4 Seasons in de Maasduinen

31 juli 2016

Gezellige zondag

Filed under: bakken,Nationaal Park de Maasduinen,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 19:30

Een gezellige middag met Patricia en Suze, we genoten van de koffie met taart en een prachtige wandeling in de Maasduinen.
31-juli

27 juli 2016

Wandeling door duinlandschap met zandverstuiving

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:00

Samen genieten in de natuur!
happiness

24 juli 2016

Ochtendwandeling

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 12:00

Prachtige sfeer en ontmoetingen in de natuur vanochtend. De eerste verassing was een jong ree, dat nieuwsgierig naar ons keek en wij bewonderden het totdat het rustig verdween in het maisveld. Verderop startte de schaapsherder met de kudde aan hun wandeling. Bij het ven sprongen kikkers en padden voor ons uit. Trisha vind het geweldig om ze even op haar hand te zetten, op deze manier kan Sem ze ook goed bekijken. Een paar vlinders hebben we gespot en een mooi motje.
24-juli-2016

23 juli 2016

Zomaar een zaterdag

Filed under: bakken,happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 21:00

Vanochtend hebben Trisha en ik samen cupcakes gebakken. Het receptje kun je vinden onder de categorie bakken “Tiramisu cupcakes”. Na het bakken heeft Trisha 2 courgettes uit haar moestuintje geoogst. Ze heeft ze in schijfjes gesneden zodat we ze heerlijk konden bakken met gehakt en Italiaanse bruscetta kruiden. Later in de middag zijn we met z’n vieren een rondje gaan fietsen richting Reindersmeer. We wilden allemaal graag weer eens naar de Theetuin in Well en daar hebben we genoten van de prachtige tuin en een hapje en een drankje. Zo konden we ook weer even bijkletsen met de familie Sonneveld.
summertime

13 juli 2016

Afscheid op de woensdagmiddag groep

Filed under: blinden en slechtzienden,feestje — Familie Stammen @ 20:00

Opgroeien met een visuele beperking kan een enorme druk leggen op de ontwikkeling van een kind. Zeker in combinatie met een start in een weeshuis in de eerste 24 maanden van je leven. Visio Dagbesteding in Grave biedt begeleiding en behandeling aan kinderen met een visuele beperking. Ook geven zij passende zorg aan kinderen die kampen met bijkomende problematiek. Vijf jaar geleden kwam Sem voor het eerst in de woensdagmiddag groep. Hij ging er spelen, en werd begeleid om de sociale vaardigheden uit te breiden. In overleg werd er elk jaar een behandelplan opgesteld. Daarin werden de individuele doelen en hulpvragen beschreven. Dit vormde het uitgangspunt voor de begeleiding en behandeling door een team van zeer betrokken deskundigen. Wij waren blij dat er langs onze intensieve inzet thuis, het dagelijkse leren op school, ook hier op de groep ruim aandacht kon zijn voor de ontwikkeling van Sem na zijn zware start in China. Wij maakten kennis met de leiding en hadden vertrouwen in hun werkwijze. Zo nodig hadden wij telefonisch contact om met elkaar te overleggen. Soms belde een begeleidster ook om te vragen hoe het ging en had zij een luisterend oor voor ons als ouders. Elk jaar stelden we in onderling overleg het behandelplan voor Sem op, waarbij het overgrote deel van de jaren de sociaal emotionele ontwikkeling voorop stond. Deze uiterst prettige en professionele samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen. Door de jaren heen is Sem gegroeid in alle opzichten, de laatste twee jaar zelfs in een stroomversnelling. Vandaag “vierde” Sem zijn afscheid van de woensdagmiddag groep. Hij is er altijd met veel plezier geweest om te spelen en te leren. Vanmiddag ging ik samen met Trisha, een heerlijk gebakken zebra taart en Sem zijn cadeautjes naar de groep. De begeleiders kregen van Sem een mok die hij zelf zorgvuldig had beschilderd, gevuld met Milka chocolaatjes. Samen met de andere kinderen smulden we van de zebra taart. We hebben allemaal van de bijzondere middag genoten. Lieve Lotte, Karin en Amber nogmaals heel hartelijk dank voor de prettige samenwerking, jullie geduld en liefdevolle inzet bij de begeleiding van Sem. We kijken terug op bijzondere jaren waarin onze kanjer Sem zich zo prachtig mocht ontwikkelen. Tot ziens!
13-07-2016

9 juli 2016

Nieuwe blouse voor Trisha gemaakt

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 17:00

Na hele drukke weken had ik vandaag eindelijk weer eens tijd voor mijn hobby. In de Knippie 1-2016 vond ik een heel mooi patroon voor een blouse voor ons meisje. Een tijd geleden was ik samen met Trisha op een stoffenmarkt en daar heeft ze zelf de stofjes uitgekozen die we nu samen konden combineren. Trisha en ik zijn heel blij met het eindresultaat.
blouse

3 juli 2016

Dansvoorstelling dansschool Martine

Filed under: creatief,happy family — Familie Stammen @ 20:30

Voor Trisha het eerste jaar dat ze op jazzballet les zit. Ze vind het erg leuk om te dansen. Mama mocht een beetje helpen met kleine naaiwerkzaamheden aan kostuums. Na een generale repetitie op woensdagavond en zaterdagmiddag was het dan vandaag echt zover. Om 11.00 en om 14.00 uur dansten alle cursisten in Theater de Maaspoort in Venlo. Alle cursisten van Dansschool Martine van jong tot oud, beginnend en gevorderden, namen ons mee in een spetterende, kleurrijke dansshow vol ontroerende, hartverwarmende en stoere momenten. Van klassiek ballet en moderne dans tot urban en jazzdance. KOMT DAT ZIEN, er was uit de bronnen van Dansschool Martine een nieuw sprookje geboren De bakkerszoon en het circus. ’s Middags waren we met de peetouders van Sem en Trisha erbij en hebben we ontzettend genoten en waren we enorm ontroerd door de hele show. Dank je wel Martine!
danssvoorstelling

Powered by WordPress