4 Seasons in de Maasduinen

28 december 2014

Winter wandeling

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 20:00

Genieten van het winterse weer, Sem en Trisha zijn zo dol op sneeuw!
collage-2014-12-285

27 december 2014

Koekjes bakken

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 15:00

bakken
Na de prachtige ochtendwandeling in het sprookjesachtige witte winterbos, warmden we ons op met warme chocomel en slagroom. De kinderen kwamen met het idee gezellig lekkere koekjes te gaan bakken. Het ruikt dan ook zo heerlijk in huis. We kozen voor jamkoekjes, bij dit recept houden we 4 eiwitten over en zo besloten we daarvan baiser koekjes te bakken. Voor diegenen die ook zin krijgen om te bakken volgt hieronder het recept.
Ingrediënten voor de jamkoekjes:
280 gram boter
140 gram suiker
2 eetlepels vanille aroma
klein beetje zout
4 eierdooiers
400 gram meel
jam
poedersuiker
Werkwijze : voor het deeg begin je met de boter, suiker, het vanille aroma, het zout en de eierdooiers met de mixer op te kloppen tot het schuimt. Daarna het meel erbij voegen en goed kneden.
Het deeg daarna in folie wikkelen en minstens 1 uurtje in de koelkast leggen.
Laat daarna de kinderen balletjes rollen van het deeg en verdeel ze op een bakplaat bekleed bakpapier. Neem dan een houten pollepel en doop de steel eerst even in meel, daarna maak je hiermee een gaatje in het midden van het deegballetje. Vervolgens bak je ze in een voorverwarmde oven op 180 °C ongeveer 20-30 minuten (de baktijd ligt aan de grote van de balletjes die de kinderen hebben gevormd). Daarna laat je ze goed afkoelen. Zijn ze afgekoeld dan kun je ze met poedersuiker bestrooien en als laatste komt er een bolletje jam in het midden.
Ingrediënten baiser:
4 eiwitten
130 gram suiker
Werkwijze: Klop de eiwitten stijf, meng daarna geleidelijk de suiker erbij. Voeg dit mengsel in een spuitzak en maak leuke figuren op de bakplaat (bekleed met bakpapier). Laat daarna 2 uur in de oven drogen bij 100 graden.

Sneeuw!

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 13:00

Het kan niet anders als dat heel het dorp vanochtend de vreugde kreten van Trisha gehoord heeft, super enthousiast bij het zien van de witte sprookjeswereld buiten. Met z’n allen genoten in de Maasduinen van deze sprookjesachtige witte wereld.
winterwonderland1

25 december 2014

Kerst

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:30

Samen met Opa Hein, Patricia en Suze genoten van deze dag. We namen alle tijd voor (kinder) champagne en het heerlijke diner. De kinderen hebben tussendoor een spelletje gespeeld, tekeningen gemaakt en na afloop samen in een deuk gelegen bij het kijken naar Mr. Bean’s Merry Christmas.
blog

24 december 2014

Fijne feestdagen allemaal!

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 10:00

Wij wensen jullie allemaal sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2015!
blog-happy-new-year

22 december 2014

Circus voor blinden en slechtzienden

Het eerste circus voor blinden en slechtzienden ging vanmiddag in première in Theater De Lievekamp in Oss. Vijftig personen met een visuele beperking kwamen met familie en vrienden het circus beleven. Wij genoten er met z’n vieren van, het was adembenemend. Internationale topartiesten vlogen metershoog door de lucht, ze waren super lenig, komisch en balanceerden als de beste. Tijdens de voorstelling kregen de personen met een visuele beperking een koptelefoon op. Of je een heel klein beetje ziet of helemaal niet, het maakt niet uit. Twee enthousiaste verslaggevers gaven via live audiodescriptie verslag van alles wat er in de piste gebeurde. Voor de voorstelling mochten ze circusattributen voelen zodat ze een beter beeld kunnen vormen van het circus. Na de voorstelling was er een ‘meet en feel’ met de artiesten. Het circus heeft komende weken nog vier voorstellingen in Nederland. Mis het niet!
wintercircus

10 december 2014

Peperkoekhuisje versieren

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:30

knibbel-knabbel
Wat is er gezelliger dan in de adventstijd een peperkoekhuisje versieren? Vanochtend “bouwde” ik van schijfjes peperkoek 2 huisjes. De schijfjes plak ik aan elkaar met gesmolten chocola. Voor Trisha en haar vriendinnetje is het een leuke verrassing op de woensdagmiddag, ze gaan samen enthousiast aan de slag. Met glazuur ( poedersuiker gemengd met een beetje water, zorg dat het een stevig mengsel is, als het te vloeibaar is dan plakt het niet goed) plakken ze de snoepjes erop. Op de achtergrond een gezellige cd met kerstverhaaltjes. Dit is genieten! Het is een traditie geworden om een peperkoekhuisje in de adventstijd te versieren, echter onze puberende Sem gaf aan dat hij zich er te “groot” voor voelt… Gelukkig denkt Trisha er anders over en ik doe zelf ook heel graag mee. Wil je ook aan de slag? Hieronder een foto met ideetjes over benodigdheden, maar je kan natuurlijk elk gewenst snoepje kiezen om mee te versieren.
benodigdheden

7 december 2014

Tweede zondag van de advent

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:00

Vanochtend een prachtige bosrit met de pony’s van Natalle gemaakt. De kinderen genieten van het rijden en wij wandelen met Floris achter ze aan.
’s Middags de kerstmarkt in Kleve bezocht, elk jaar weer leuk en sfeervol. We genieten van deze mooie tijd van het jaar!
2e-advent

Powered by WordPress