halen. Het waren voor alle kandidaten intensieve uren geweest. Sem gaf aan dat hij met een heel tevreden gevoel naar huis gaat. De uitslag ontvangen alle kandidaten in november. We zijn zó trots op Sem!

6 september 2020

Ochtendwandeling bij het Driessenven

Filed under: in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 11:30

Het zomerseizoen is bij ons door de extreem hoge temperaturen geen favoriet. Elk jaar verheugen wij ons dan ook op het volgende seizoen; de herfst. Dan is de natuur zo prachtig kleurrijk! Momenteel genieten we al volop van de prachtige paarse Heide.

Powered by WordPress