4 Seasons in de Maasduinen

31 juli 2015

De Blije Dries

Filed under: vakantie,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:00

Een gezellige middag samen met mijn lieve collega Heidy & haar gezin bij de Blije Dries in Wijchen genoten. Sem en Trisha spelen zo leuk met Kayleigh en Chelsea. Op de picknicktafel een heerlijke lunch en een toetje uit de Maasduinen. Wat een top vakantiedag!
blije-dries

30 juli 2015

Koen en Siem

Filed under: vakantie,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 19:00

Vanochtend hebben Sem en Trisha met Koen en zijn kleine broertje Siem gespeeld. Ondertussen konden Aniek en ik bij een heerlijke cappuccino en een traktatie uit de Maasduinen samen kletsen. Wat worden onze kinderen al groot, ze vonden het erg leuk en waren heel lief voor de kleine jongens, was heel ontroerend om te zien.
koen-en-siem

29 juli 2015

Bramen

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 17:00

Zomervakantie is ook oogsttijd van verrukkelijke bramen. Onze Sem en Trisha houden beiden van bramen, en zo is het elk jaar in augustus (ligt een beetje aan het weer) de tijd rijp om samen bramen te plukken en er heerlijke jam van te maken!
bramen

26 juli 2015

Schapen, de herder en zijn collies

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 15:00

Vanochtend in de Maasduinen kruiste de herder met zijn schapen en honden ons pad. Sem en Trisha genoten van het knuffelen met de collies. Onze teckel Floris en collie Nip daagden elkaar uit. Ondertussen graasde de kudde rustig verder. Altijd een bijzonder beeld in de Maasduinen.
collage-2015-07-26

24 juli 2015

Prachtige ochtendwandeling bij het Driessenven

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 14:00

collage-2015-07-24

21 juli 2015

Happy birthday

Filed under: creatief,happy family,verjaardag — Familie Stammen @ 19:30

Na een dagje “gewoon” werken, werd ik bij thuiskomst verrast met hele lieve cadeautjes. Sem heeft een Minion voor mama geknutseld, echt super knap gedaan! En Trisha heeft een doosje voor mama geknutseld met allemaal hartjes erin met heel veel liefs erop. Ontroerend, er zijn geen mooiere cadeaus. Het cadeautje van mama voor de kinderen was samen naar de Mc Donalds, dat was een van hun wensen om in de zomervakantie te willen doen.
birthday

18 juli 2015

Klever Tierpark

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:00

Toen Sem en Trisha klein waren, kwamen we er een paar keer per seizoen, nu gaf ze zelf aan dat ze “bijna” te groot is voor het Klever Tierpark. Maar van dieren genieten wij tweetjes altijd, erg aandoenlijk zijn de zeehonden. We hebben ontzettend gelachen bij de stokstaartjes, wat zijn dit toch komische beestjes. Het was een gezellige middag.
klever-tierpark

16 juli 2015

Laatste schooldag voor Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,creatief,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 17:00

Wist je dat … staat er in de Mekkerus (schoolkrant) die Sem mee naar huis bracht. Vandaag heeft Sem zijn laatste schooldag gehad. De laatste keer in de “tijdelijke” lokalen, na de zomervakantie starten de leerlingen in de nieuw gebouwde school voor blinden- en slechtzienden. Groep 8 gaat Sem doen en hij heeft ook dit jaar weer super goed zijn best gedaan. De cito scores zijn allemaal 1 en 1+, Sem is een harde werker, Sem vindt leren leuk, is nieuwsgierig, heeft heel veel interesses en wil gewoon graag alles weten. Voor de schoolkrant heeft hij zelf een woordzoeker gemaakt. Hier is hij de laatste 2 jaar veel mee bezig en vooral ook hele vakantieboekjes voor anderen maken, met daarin woordzoekers, doolhof, galgje, stippen verbinden, kleur het plekje, moppen enz. Hij heeft voor Trisha al een hele stapel boekjes gemaakt, zij hoeft zich aankomende vakantie absoluut niet te vervelen. Eens kijken hoe volgend jaar uitpakt, al ruim 9 jaar werken wij thuis en op school aan de sociaal emotionele ontwikkeling van Sem, deze verloopt ernstig vertraagd vanwege zijn traumatische ervaringen en zijn “overleven” de eerste 24 maanden van zijn leven in uiterst deprimerende omstandigheden in het weeshuis. Vanaf dag 1 hebben wij met ontzettend veel geduld, veel liefde en zorg zijn basisvertrouwen laten herstellen, dit proces verloopt met kleine stapjes, daarvoor zijn de trauma’s te groot. Zo verdrietig als kinderen hun leven op deze manier starten. En in bepaalde situaties (nieuwe situaties, of verrassingsfeestjes) zorgen deze traumatische ervaringen voor gedrag wat we gewoonlijk niet bij hem zien. Sem is gelukkig steeds vaker een lieve zorgzame broer en geen bazige drukke broer, daar zijn we zo blij en dankbaar voor want Sem weet dat hij de allerliefste zus van de hele wereld heeft.

blog-zomer

15 juli 2015

Heerlijke chocoladecake en cupcakes

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 14:30

Samen genieten op de vrije woensdagmiddag. Trisha houdt van helpen bij het bakken en vooral na het afkoelen, het decoreren van de cake/ cupcakes. Vandaag met een laagje chocola en frisse rode bessen.
blog-cake

12 juli 2015

Zondagochtend bosrit met Pipo en Dommel

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:00

bosrit-met-pipo-en-dommel

Older Posts »

Powered by WordPress