4 Seasons in de Maasduinen

23 februari 2022

Wandeling bij ’t Sohr

Filed under: happy family,in de natuur,platteland,wandeling — Familie Stammen @ 19:30

Samen met Trisha en Floris vanmiddag genoten van de natuur, het water en de herder met z’n schaapskudde en border collies.

12 februari 2022

Natuurgebied ’t Sohr

Filed under: in de natuur,platteland,wandeling — Familie Stammen @ 11:00

Vanochtend genoten we van een prachtige ochtendwandeling. Natuurgebied ’t Sohr ligt tussen de dorpjes Blitterswijck, Meerlo, Swolgen en Broekhuizenvorst. In 2012 is in natuurgebied ’t Sohr een klimaatbuffer aangelegd. Nu slingert er een soort van Maasgeul door het weidse landschap. Een landschap waarin graslanden, ruigtes, rietvelden en bossen elkaar afwisselen. De natuur omarmt het gebied en grijpt hier haar kans. ’t Sohr is een mooi voorbeeld van hoe je meerdere doelen met elkaar kunt verenigen. Veiligheid voor de mens, robuuste natuur, natuurbeleving en samenwerking in beheer komen hier bij elkaar. Het ca. 70 ha grote gebied is een struingebied waarin iedereen zelf zijn eigen weg mag zoeken. Voor de mindere avonturiers zijn er twee wandel-struinroutes aangelegd. Voor beide routes geldt dat goede wandelschoenen of laarzen aanbevolen zijn; want het gebied kan erg nat zijn. Logisch natuurlijk, want het is stroomgebied van de Maas.
Het was een prachtige sfeer vanochtend en ik had het geluk om een boomklever te kunnen fotograferen. Boomklevers lopen zowel omhoog als omlaag over een boomstam, vandaar z’n naam.

2 februari 2022

Stichting Haarwensen

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:45

Stichting Haarwensen schenkt haarwerken aan kinderen die hun haar zijn verloren door een medische achtergrond. De Stichting verzamelt vlechten om pruiken van te maken. Hoe fijn is het dat je een pruik kan dragen, met lange lokken gemaakt van écht haar. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen niet kaal door het leven hoeven te gaan en dat kost deze kinderen helemaal niets. Je leest het goed, Stichting Haarwensen doneert de pruiken gratis. Hoe geweldig is dat! Daar wil je dan toch meteen aan meewerken?
Onze Trisha gaf onlangs aan dat ze graag kort haar wil. Samen zochten we op internet naar hoe ze het graag wilde laten knippen. Daarna zochten we een kapster in onze nieuwe woonplaats. We kregen te horen dat voor stichting haarwensen een minimale lengte van 30 cm nodig is. En gelukkig kon Trisha aan deze eis voldoen. De kapster maakte er echt een feestje van en nadat ze 8 vlechtjes van het haar had gemaakt, mocht mama de eerste vlecht met de “gouden” schaar afknippen. Nu is Trisha’s haar geknipt én Trisha heeft een kind mogen helpen. Hartelijk dank kapster Wendy!
Het was voor Trisha de tweede keer dat ze haar haar heeft gedoneerd.

Powered by WordPress