4 Seasons in de Maasduinen

30 september 2015

Pompoenen uithollen

Filed under: creatief,happy family — Familie Stammen @ 19:00

Wat hebben ze weer genoten vanmiddag! Floris rent achter stukjes pompoen aan die door de lucht vliegen bij het uitschrapen. Volgens Trisha hoort traditiegetrouw bij het pompoenen uithollen een trollendrankje. En van de inhoud van de pompoen wordt heksensoep gemaakt. Vanavond theelichtjes in de pompoenen, gezellig.

pompoenen

27 september 2015

Open dag theater Cuijk

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 17:00

Vanmiddag genoten van de open dag bij Schouwburg Cuijk! Het gebouw werd op feestelijke wijze voor het publiek opengesteld, voor een uniek kijkje achter de schermen. De rondgang door de foyer, de horecagelegenheden, het SchouwCafé, over en achter het podium van de theaterzaal, langs de kleedkamers en door het nieuwe repetitielokaal, een unieke belevenis. Tijdens een ontdekkingsreis door het nieuwe gebouw konden we genieten van een aantal bijzondere optredens van groepen en artiesten uit Cuijk en omgeving, en werden we getrakteerd op culinaire verrassingen.
blog-open-dag

Poncho voor Trisha

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 12:30

De breisters onder ons zullen het gevoel herkennen. Zodra het buiten een beetje herfstachtig wordt, wordt je magisch aangetrokken om wol uit te gaan kiezen. Voor haar nieuwe poncho heeft Trisha deze zelf uitgekozen. Een heerlijk zachte en warme wol van Lang Yarns met mohair.
poncho

Sfeervolle wandelingen

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 12:00

Wat een cadeautje dit zonnige weekend! De natuur veranderd van kleur en er komen steeds meer paddenstoelen te voorschijn. Hierbij een paar impressies. Vanochtend de allereerste vliegenzwam gezien! Die blijft de favoriet van ons allemaal.
herfst

24 september 2015

Softshell jas

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 17:00

De softshell is inmiddels in huis en zo kon ik gistermiddag de jas voor Trisha knippen. Op de les vandaag de figuurnaadjes in de schouders van het achterpand en in de elleboog van de mouwen gesloten. Daarna een hele nieuwe uitdaging; biaisband langs de zakken spelden, daarna met rijgdraad vast zetten en vervolgens met de naaimachine op beide voorpanden vastnaaien. Het was erg leuk om te doen en het viel me reuze mee. En wat vliegt zo’n les van 2,5 uur voorbij. Gelukkig kon ik thuis nog verder werken aan de jas. Volgende week ga ik op les de rits erin zetten en komt de capuchon erop. Nu al zin in!
blog1

20 september 2015

Een bijzondere ontmoeting

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 11:30

20-09-2015-00620-09-2015-018
Een hele bijzondere ontmoeting vanochtend, grazende jonge reeën terwijl de volwassen dieren onder struiken en een boom zich uit het zicht ontrokken hebben.
20-09-2015-06220-09-2015-026
Ze verschijnen nu in steeds grotere aantallen, kleuren en vormen!
20-09-2015-04420-09-2015-054
In de ochtenddauw worden de spinnenwebben voor ons oog goed zichbaar.
20-09-2015-05820-09-2015-041
Wandelend door het bos, komen we ook langs een akker vol pompoenen waarbij onze teckel deze allemaal aanziet voor ballen om mee te spelen!
20-09-2015-06620-09-2015-101
Wat kent de natuur toch prachtige herfstkleuren.
20-09-2015-05620-09-2015-110
Elke spin ontwerpt z’n eigen vorm van het web, heel divers!

17 september 2015

Naaicursus bij Willert Wolle in Goch (D)

Filed under: handwerken,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Nadat ik thuis een beetje geoefend had met de naaimachine, om erachter te komen wat ik allemaal nog weet en kan van een aantal naailessen heel lang geleden leek het me erg leuk om bij een naailes aan te sluiten. Bij Willert Wolle in Goch (D) starten ze momenteel met lessen en ik besloot om daar bij aan te sluiten. In de Ottobre zag ik een mooie softshell jas voor Trisha. Maar het bleek lastig om aan deze stof te komen. Uiteindelijk kon ik via internet een mooie donkerblauwe softshell bestellen. Echter er zat een wat langere levertijd op, dus gauw voor deze eerste les een ander projectje gezocht. Een basic shirt met rits voor Trisha. Het viel erg mee om de rits in te zetten en het gezichtje van Trisha was goud waard toen ze uit school thuis kwam en haar nieuwe shirt zag!
willert-wolle

13 september 2015

Nazomerse dag

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 14:00

Wat een heerlijke nazomerse ochtend!
blog

12 september 2015

Naai creaties

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 19:00

Na een heerlijke ochtendwandeling in de Maasduinen creatief bezig geweest. Patroon getekend voor een softshell jas, t-shirt voor Sem aangepast aan aankomend seizoen, t-shirtjurkje, rokje en haarband voor Trisha gemaakt

blog-creaties

11 september 2015

Kwarkbolletjes

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 14:30

Bij de bakker in Duitsland zijn al geruime tijd kwarkbolletjes Trisha’s favoriet. Dus heb ik haar verrast en zocht ik op google.de een recept voor deze bolletjes. We hebben ze samen gemaakt en ze zijn volgens Trisha en mij verrukkelijk. Sem en papa gaan ze straks proeven. Wil je ze ook een keertje maken? Onder de foto heb ik het recept geplaatst.

kwarkbolletjs

Benodigdheden:
500 gram meel
500 gram kwark
1 theelepel zout
250 gram suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze: Zet een klein pannetje met zonnebloemolie alvast op het fornuis zodat dit straks goed heet is voor gebruik. Mix de eieren en de suiker. Zeef daarna het meel en bakpoeder erbij, mix het geheel grondig. Voeg nu het theelepeltje zout en de kwark toe, hierna nogmaals goed mixen. Vul het deeg nu in een diepvrieszak en knip 1 hoek van ca. 3 cm eraf. Nu kun je het deeg vanuit deze “spuitzak” in de zonnebloemolie spuiten. Er komt een sliert uit, als deze ongeveer 3 cm is snij je deze af met een mes. De bolletjes tussendoor even wenden. Als de olie goed heet is zijn ze snel gaar. Daarna even af laten koelen.

Older Posts »

Powered by WordPress