4 Seasons in de Maasduinen

24 oktober 2018

Social media

Filed under: Geen categorie — fransmarjosem @ 21:15

Voor diegenen die ons op Facebook missen we zijn gewoon bereikbaar zoals altijd via telefoontje/ appje ­čśŐ
Nederland is niet uniek: in de VS, in Canada en het Verenigd Koninkrijk daalt het aantal Facebook-gebruikers inmiddels. Daar zijn verschillende redenen voor, leggen ervaringsdeskundigen uit.
– Weg met die sociale druk-druk-druk
Die voormalige collega (was dat nou echt een vriend?) die zijn digitale hart bij je uitstort, het complete levensverhaal van een dorpsgenoot, de noodkreet van tante Bets om haar vakantiefoto’s op Facebook te bekijken of het dringende beroep van je overbuurman om vooral de petitie ‘Help het korhoen’ te ondertekenen: nogal wat berichten vragen om een reactie. En ja, je wilt er toch ook gewoon bij horen, ook als ‘infobesitas’ op de loer ligt.
– Genoeg van small talk in het kwadraat
Niks mis met een onschuldig praatje over het weer. Maar waarom melden sommige mensen met droge ogen op hun prikbord dat ze zojuist de vuilniszakken buiten hebben gezet? Of dat zoonlief van acht maanden de broek vol heeft? Of dat het zaterdag is? Op Facebook regeert de overtreffende trap van small talk. Willen we dit allemaal weten? En zo niet, waarom lezen we dit dan? Natuurlijk kun je personen die dagelijks hun ontbijt op Facebook showen ook ‘uitzetten’, maar dan mis je dus ook de ‘nuttige’ berichten.
– Het is verslavend
Nieuwkomers op Facebook verwonderen zich over zoveel gebruiksgemak. En wat grappig, de eerste keer dat iemand ‘vind ik leuk’ aanvinkt bij een bericht dat je hebt geplaatst. Lichtelijk verslavend ook, die ‘likes’ of aardige reacties. En dan zie je bijvoorbeeld in restaurants en caf├ęs dat er meer op de schermpjes van smartphones gekeken wordt dan in de ogen van de tafelgenoot.
– Waak over je privacy
Topman Mark Zuckerberg mijmerde in het boek Het Facebook-effect al dat het zijn ideaal is als je via zijn vinding jarenlang de complete levenslijn van een persoon kunt volgen. Dat zal niet iedereen aanspreken, zeker niet omdat het bedrijf toch al onder vuur ligt vanwege privacy-schendingen.

24 mei 2015

Ochtendwandeling in de Maasduinen

Filed under: Geen categorie — fransmarjosem @ 19:30

pinksterdag

7 oktober 2013

Vandaag negen jaar getrouwd!

Filed under: feestje,Geen categorie,happy family,pretparken — fransmarjosem @ 08:00

Vandaag is het negen jaar geleden dat Frans en ik in Scheveningen zijn getrouwd FEEST! Het is een traditie geworden om onze trouwdag met de kinderen te vieren in de EFTELING! Zo ook vandaag, beide kinderen mochten een dagje vrij krijgen van school, voor Sem zo belangrijk om met zijn visuele beperking in een rustig park te genieten van alles wat we kunnen beleven. Bij de sprookjes kan Sem niet zien wat wij zien ook al staat hij met zÔÇÖn neusje op het raam gedrukt. Voor ons was de Efteling nooit een optie in een schoolvakantie want dan staan er rijen van kinderen voor je en heb je zoveel geluid om je heen dat je alleen nog maar aan papa en mama kunt blijven kleven omdat je zo bang bent ze kwijt te raken. Zoals jullie allemaal wel weten kan Sem geen gezichten herkennen, hij gaat echt af op de kleur van onze kleding, onze stem, onze geur en daar hebben we en zullen we altijd rekening mee houden zodat wij alle pretparken bezoeken buiten de drukke perioden. De kinderen hebben vannacht bij elkaar gelogeerd , ze hebben al dagen afgeteld via de aftelkalender, nu is het zover, de blije gezichtjes en het drukke plannetjes maken waar ze allemaal in willen, wordt vandaag werkelijkheid, we hebben er enorm veel zin in!
trouwdag

27 september 2013

Onze lieve Floris

Filed under: Geen categorie — fransmarjosem @ 20:30

Iedereen in het gezin is dol op onze ruwharige teckel Floris. Hij is ontzettend knuffelig, lief, ondeugend en wil graag met iedereen spelen!
mycollage35

1 april 2012

Ontbijt in Schloss Haag te Geldern (D)

Filed under: Geen categorie — fransmarjosem @ 18:00

Vandaag werd ik om 9.30 uur verwacht om samen met mijn voormalige werkgever en mijn oud collega’s samen te ontbijten in kasteel Haag ter ere van het 30 jarige bestaan van de huisartsenpraktijk van dokter Blumberg te Pfalzdorf. Iedereen verheugde zich hier enorm op! Het was een prachtig weerzien met de dokter, zijn vrouw en de collega’s. Iedereen was zo blij elkaar te zien en te spreken. We namen met z’n allen plaats aan een grote tafel die rijkelijk gedekt was met allemaal lekkers. We hadden elkaar veel te vertellen. Natuurlijk hadden we ook voor een mooi cadeau gezorgd, iedereen had een stukje geschreven in een mooi boek met een foto van zichzelf erbij. Na het ontbijt werd het cadeau overhandigd en werd elke bladzijde samen gelezen en bekeken, het is een prachtig album geworden.
dsc07026dsc07051dsc07081dsc07106

Powered by WordPress