4 Seasons in de Maasduinen

31 juli 2014

Irrland

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 16:30

Gezellige uurtjes vlogen voorbij in Irrland!
irrland

30 juli 2014

Kersen cupcakes

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 14:30

kersencupcakes
Onlangs een lekker ogend recept gevonden en vandaag uitgeprobeerd. Het blijkt een heerlijke combinatie van naturelle cakedeeg en chocoladecakedeeg met kersen te zijn. Aangekleed met een super frisse topping gemaakt van pudding, poedersuiker, kwark en slagroom, mmmmhhh. Een echte aanrader! Hieronder volgt het recept.

De ingrediënten:

Voor de cupcakes:
200 g boter
200 g suiker
2 snufjes zout
2 zakjes vanillesuiker
6 eieren
300 g bloem
2 tl bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
300 g uitgelekt kersen uit het glas

Voor de topping:
1,5 zakje dr. Oetker sahne puddingpoeder/ of 55 gram custard poeder
500 ml kersensap
250 g magere kwark
50 g poedersuiker
250 ml slagroom

voorbereiding-kersencupcakes

Meng de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout, klop het met de mixer tot het schuimig is. Mix daarna de 6 eieren erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder erbij en mix nogmaals tot een glad deeg.
Verdeel hierna het deeg in 2 gelijke helften in 2 kommetjes. Voeg aan 1 kommetje 1 eetlepel cacaopoeder toe en mix het goed door het deeg.

Zet nu 24 papieren vormpjes op een bakplaat of zet de vormpjes in een muffin bakvorm klaar. Verdeel nu eerst het naturel cake beslag over de 24 vormpjes. Daarna het cacaobeslag hierover verdelen. Daarna per cakevormpje 3 kersen toevoegen (een beetje aandrukken).

De cupcakes in een voorverwarmde oven op 175 ° C boven-en onderkant warmte ongeveer 20 minuten bakken. Laat ze daarna volledig afkoelen.

Nu maken we de topping:
Stap 1: Doe het puddingpoeder in een kleine kom. Van de 500 ml kersensap nemen we 10 eetlepels en voegen deze bij het puddingpoeder en roeren het tot een gladde massa. Giet de rest van het kersensap in een steelpan, breng het aan de kook, haal daarna van het vuur, roer de puddingpoedermassa met een garde door het warme kersensap en laat daarna nog een minuutje op het vuur zacht doorkoken onder constant roeren. Daarna giet je de pudding in een kom en dek af met vershoudfolie om te voorkomen dat zich huid kan vormen. Laat de pudding daarna helemaal afkoelen. (zelf heb ik de pudding ’s avonds gemaakt, zodat deze ’s nachts helemaal af kon koelen)

Stap 2: Roer de 250 g magere kwark met 50 g poedersuiker tot een gladde massa. Meng aansluitend telkens een eetlepel van de afgekoelde pudding met een mixer door de massa, totdat je de hele pudding eronder gemixt hebt.

Stap 3: klop de slagroom en schep deze als laatste door de massa. Nu is de topping klaar voor gebruik.

Vul de topping in een spuitzak en decoreer op de cupcakes voordat je deze serveert. Leg daarna nog een kers op elke cupcake.

27 juli 2014

Bramen

Filed under: bakken,happy family,Nationaal Park de Maasduinen,vakantie — Familie Stammen @ 15:00

Vanochtend hadden we eraan gedacht om een mandje mee te nemen om bramen in te bewaren. Al sinds een paar dagen zijn er veel rijpe bramen, de kinderen en Floris snoepen er zo graag van tijdens de wandelingen in het bos. Thuis aangekomen waren Sem en Trisha heel erg benieuwd hoeveel gram we bij elkaar geplukt hadden. Het waren bijna 1400 gram. Omdat Sem zo dol is op rekenopdrachtjes mocht hij de verhouding uitrekenen van de bramen met de geleisuiker. Daarna werd er om de beurt geroerd in de grote pan. Met als resultaat 2 heerlijke potjes jam en 2 bakjes voor onmiddellijk gebruik. Van tevoren hadden we een bakje met bramen apart bewaart, even een vlaaibodem gehaald, zelf banketbakkersroom erop gemaakt en aangekleed met aardbeien en bramen. Nu genieten van koffietijd met z’n allen en oma.

bramenjam

24 juli 2014

Bosspeeltuin

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Een heerlijke ochtend in de bosspeeltuin.

bosspeeltuin

21 juli 2014

Verjaardag

Filed under: feestje,vakantie,verjaardag — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag vierden we mijn verjaardag in Wanroij. Andere jaren waren we telkens in Duitsland op vakantie. Dan bezochten we daar een grote speeltuin of klein pretpark met de kinderen. Elk jaar heb ik een cadeautje voor Sem en Trisha om ze te verrassen. Dit keer zijn we thuis en i.v.m. de zorg voor mijn moeder kunnen we niet een hele dag er tussen uit. Dus zochten we een leuke speeltuin in de buurt. ’s Middags zijn we met taart naar m’n moeder gegaan, ze heeft ervan genoten.

wanroij

20 juli 2014

Quin Afferden (L)

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend hebben Sem en Trisha weer kikkertjes gevangen, voorzichtig vastgehouden en Sem heeft ze van heel dichtbij bekeken. Trisha was heel enthousiast want ze had ook een salamander gevonden. Het is zo prachtig bij het Quin in Afferden, een van onze lievelings wandelroutes in Nationaal Park de Maasduinen.
quin-zondagochtend

19 juli 2014

Verkoeling

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Bij deze zomerse temperaturen vermaken Sem en Trisha zich door te snorkelen, zwemmen, spetteren, Donald Ducks lezen, en tussen door loom armbandjes of figuren maken. Genieten in de achtertuin, super!
zwemmen

16 juli 2014

Vlinders in Nationaal Park de Maasduinen

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:00

vlinders-in-de-maasduinen
In Nationaal Park de Maasduinen kun je prachtige vlinders bewonderen! In de bovenste rij zie je van links naar rechts:
1. Bont Zandoogje (Pararge aegeria)
2. Kleine Vuurvlinder (Lycaena phlaeas)
3. Kleine Vos (Aglais urticae)
In de middelste rij zie je van links naar rechts:
4. Atalanta (Vanessa atalanta)
5. Kleine Vuurvlinder (Lycaena phlaeas)
6. Zuringspanner (Lythria cruentaria)
7. Bruin Zandoogje (Maniola jurtina)
8. Citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)
In de onderste rij zie je van links naar rechts:
9. Sint-Jakobsvlinder (Tyria jacobaeae)
10. Heideblauwtje (Plebeius argus)
11. Dwergblauwtje (Cupido minimus)

15 juli 2014

Bladerdeeg kwarktaart-crème pruimen gebakjes

Filed under: bakken,creatief — Familie Stammen @ 21:00

bladerdeeg-gebakjes
Op het foodblog van Nina vond ik een heerlijk zomers recept. Dit keer gebakjes van bladerdeeg gevuld met een heerlijke kwarktaart-crème en voor de vruchten koos ik pruimpjes. Wij (en de collega’s van Frans) vonden ze heerlijk, wil je ze ook eens maken? Hieronder volgt het recept. Het recept is voor 24 gebakjes, natuurlijk kun je alle ingrediënten halveren en er 12 maken.
De ingrediënten:
24 plakjes bladerdeeg
250 gram kwark
250 gram mascarpone
3 eieren
140 gram suiker
60 gram maïzena
12 pruimen
een beetje melk
De werkwijze:
Twee muffinbakplaten invetten (makkelijk is hiervoor het gebruik van bakspray). Uit bakpapier 24 stroken knippen, deze leg je in de verdiepingen van de muffinbakplaat, zodat straks na het bakken de gebakjes makkelijk eruit te halen zijn.
Voor de kwarktaart-crème 250 g kwark, 250 g mascarpone, 2 eieren, 140 g suiker, 60 g maïzena mixen tot een glad mengsel.
De pruimen wassen, drogen, halveren, ontstenen en in smalle partjes snijden.
Leg nu in elke verdieping van de muffinbakplaat een plakje bladerdeeg. Vul ze met 2 eetlepels van de kwarktaart-crème. Daarop leg je 3 a 4 partjes pruim. Daarna ga je het bladerdeeg sluiten. Maak er een soort zakje van en sluit het voorzichtig door het boven dicht te draaien. Klop nu 1 ei met een beetje melk en bestrijk daarmee de gebakjes. Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.
werkwijze1

13 juli 2014

Weekend

Filed under: bakken,happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:00

Het eerste weekend van de zomervakantie samen genoten in de Maasduinen. Gisterochtend hebben Sem en Trisha 2 kastelen gebouwd in het zandstuifgebied. Floris zorgde regelmatig voor frustraties omdat hij “zomaar” het kasteel binnen liep om zijn stokje neer te leggen, met de vraag of de kinderen het stokje weg wilden gooien. Thuis zijn er al veel armbandjes en figuren van loom gemaakt. Sem en Trisha zitten vol plannetjes voor de vakantie. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne zonnige zomervakantie!

weekend

Older Posts »

Powered by WordPress