4 Seasons in de Maasduinen

28 februari 2014

Concert Lavinia Meijer

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 23:30

Vanavond een sfeervolle avond beleeft in de kapel van Roepaen Podium. Frans en ik bezochten het harpconcert van Lavinia Meijer. Lavinia en haar harp in deze bijzondere entourage, bezorgden ons kippenvel, de stukken die zij op een zeer bijzondere wijze speelt zijn ontroerend mooi. Voor haar vijfde album ‘Einaudi by Lavinia’ bewerkte Lavinia wederom stukken van een wereldcomponist. Ludovico Einaudi werd bij het grote publiek bekend door zijn muzikale bijdragen aan films als ‘Les Intouchables’ en ‘Black Swan’. Ook Lavinia raakte in de ban van zijn stukken. Aangemoedigd en begeleid door Einaudi zelf, maakte ze haar eigen vertolkingen.
lavinia

Carnaval vieren op school

Filed under: feestje,happy family — Familie Stammen @ 10:30

Clown Sem en zeemeermin Trisha stonden vanochtend te popelen om naar school te kunnen gaan. Vandaag vieren ze beide carnaval en ze hebben er onwijs veel zin in. Heel veel plezier lieverds!
carnaval

23 februari 2014

Sneeuwuilen

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 15:00

Vanmiddag hebben Sem en Trisha een mooi kunstwerk gemaakt. Ze begonnen met een blauw A4-tje. De onderkant beschilderden ze met witte verf. Met de kopse kant van een stukje karton stempelden ze een boom en takken. Met vingerafdrukken maakten ze uilen. Toen de verf droog was tekenden ze ogen, snavel, pluimen en veren met een zwarte fineliner. Met een wattenstaafje stempelden ze sneeuwvlokken. Het eindresultaat is super leuk geworden!
uilen-art

Zandverstuiving

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 12:00

Vanochtend een prachtige ochtendwandeling gemaakt bij de zandverstuiving. Het zonnetje scheen volop en de vogeltjes fluiten, het voorjaar komt eraan!

zandverstuiving

22 februari 2014

IKEA

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:00

Vanochtend samen naar Ikea in Duiven gereden. Sem en Trisha vinden het geweldig om bankjes en stoelen uit te proberen en met het kinderspeelgoed te spelen. We hadden onze kleinigheidjes vlug gevonden en hebben rond 12 uur een tafeltje gezocht om te lunchen. We hadden met Theo en Huan afgesproken, wat was het gezellig om ze te zien en te spreken. De kinderen hebben na de lunch in kinderland gespeeld en zo konden wij rustig met Theo bijkletsen. Toppie!
ikea1

20 februari 2014

Naar de kinderpolikliniek

Filed under: DSD,special needs — Familie Stammen @ 20:00

Vandaag ben ik met Trisha op controle geweest.
kinderpoli

18 februari 2014

Passend plaatje

Filed under: DSD — Familie Stammen @ 20:00

Geboren in een wereld die er op staat dat mensen verdeeld worden in twee geslachten: mannelijk of vrouwelijk, is er altijd al een groep geweest waarbij dit na de geboorte niet meteen was vast te stellen. Deze kinderen willen/en hebben er recht op om de kans te krijgen om tijdens het opgroeien uit te zoeken waar ze het meest bij passen. Ze hebben een interseksuele aandoening of een stoornis in de seksuele ontwikkeling (DSD). Het is mooi geïllustreerd in onderstaand plaatje.
dsd1

16 februari 2014

Kunstwerkjes

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:30

Zaterdag hebben Sem en Trisha een clownvis en een salamander getekend en gekleurd met Aquarell Wax Pastels. Je kleurt een beetje je tekening hiermee in en daarna ga je met een kwastje met water erover. De veranderingen die dan te zien zijn, zijn erg verrassend. Ze vinden het allebei erg leuk om hiermee te werken. Zondag kregen we zin om een carnavalsversiering voor het raam te maken. Sem en Trisha kozen een gekleurd vel papier en kregen een half wit A-viertje erbij. Van het halve A-4tje mochten ze een gezichtsvorm knippen. Deze plakten ze daarna in het midden van het gekleurde vel. Daarna tekenden ze met oliepastel een clown, waarbij het gezicht wit blijft. Ze kleurden alles mooi in en als laatste versierden ze hun kunstwerk door met een wc-rolletje cirkels van acrylverf rondom de clown te stempelen. Ze vonden het super leuk om te doen en de drie clowns hangen nu gezellig aan het raam, zo komt de carnavalsfeer al een beetje in huis.

art-sem-en-trisha

9 februari 2014

Kunstwerkjes van Sem

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 13:00

Dit weekend heeft Sem 2 prachtige kunstwerkjes gemaakt. Van jongs af aan heb ik samen met hem geverfd, knippen, plakken, kleuren, kleien, hij vind het allemaal super leuk. Hij is nu inmiddels 10 jaar en zijn knutselwerkjes veranderen natuurlijk met zijn leeftijd. We staan er versteld van wat hij maakt met zijn visuele beperking. Super trots op onze kunstenaar!
art

8 februari 2014

Marmercake

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 20:00

Vandaag heeft Sem met mama marmercake gebakken, heerlijk!
Wil je ook graag zo’n heerlijke cake bakken, hier volgt het recept.
De ingrediënten:
125 gram margarine
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
250 gram meel
1 zakje bakpoeder
100 ml melk
3 eetlepels cacao poeder
Werkwijze:
Klop de margarine, suiker, vanillesuiker en de eieren samen schuimig.
Voeg daarna het meel, bakpoeder en de melk toe en mix het geheel een paar minuutjes met de mixer. Daarna verdeel je het deeg in 2 kommen. Voeg aan 1 kom de 3 eetlepels cacao poeder toe. Meng de cacao goed onder het deeg. Breng nu de 2 deegsoorten in lagen op elkaar in een beboterd cakeblik. Daarna roer je met een lepel een beetje om het gemarmerd effect te krijgen. In de oven op 170 graden zo’n 45 minuten bakken. In het blik een paar minuten af laten koelen, daarna kun je de cake storten op een rooster en kan de cake verder afkoelen.
marmercake

Older Posts »

Powered by WordPress