4 Seasons in de Maasduinen

12 mei 2024

Happy Mother’s day

Filed under: bakken,feestje,happy family,in de natuur,Noord Limburg,platteland — Familie Stammen @ 15:00

Lieve Sem en Trisha,
oneindig, ontelbaar
en dan nog veel meer
tot de maan en weer terug
en dat twee miljoen keer
dat ik voor jullie mag zorgen
is de essentie van mijn bestaan
mijn leven draait om jullie
elke dag genieten wij samen
en op deze dag nog een beetje extra
🙂
We houden van samen genieten van de kleine dingen in het leven, voor ons zijn ze groots. Samen erop uit, samen genieten van een zelf gebakken taartje, samen koken en genieten van lekker eten, een spelletje spelen, samen knutselen en er altijd voor elkaar zijn ❤️

27 april 2024

Schwarzwälder Kirsch taart bakken

Filed under: bakken,creatief,feestje,happy family,vakantie — Familie Stammen @ 17:15

Vandaag op Koningsdag een mooie gelegenheid om een feestelijke taart te bakken. Al geruime tijd stond er op mijn baklijstje een Schwarzwälder Kirsch taart. Deze Duitse taart, die zijn oorsprong vond in het Schwarzwald, bestaat uit chocolade, kersen en slagroom; een heerlijke combinatie! We hebben er samen ontzettend van genoten 🙂

Wil je ook eens deze heerlijke taart bakken, hier volgt het recept:

Ingrediënten:
6 eieren
200 gram suiker
200 gram meel
1 liter slagroom
4 zakjes slagroom klopfix poeder
1 flesje kersenlikeur
50 gram maïzena
50 gram cacaopoeder
1 zakje bakpoeder
1 weckpot kersen
2 eetlepels maïzena
geraspte pure chocolade

Bereidingswijze:
stap 1
Voor de bodem mix je de 6 eieren met de suiker en 6 eetlepels water. In een tweede kom zeef je het meel, de maïzena, het cacaopoeder en het bakpoeder. Daarna voeg je dit bij het eiermengsel en mix je het goed door. De oven verwarm je alvast voor op 180 graden.
stap 2
De springvorm invetten, daarna vullen met het beslag en circa 30 minuten in de oven bakken. Daarna goed af laten koelen. De weckpot met kersen in een vergiet afgieten waarbij je het kersensap opvangt in een pannetje. Meng de maïzena met 2 eetlepels kersensap. Breng de rest van het sap aan de kook en zodra het kookt voeg je het maïzena met kersensap mengsel toe. Kook nog even door, leg 12 kersen voor de decoratie apart en voeg de overige kersen allemaal toe, laat het geheel daarna goed afkoelen. Klop de liter slagroom goed stijf met het Klopfix poeder.
stap 3
Snij de taartbodem 2 keer door zodat je 3 bodems hebt. Leg de eerste bodem op je taartplateau en sprenkel hier 4 eetlepels kersenlikeur op. Daarna strijk je het kersenmengsel volledig op de bodem uit en laat het nogmaals goed afkoelen. Hierna kun je een dun laagje slagroom op het kersenmengsel aanbrengen.
stap 4
Bereid een spuitzak voor en doe er ongeveer 6 eetlepels slagroom in. Leg de tweede taartbodem erop en besprenkel deze wederom met 4 eetlepels kersenlikeur. Breng hier weer een dun laagje slagroom op aan. Leg daarna de laatste taartbodem er bovenop. De taart rondom afstrijken met de rest van de slagroom. Breng daarna rondom en bovenop de geraspte chocolade aan. Met de spuitzak kun je nu 12 toefjes op de taart aanbrengen en op de toefjes een kers draperen.
Zet de taart nog een tot twee uurtjes in de koelkast en daarna heerlijk ervan genieten 🙂

8 maart 2024

Jochem Myjer zijn voorstelling “net alsof”

Filed under: feestje,happy family,visuele beperking — Familie Stammen @ 14:30

Gisteravond mochten wij met ons gezin genieten van een geweldig avond in de Schouwburg Cuijk. Vorig jaar 30 juni kon je vanaf 13.00 uur “proberen” kaarten te bemachtigen voor de cabaret voorstelling van Jochem Myjer. Frans was er die dag ruim van te voren voor gaan zitten en nu hadden we alleen nog veel geluk nodig. Jochem liet via social media destijds weten; tournee binnen een uur uitverkocht. Met uiteindelijk op de piek 180.000 mensen in de wachtrij voor 21.000 kaarten. Rond de 3,7 miljoen clicks op de website binnen een paar minuten was zelfs voor de maximale capaciteit servers te heftig. Frans had veel geluk en heeft voor ons gezin 4 kaartjes kunnen regelen. Daarna via de mail nog even contact opgenomen i.v.m. de visuele beperking van onze Sem. Hierop kregen we razendsnel een bericht van Djebber. Alle begrip, ze zouden stoelen regelen zo dicht mogelijk bij het podium. We kwamen met Sem op ideale plaatsen van rij 4 terecht. We hebben samen ontzettend uitgekeken naar een avond Jochem live! En wat hebben we genoten, hij is zo’n unieke verschijning en wat een energie. Heel veel grappen en mooie verhalen. Na de voorstelling ging de pret nog verder: op de foto met en gemaakt door Jochem!

25 november 2023

Happy Birthday lieve Trisha!

Filed under: feestje,happy family,verjaardag — Familie Stammen @ 20:30

Happy Birthday lieve Trisha! Vandaag vieren we je 17e verjaardag! Je bent onze lieve, zorgzame, dieren- en natuurdeskundige 🙂 Na jarenlang uitkijken naar je beroepsopleiding, is het dan nu zover, je bent gestart met de opleiding Dier en management. Eindelijk zo goed als alleen maar leerstof die over dieren gaat! Mouwen opstropen en bezig zijn met je handen, bezig zijn met de natuur, en vooral met dieren! Een nieuwe opleiding, betekent ook nieuwe klasgenoten. Het duurde niet lang of er was een clubje van 4 gevormd. Samen hebben jullie op school veel lol, maar ook samen een dagje uit zijn de dingen waar jij enorm van kunt genieten! Lieve Trisha je bent een mega kanjer 🙂 Je grote broer Sem, pap en mam houden waanzinnig veel van jou en zijn mega trots op jou! Geniet van deze speciale dag!

9 november 2023

Happy Birthday lieve Sem!

Filed under: feestje,happy family,verjaardag — Familie Stammen @ 20:30

Happy Birthday lieve Sem, vandaag vieren we je 20e verjaardag!! Het klinkt zo cliché, maar waar blijft de tijd? Het lijkt wel steeds sneller te gaan… Na de zomervakantie ging Sem enthousiast van start met het tweede studiejaar Computing Science. Nog steeds is Sem razend enthousiast over zijn studie, de vakken vindt hij allemaal reuze interessant. Tussendoor geniet Sem van feestjes en uitstapjes met z’n vrienden. Vrienden van de basisschool, het vwo of samen met studiegenoten, met een van de groepen is altijd wel iets leuks te beleven. Sem, je bent een mega kanjer 🙂 Je zusje Trisha, pap en mam houden waanzinnig veel van jou en zijn mega trots op jou! Geniet van deze hele speciale dag!

21 juli 2023

Forggensee Rosshaupten

Filed under: feestje,happy family,in de natuur,vakantie,wandeling,Zuid Duitsland — Familie Stammen @ 20:30

Waar kun je je verjaardag het beste vieren? Meestal zijn we op vakantie als ik jarig ben, elk jaar op een ander mooi plekje; dit keer aan de Forggensee met uitzicht op het beroemde sprookjeskasteel Neuschwanstein 🙂

14 juni 2023

Hoeraaa geslaagd!

Filed under: feestje,happy family,studeren,vakantie,voortgezet onderwijs — Familie Stammen @ 17:00

Vanmiddag kwam hét telefoontje van de mentor van het Yuverta College; TRISHA is geslaagd voor haar VMBO-t examen! Onze harde werkster heeft haar doel bereikt! Trisha en wij wisten dat ze er goed voor stond en dat ze zeker zou slagen, maar na het telefoontje is het pas helemaal écht! We zijn zó ontzettend blij voor en met haar. Ze mag onwijs trots zijn op haar cijferlijst;

Nederlandse taal: 7
Engelse taal: 9
Economie: 8
Duitse taal: 7
Wiskunde: 7
Biologie: 7
Maatschappijleer: 7
Combinatievakken; groen, ondernemen en dieren: 7
Milieu, hergebruik en duurzaamheid: 7
Kunstvakken: goed

Nu héérlijk relaxen en genieten van een zéér verdiende vakantie! En daarna op naar een nieuw avontuur aan het Yuverta college in Hegelsom; Dier en Management. Trisha kijkt daar al ontzettend naar uit! Waanzinnig trots op onze kanjer, wij zijn vandaag extra geraakt en geëmotioneerd (en dit gebeurt natuurlijk altijd al) door onze lieve Trisha. Ze is een groot wonder in alle opzichten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij voor haar en haar broer mogen zorgen en dat we beide mogen ondersteunen op hun zeer bijzondere levensweg! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal lieve Trisha!

3 juni 2023

Party time!

Filed under: feestje,happy family,platteland,vriendschap — Familie Stammen @ 11:30

Gisteravond hebben we met z’n vieren ontzettend genoten van een Duits feestje. Onze vrienden Andrea & Karl-Josef zijn 40 jaar getrouwd en dat werd gevierd op een prachtige locatie in Kalkar – Niedermörmter in Restaurant de Mühlenhof.
In deze historische ambiance werden we buiten ontvangen met een heerlijk drankje.
En terwijl we net gearriveerd zijn roept uit de verte een enthousiaste bekende stem “meisje”! Het is dokter Blumberg; de dokter waar ik als doktersassistente lang geleden met heel veel plezier gewerkt heb. Als even later de oud collega’s de tuin inlopen roepen ook zij allemaal “meisje”! Sem en Trisha vonden dit héél grappig 🙂 ik had ze al eens verteld dat mijn naam in Duitsland wel eens als lastig uit te spreken word ervaren en zo ben ik 4,5 jaar altijd aangesproken met “meisje”. Prachtige herinneringen liggen daar; ik was 20 jaar toen ik fulltime in de plattelands huisartsenpraktijk startte. Dr. Blumberg, een arts die altijd zeer bevlogen was, altijd een grapje maakte, een groep collega’s die elke dag samen enthousiast aan het werk waren. We hadden een uitgebreid takenpakket van afspraken maken, bloedafname, wondverzorging, longfuncties, ecg’s tot infuus aanleggen. Destijds leerde ik Andrea kennen, zij en haar man werden peetouders van onze Sem en Trisha. Ze zijn altijd super geïnteresseerd in wat de kinderen doen en beleven, een heel groot geluk dat ons pad zich 32 jaar geleden heeft gekruist. Met de andere collega’s voelt het telkens net zo vertrouwd als vroeger. Iedereen heeft alleen maar warme herinneringen aan onze werkplek. Dokter Blumberg heeft tot ver na de pensioenleeftijd doorgewerkt en is nu onlangs dan toch van zijn welverdiende vrije tijd gaan genieten.
Mocht je eens een uitstapje naar deze prachtige omgeving in Kalkar willen maken, hieronder vind je nog wat info. Het herkenningspunt van Restaurant “de Mühlenhof” is de monumentale Düffelsmühle, die al in de 12e eeuw werd gebruikt als verdedigingstoren voor kasteel Boetzelaer. Het huidige restaurant Mühlenhof is sinds 1985 gesitueerd in de voormalige boerderij welke dateert uit 1921. In 1990 werd rond de Mühlenhof een openbare golfbaan aangelegd, de Mühlenhof Free Golf Course. Het restaurant wordt veel bezocht door fietsers en wandelaars, niet in de laatste plaats vanwege de directe ligging aan de Via Romana tussen Xanten en Nijmegen. www.muehlenhof.net

14 mei 2023

Moederdag uitje

Filed under: feestje,happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 20:45

Vandaag hebben we met z’n viertjes genoten van het wandelen door het dierenpark Anholter Schweiz. Het is daar zo mooi en zeer ruim opgezet. Een wandeling is al gauw 6 km. Sem heeft ook van de dieren kunnen genieten door het gebruik van zijn mono-kijker. Zeer enthousiast was Sem toen we bij het grote natuurlijke verblijf van de wolven, zomaar op een metertje afstand een hele poos “zij aan zij” met een wolf liepen; kippenvel! Trisha heeft genoten van alle dieren en vooral van haar lievelingsdier de otter. Samen met Sem heeft ze karpers gevoerd, wat zijn dit gróte vissen! Je kijkt je ogen uit in dit park, uiteraard naar de dieren maar ook naar de prachtige natuur en uiteraard het meertje met op het schiereilandje het “Schweizerhäuschen”.
Alle dieren leven in ruim opgezette verblijven, veelal een kopie van de werkelijke leefomgeving. Je kunt er onder andere de volgende dieren zien: ooievaars, eenden, herten, schapen, otters, wasberen, wilde zwijnen, wolven, een lynx, dwergmuizen, pauwen, steenmarters, beren en nog veel meer 🙂

Geschiedenis
Als herinnering aan zijn huwelijksreis wilde Vorst Leopold zu Salm-Salm (18-07-1838 – 16-02-1908) een kopie creëren van het Vierwoudsteden meer in Zwitserland. Hij liet hout en stenen met boten en paard met wagen naar Anholt brengen. Hier bouwde hij een 56 hectare groot biotoop met Europese dieren en het Zwitserse Chalet.

6 april 2023

Gala avond VMBO Yuverta Horst Hegelsom

Filed under: feestje,happy family,platteland,studeren,voortgezet onderwijs,vriendschap — Familie Stammen @ 21:15

Tijdens de voorbereidingen van de gala avond zoals het kiezen en passen van de jurk, genoten Trisha en wij al van de avond die komen ging. Sevenum liep vanavond uit om ondanks de heftige regenbuien te genieten van de sterren op de rode loper bij café Breurs. Wat was het ontroerend om onze Trisha en alle andere jonge mensen daar te zien stralen in hun prachtige outfits. Ze werden gebracht in de meest verrassende voertuigen zoals nostalgische auto’s, tractoren, motoren en fraaie oldtimers. Onze Trisha zat samen met haar vriendin Dana in een Volkswagen Kever. Na deze indrukwekkende aankomst zetten de leerlingen hun feestelijke avond voort in café Breurs. Na de meivakantie mogen al deze celebrities hun examens maken en eind juni hun diploma in ontvangst nemen. Trisha rondt het VMBO af en start aan een nieuw hoofdstuk op haar levensweg. Ze verheugt zich enorm op haar vervolgopleiding MBO dier en management op het Yuverta College. Méga trots op haar, Trisha heeft op deze prachtige school haar plek 4 jaar geleden helemaal gevonden. Alle jaren gezellig gewerkt en vooral met heel veel plezier en dat is het aller belangrijkste! 🙂

Older Posts »

Powered by WordPress