4 Seasons in de Maasduinen

19 februari 2017

Het Quin

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 14:00

Sfeervolle ochtendwandeling bij ’t Quin in Afferden! Langs de vennetjes liepen we richting de uitkijktoren. Onderweg kruisten twee geiten ons pad en later de imponerende Hooglanders 🙂 Floris en de kinderen hadden zoals altijd veel lol met elkaar 🙂 Eenmaal boven op de uitkijktoren voelden we hoe de wind de toren zachtjes op en neer wiegt.
het-quin

12 februari 2017

Lammetjesdag bij de Bergse Schaapskudde

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 18:30

Vanmiddag op kraamvisite geweest bij de Bergse Schaapskudde 🙂 Er zijn inmiddels meer dan 100 lammetjes geboren! Wil je ze ook graag bewonderen? Dit kan nog op woensdag 15, zondag 19 en woensdag 22 februari van 14.00- 16.30 uur.

lammetjesdag

11 februari 2017

Winterse buien

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 17:00

Wat een verrassing vanochtend voor de kinderen! Er is vannacht flink wat sneeuw gevallen en ook Floris en wij genieten van deze sfeervolle winterochtend in de Maasduinen.
winter

7 februari 2017

Update kanjer Sem!

Filed under: blinden en slechtzienden,happy family,oogprothese — Familie Stammen @ 17:00

Voor iedereen die het leuk vindt om over wondertjes te lezen 🙂 Een update over onze oudste kanjer! Vorige week was er een tweede evaluatiegesprek op het Elzendaal College, samen met Sem, de zorgcoördinator en de ambulant begeleider van Visio. Eerlijk gezegd, het is voor ons als gezin inmiddels heel normaal dat Sem “gewoon” naar regulier voortgezet onderwijs gaat. Hij heeft zelf alles heel goed onder controle, hij maakt elke dag het huiswerk wat er op is gegeven, ook al hoeft dit soms pas over 1 week af te zijn, hij is heel gedreven om dit meteen klaar te hebben. Wij helpen Sem met het overhoren voor de proefwerken en helpen een beetje bij de planning van het leren als er een proefwerkweek gepland staat. Tijdens het gesprek werd de cijferlijst van het hele schooljaar tot nu toe overhandigd. Als ouders kun je ook alle cijfers via een schoolsysteem, Magister, op een app voor ouders zien, maar al deze cijfers bij elkaar maken toch opnieuw indruk. Het zijn 13 vakken waarvoor in de afgelopen 5 maanden bijna 100 cijfers behaald zijn. Hiervan heeft Sem als gemiddelden allemaal zevens, achten en een negen. Volgens de ambulant begeleider stevent Sem op het VWO af. Omdat Sem slechtziend is wordt er aan de leerkrachten vooraf aan dit gesprek gevraagd om kort te beschrijven hoe het met Sem in de klas gaat. Een paar opmerkingen zijn:
– Ondanks zijn visuele beperking doet hij het heel goed, waarbij ik soms bijna vergeet dat hij weinig ziet.
– Wat doet Sem het toch uitstekend!
– Sem is echt een talentvolle jongen voor tekenen. Hij heeft een eigen stijl…Hij werkt hard!
– Complimenten voor Sem. Hij scoort bovengemiddeld in zijn klas ondanks zijn visuele beperking!
Sem wat ben je toch een kanjer! Je bent ontzettend grappig, cool en lief. In de kerstvakantie waren er gezellig 4 vrienden bij ons thuis, dat is voor ons ouders echt genieten om te zien hoe leuk jullie 5 pubers samen in de omgang met elkaar zijn, top Sem! Het mooiste is dat we Sem zo zien genieten, verder zien groeien, doordat hij deze stap heeft kunnen zetten en hem eigenlijk alles “gewoon” lukt. Sem liet zich al nooit beperken en is een geboren doorzetter 🙂 Nu het een jaar geleden is dat Sem aan zijn ziende oogje geopereerd is en dit oogje na herstel van de operatie bij de laatste controle onder veel inspanning 45% kan zien, staat Sem begin maart ingepland voor een Visueel functie onderzoek. Tijdens dit 1,5 uur durende onderzoek zal met name het gezichtsveld een percentage krijgen omdat Sem zijn rechter oogje geamputeerd is en nu binnenkort zal blijken of zijn gezichtsveld na de operatie boven de 30% uit komt. Als dit het geval is dan verliest Sem de ondersteuning van Visio, dat betekent dat we verder gaan zonder ambulant begeleider en zonder taxivervoer. Nu is de enkele afstand van ons dorp naar het Elzendaal College in Boxmeer 15 km en dat betekent verkeerslessen van Visio, fietslessen van Visio en natuurlijk gaan we als gezin met Sem deze fiets afstand in het weekend oefenen. Sem mist namelijk 12 jaar zicht. Omdat Sem eerst met behulp van zijn bril met zijn ziende oogje 12% kon zien mocht hij niet aan het verkeer deelnemen en heeft hij altijd met ons op de ouder-kindtandem gefietst. Sem kan wel zelfstandig fietsen, in de weekenden als het schoolplein leeg was, heeft hij daar vaak gefietst. Echter zoals we met onze jongste naar school fietsen en waarbij je van kleins af aan dingen uit legt over het verkeer kwam bij Sem niet voor. Hij ging met de taxi naar speciaal onderwijs in Grave en als we samen gingen fietsen dan zat Sem voor op de tandem en was hij gezellig aan het vertellen of aan het zingen 🙂 Wordt vervolgd…welk percentage er ook uit komt, wij zijn alleen maar heel dankbaar dat Sem meer mag zien en niet compleet zijn zicht verloren is!

sem

5 februari 2017

De lente komt eraan!

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 16:00

Vanmiddag scheen de zon volop, de lente komt eraan 🙂 Er zijn bij de Bergse Schaapskudde al veel lammetjes geboren. We hebben ze vanmiddag bewondert, wat zijn ze toch lief!
De lammetjes middagen van 14.00-16.30 uur zijn op onderstaande data:
– zondag 12 februari
– woensdag 15 februari
– zondag 19 februari
– woensdag 22 februari

lammetjes

Powered by WordPress