4 Seasons in de Maasduinen

31 maart 2013

Vrolijk pasen !

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 18:00

Vanochtend waren de kinderen blij verrast dat de paashaas ondanks de kou onze tuin had bezocht. Sem en Trisha waren druk in de weer met het verzamelen van eitjes, chocola en kleine geschenkjes. Opa Hein en oma Elisabeth kwamen bij ons brunchen, we hebben eerst samen getoast op Pasen met een glaasje Freixenet met een scheutje perziklikeur. Daarna rundvleessoep, waarvan Floris vandaag zijn mergpijpje kreeg en daar heeft hij van vanochtend tot vanavond heerlijk aan liggen kluiven. Trisha en opa hebben genoten van gerookte zalm op hun paaskuiken broodje en als afsluiter hadden we de cupcakes die Trisha met mama gisteren had gebakken met een lekker kopje koffie. Vanmiddag hebben we gezellig samen de Disney film Brave gekeken.
mycollage29

29 maart 2013

Den Haag en Scheveningen

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 21:00

Vanochtend had Sem een afspraak in het Haags Kunstogen Laboratorium. Medewerker Axel heeft de oogprothese van het Oogziekenhuis Rotterdam eruit gehaald en een exemplaar van het Laboratorium bij Sem geplaatst. Sem heeft vandaag ervaren dat het al veel makkelijker ging dan de eerste keer in het Oogziekenhuis. Jippie een grote stap voor hem. De aankomende tijd staat voor Sem alles in het teken om vertrouwen te krijgen dat de oogprothese niet pijnlijk is, het eruit halen niet pijnlijk is en het terug plaatsen ook niet. ’s Middags heeft mama ook 1x met Sem geoefend om de prothese er met een zuignapje uit te halen, dan even af te spoelen met water en daarna weer terug te plaatsen. Dit ging gelukkig heel goed, we moeten er de aankomende tijd gewoon handigheid in krijgen. Na de middag hebben we heerlijk gewandeld op het strand in Scheveningen. Het zonnetje scheen zelfs, zodat de wind iets minder koud voelde. Sem en Trisha hebben heel veel schelpen verzameld, ze konden er geen genoeg van krijgen. We kregen eenmaal in Scheveningen ook allemaal het gevoel dat het een heel feestelijke dag is, papa Frans jarig en Sem zijn eerste oogprothese !

haags-kunstogen-lab

scheveningen-collage

28 maart 2013

Haags Kunstogen Laboratorium

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 16:00

Morgen is het voor ons een bijzondere dag. Sem wordt om half negen in Den Haag in het Kunstogen Laboratorium verwacht, voor het aanmeten en maken van zijn eigen oogprothese en Frans is morgen jarig! We gaan met het hele gezin samen naar Den Haag. De ocularist zal morgenochtend Sem zijn oogholte bekijken en bepalen welk model voor Sem geschikt is. Zodra het model en de kleur bepaald is hebben we 2 uurtjes vrije tijd. Als we dan weer terug komen mag Sem zijn nieuwe oogprothese passen. Eventuele aanpassingen worden daarna gedaan, adertjes erop aangebracht en een mooie glanzende en gladde toplaag wordt aangebracht terwijl wij nogmaals 3 uurtjes vrije tijd hebben. In die tijd gaan we met de kinderen naar Scheveningen, naar de zee, naar een restaurantje om papa’s verjaardag en Sem zijn nieuwe oogje te vieren. We zijn benieuwd hoe de dag zal verlopen en hoe het voor Sem zal zijn om te passen en te meten, en aan het eind van de middag samen het in en uithalen van de oogprothese te oefenen. Al met al toch nog even spannend… Langs deze weg willen we jullie allemaal alvast hele fijne, gezellige paasdagen wensen !

paaskaart

23 maart 2013

Jaarmagazine Koninklijke Visio

Filed under: blinden en slechtzienden,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 11:00

verkleindLeuke post vanochtend in de brievenbus!
Wij ontvingen een exemplaar van het
jaarmagazine 2013 van Koninklijke Visio
met daarin een onderdeel waaraan Sem
een bijdrage heeft geleverd! Trotse zus,
papa en mama bij het zien van het fotootje
van Sem en het lezen van zijn bijdrage!
En voor papa en mama heel ontroerend…
Terug denkend aan de tijd toen zijn leven
in China begon en hij de eerste 24 maanden
van zijn leven het zo zwaar heeft gehad
in het weeshuis. Zo ontzettend dankbaar
dat Sem hier met zijn visuele handicap
een toekomst heeft en mag opgroeien in
een gezin met allemaal leuke en liefdevolle
aandacht en activiteiten om zich heen.
www.visio.org/jaarmagazine

10 maart 2013

De tijdelijke oogprothese

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 21:00

Twee dagen is Sem nu aan het wennen aan de tijdelijke oogprothese. Het gaat op zich heel goed, het oogje kan steeds meer een stukje open. Het inzetten van de oogprothese was voor Sem heel lastig omdat hij zo gespannen was en dit komt door de jarenlange pijn die hij dagelijks aan zijn blinde oogje had. Dit is voor altijd voorbij maar voor Sem nog moeilijk te plaatsen en te geloven, dat snappen wij heel goed. Wat een held, we zijn zo trots op hem ! Wat een opluchting in het gezin dat Sem inmiddels al enorme stappen in zijn behandeling heeft genomen. Morgen ga ik contact opnemen met de oculariste in Den Haag om een afspraak te maken voor het aanmeten van Sem zijn oogprothese. Weer een stapje verder…

oogjes-sem

8 maart 2013

Oogziekenhuis Rotterdam en wandeling Kinderdijk

Filed under: blinden en slechtzienden,happy family,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend waren we met het hele gezin om half acht in Rotterdam. Sem had drie verschillende afspraken in het Oogziekenhuis. De wond van het geamputeerde oogje is heel goed aan het genezen, de verpleegkundige heeft een passende prothese geplaatst. Dit was erg moeilijk voor Sem. Als je jarenlang pijn hebt gehad aan je oogjes dan zijn dit soort afspraken heel spannend, ook al zijn mama, papa en je zusje erbij om je te steunen. Door de angst verkrampte Sem, zijn oogje en is het bij de derde poging uiteindelijk gelukt om de prothese te plaatsen. Zo verdrietig om te zien hoeveel spanning het meebrengt bij onze lieve Sem als er iemand een behandeling aan zijn oogje wil uitvoeren. De volgende stap is een afspraak maken in Den Haag voor het aanmeten van de individuele oogprothese voor Sem. Vandaag spraken we ook beide oogartsen, over vijf maanden bespreken we opnieuw de voor en nadelen van de staaroperatie van het nog ziende oogje. Eerst even helemaal herstellen van de amputatie. Vanochtend kregen we in het ziekenhuis bezoek van Lotteke en Twan, dat vonden we allemaal zo gezellig en attent. De kinderen hadden elkaar meteen gevonden en hebben lief samen gespeeld. Aansluitend zijn we naar Kinderdijk gereden, wat is het ontzettend mooi om daar te wandelen! We konden daar heerlijk uitwaaien van alle indrukken in het ziekenhuis.

oog1

kinderdijk

Powered by WordPress