4 Seasons in de Maasduinen

26 maart 2017

Lente!

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 12:30

Je voelt, ruikt en ziet de lente in de Maasduinen. We genoten van een wandeling langs het ven. Trisha was op zoek naar kikkerdril en kikkers. Floris genoot van een duik in het water en zwom naar een grote stok, die hij aan land bracht. De kinderen en wij genoten van de geluiden van een specht, de ganzen en eenden en op de terug weg nog een ontmoeting met de schaapskudde. Wat een heerlijk begin van de zondag!
26-03-2017

24 maart 2017

Zomer collectie

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Het zonnetje laat zich al regelmatig zien, ik hou ervan om creatief bezig te zijn met het maken van lente en zomer kleding voor Sem, Trisha en mij. Sem en Trisha kiezen zelf hun stofjes uit en dat is soms best moeilijk omdat er zo veel leuke stofjes te vinden zijn. Met behulp van naaipatronen uit de Ottobre of Knippie ontstaan er gezellige zomer outfits šŸ™‚
made-by-mama

17 maart 2017

Uitslag visueel functie onderzoek Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 20:00

Vandaag viel de uitslag van het visueel functieonderzoek bij Koninklijke Visio bij ons op de deurmat. Na het onderzoek hadden we mondeling al een voorlopige uitslag meegekregen. Het zijn drie A4-tjes die duidelijk op papier brengen hoe het met het zicht van onze lieve Sem staat. Bij de conclusie lezen we: de gezichtsscherpte van Sem is verbeterd door de operatie aan het ziende oog in januari 2016. Echter door zijn nystagmus (ongecontroleeerde snelle beweging van het oog) en een rechter blind oog, is het zien niet in alle blikrichtingen en omstandigheden gelijk. Sem komt daarmee op een gezichtsveld van 20% en blijft hierdoor binnen de criteria van een cluster 1 indicatie vallen. Gezien het feit dat hij monoculus (ziet met 1 oog) is en zijn visuele functies negatief beĆÆnvloed worden door de nystagmus, blijft de ambulante begeleiding door Visio en de vervoersregeling van cluster 1 leerlingen voor Sem gehandhaafd. Wij zijn hier heel blij mee. We starten met verkeerstraining door een medewerker van Visio en zullen met Sem gaan opbouwen dat hij zelfstandig te voet en eventueel op de fiets in de toekomst aan het verkeer kan gaan deelnemen. Sem is blij dat Bart hem op het Elzendaal College blijft begeleiden nu en in de toekomst. Blijkt maar weer dat onze kanjer zich door niets laat beperken en hij met 20% zicht ons allen doet verbazen. Hij werkt super hard op school en is elke dag ijverig met zijn huiswerk bezig. Zojuist 2 uur met hem topografie bestudeerd, op een A4-tje, Amerika, Afrika en AziĆ« met de loep bekeken en via een prachtige site op zijn schoollaptop alle 78 landen/ gebergten en rivieren ingevoerd die hij volgende week dient te kennen. Hij vindt het reuze interessant en dat is zo leuk aan studeren met Sem, hij wil zo graag leren! Hij wil zo graag alles weten! Super Sem, jij komt er wel, gisteren kreeg ik van je de vraag hoe je later kunt solliciteren voor de functie van minister?! Wij houden zo mega veel van onze kanjer Sem en zijn super trots op zijn ontwikkeling!!

sem-17-03-2017

5 maart 2017

Driessenven

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 14:00

Genieten op de zondagochtend!
5-3-2017

3 maart 2017

Kruidcake

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 19:00

Kruidcake:
Ingrediƫnten:
125 gram roomboter
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
250 gram meel
1 zakje bakpoeder
100 ml melk
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemalen kruidnagel
Werkwijze:
Laat de roomboter even op kamertemperatuur zacht worden. Mix daarna de roomboter, suiker, vanillesuiker en de eieren samen schuimig. Voeg daarna het gezeefde meel, bakpoeder, melk en alle specerijen toe en mix het geheel 3-5 minuutjes met de mixer. Verdeel het nu in de beboterde cakevorm en plaats het in de voorverwarmde oven bij 170 graden. Laat de cake in circa 45 minuten gaar worden. Haal de cake uit de oven en laat deze in de vorm een paar minuten afkoelen. Stort de cake nu op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.
cake

Powered by WordPress