4 Seasons in de Maasduinen

26 februari 2023

Zoo Parc Overloon

Filed under: happy family,in de natuur,vakantie,wandeling — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag waren de weersverwachtingen perfect voor een bezoekje aan het Zoo Parc in Overloon. Als afsluiting van de carnavalsvakantie konden we Trisha en ons zelf geen groter plezier doen.
We genoten samen in de 7 verschillende expeditie gebieden waar cheeta’s, tijgers, leeuwen, aapjes en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tot onze verassing was er een nieuw gebied geopend: Madidi. Een stukje Zuid-Amerika van maar liefst 1 hectare groot, hier ontdekten we vele bijzondere dieren en planten. Thuis hebben we wafels gebakken met warme kersen en slagroom, héérlijk na zo’n winterse wandeling met de eerste zonnestralen. Laat de lente maar komen 🙂

17 februari 2023

Carnaval DIY kostuum

Filed under: happy family,knutselen,voortgezet onderwijs — Familie Stammen @ 16:00

Vandaag werd er bij Trisha op school carnaval gevierd. In aanloop hier naar toe is onze Trisha “helemaal los gegaan” op het zelf creëren van een waanzinnig kostuum; DENJI van ANIME. Voor diegenen die zich afvragen wie dit is, wij wisten het ook (nog) niet… Anime is een Japanse serie die vooral bekend is onder tieners/ young adults.

Het verhaal gaat over Denji, een jongen met blond haar, scherpe tanden, die zonder zijn ouders moet overleven en de schulden van zijn vader moet terugbetalen. Deze Japanse manga is geschreven en geïllustreerd door Tatsuki Fujimoto. Denji leeft in armoede door het moeten betalen van de schulden die zijn vader had voor de Yakuza. Hij ontmoet Pochita en maakt daarmee een contract, wat leidt tot het fuseren van Denji en Pochita. Het fuseren geeft hem de SUPERKRACHT zoals het krijgen van kettingzagen op zijn lichaam. Hij gaat meedoen aan het jagen voor de openbare veiligheid. Met behulp van de kettingzagen redt hij zichzelf en wordt een lid van de duiveljagers in ruil voor een normaal leven.

Op school kreeg Trisha super enthousiaste reacties! Leerkrachten wilden met haar op de foto om thuis te laten zien dat ze een mega cool kostuum zelf gecreëerd had. Zo ontzettend tof voor haar! Heel trots op Trisha, haar geduld en inzet om zo’n geweldig kostuum te maken. Mam kreeg trouwens ook nog een opdrachtje; Trisha had een zwarte stropdas nodig en die heb ik uiteraard graag voor haar onder m’n naaimachine uit laten rollen 🙂

Powered by WordPress