4 Seasons in de Maasduinen

28 september 2014

Alle drie houden ze van water

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:30

driessenven-28-09

24 september 2014

Pompoenen uithollen

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:30

Elk jaar weer genieten, zodra Trisha ergens pompoenen ziet is ze niet meer te houden. Ze heeft een grote en een kleine pompoen uitgezocht. Vanmiddag leefde ze zich erop uit, ze vind het heerlijk om de pompoen uit te hollen en de “smurrie” in een emmer met water te roeren en door haar handjes te laten gaan. Ze noemt het heksensoep. Maar eerst maakten we samen het “trollendrankje”, want dat hoort er traditioneel elk jaar bij. Floris was steeds aan haar zijde en knabbelde op pompoenpitten of stukjes pompoen die op de grond vielen. Aan mij het verzoek om voor de ogen, mond en neus te zorgen. Nu kan Trisha bijna niet wachten tot vanavond het theelichtje aan gaat, gezellig!

pompoenen

20 september 2014

Opgerolde pizzabroodjes

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 13:30

Vandaag een heerlijk lunchgerecht uitgeprobeerd, de kinderen waren net als wij enthousiast over deze smaakvolle pizzabroodjes.
collage-2014-09-205
Wil je ze ook een keertje bakken? Hieronder volgt het recept.
Benodigdheden (voor 15 pizzabroodjes)
Het deeg:
320 gram bloem
160 ml melk
70 gram roomboter
5 gram droge gist
5 gram bakpoeder
5 gram zout
3 theelepels gedroogde oregano
De vulling:
150 gram salami
1 zakje geraspte kaas
5 stengels bosui
1 rode puntpaprika
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketchup
oregano
Bereidingswijze:
Meng het bakpoeder en de gist met de bloem. Voeg daarna de melk, boter, zout en oregano toe. Meng met je hand tot een mooi deeg. Kneed het daarna goed door en laat het in een afgedekte kom op een warm plekje een uurtje rijzen. Ondertussen bereid je de vulling. Snij de bosui en de puntpaprika in fijne kleine stukjes. De tomatensaus bereid je door de tomatenpuree met de ketchup en de oregano goed te mengen. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak. Bestrijk het deeg met de tomatensaus, verdeel hierop de salami, de groenten en als laatste de geraspte kaas. Rol dit geheel nu redelijk strak op en snij van deze rol plakken die je op de bakplaat legt. Bak de pizzabroodjes ongeveer 20-25 minuten in de oven. Smakelijk!
collage-2014-09-202

Powered by WordPress