4 Seasons in de Maasduinen

9 juni 2019

Dansvoorstelling “mijn droom”

Filed under: happy family,theater/ shows — Familie Stammen @ 18:30

Dansstudio Martine uit Well (L) heette vandaag iedereen van harte welkom in de Schouwburg van Cuijk.
Mijn Droom
Iedereen slaapt, en iedereen zal tijdens die slaap dromen als geen ander. Want in je dromen worden je eigen wensen waarheid, en je angsten soms werkelijker dan je lief is. In je dromen ga je je voortbewegen in mooie, betoverende, bizarre, mysterieuze en spannende werelden. Je maakt reizen langs emoties en gebeurtenissen, die zich tijdens de dag al even hebben laten zien. Je droomt van de toekomst van de kinderen van je kinderen. In je dromen zijn tijd en plaats onbegrensd. Alles is mogelijk en er is niemand die de vrije loop van je fantasie tegen houdt.
In Mijn Droom dansten vandaag de dansers van Dansstudio Martine, van de allerjongste tot ouderen, een voorstelling waarin hun eigen dromen vorm hebben gekregen. Hun fantasieën en wensen vind je net als hun angsten terug in Mijn Droom. Een voorstelling die je meeneemt langs verschillende emoties, sprookjesachtige gebeurtenissen en magistrale wensen. We keken onze ogen uit, we genoten, we werden enorm verrast en we droomden mee. Het was weer een fantastische voorstelling! Trisha heeft zaterdag samen met alle leerlingen de generale repetitie gehad om vandaag met haar Jazzdans groep te stralen in de “slaapwandeling” op muziek van Julia Kent en Michael Jackson 🙂

3 februari 2019

Naar de bios

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 18:30

De vriendinnen hadden er lang op gewacht, totdat eindelijk de film “Hoe tem je een draak 3” uit kwam; de avonturen van Hikkie en Tandloos! Wat hebben ze ervan genoten en wij in het tegenoverliggende theatercafé ook 🙂

1 februari 2019

Concert Frank Boeijen

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 23:00

Je zorgt voor je kinderen, je hebt een baan, je doet het huishouden, je spreekt af met je vriendinnen en misschien sport je daarnaast ook of vind je nog net tijd voor je hobby’s. Het leven van een ouder zit behoorlijk volgepland. Kom je dan nog wel toe aan tijd met je partner? Gelukkig hebben we altijd in het weekend tijdens de wandelingen in de Maasduinen samen tijd om te genieten maar bijvoorbeeld ’s avonds er samen op uit dat hebben we toen de kinderen klein waren nooit gedaan. We gingen zelden ’s avonds er op uit, en één van ons bleef altijd thuis bij de kinderen, zodat de ander met een vriend of vriendin wel eens een avondje naar het theater of naar een etentje kon. We hebben nooit een oppas gehad. Dit was zo belangrijk voor onze oudste die in zijn geboorteland zwaar verwaarloosd was en daardoor de veiligheid nodig had dat één van ons altijd thuis was. De jaren waarin de kinderen jong zijn, zijn tropenjaren, dat zal voor de meesten heel herkenbaar zijn. Maar wat groeien ze snel op! Onze kanjers zijn nu inmiddels 15 en 12 en zeer zelfstandig. Frans en ik genieten ervan dat we inmiddels steeds vaker tijd hebben om met z’n tweetjes weer een middagje of avondje uit te mogen genieten. Vanavond waren we in de schouwburg Cuijk en daar hebben we enorm genoten van Frank Boeijen!
Frank is een pionier in de Nederlandse popmuziek. Bij een concert neemt hij zijn inmiddels 28 albums tellende oeuvre als vertrekpunt, maar put ook rijkelijk zijn goed ontvangen nieuweling Palermo. Het werd een muzikale zoektocht die uitmondde in een ode aan de tijdloze sentimenten. Frank haalt alles uit de kast om helemaal aan het eind tot die ene poëtische waarheid te komen: niets is volmaakt.

22 oktober 2017

Efteling musical de gelaarsde kat

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 19:30

Vandaag samen genoten in de Schouwburg van de prachtige Efteling musical; de gelaarsde kat, met als liefste katje onze Trisha 🙂

blog-de-gelaarsde-kat

9 april 2017

Efteling musical Pinokkio

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 20:00

Vanochtend werd Trisha met 17 andere kinderen ontvangen door de medewerksters van Efteling Musicals in de Schouwburg Venray. De Kinderen hadden eerder in Zwolle workshops mogen volgen en vandaag mochten ze beide voorstellingen meespelen in de musical Pinokkio. Wat werden wij, peetoom, peettante en vrienden verrast door het prachtige decor en de mooie kostuums en natuurlijk onze lieve stralende Trisha!

musical-pinokkio

17 december 2016

Kerstverhaal “de Notenkraker”

Filed under: creatief,theater/ shows — Familie Stammen @ 14:30

Vanochtend genoten wij in de Buun te Well, van het Kerstverhaal “de Notenkraker” gedanst door alle kinderdansgroepen van Dansschool Martine. Trisha danste met haar Jazzdansgroep “de speelgoedsoldaatjes”. In totaal dansten er 9 groepen en werd er tussen elke dans een stukje van het verhaal van de Notenkraker verteld door Meike en Michelle. Het was een zeer sfeervol geheel, met als afsluiting een bezoekje van de kerstman 🙂
de-notenkraker

26 november 2016

Hans Klok’s House of Horror

Filed under: feestje,theater/ shows,verjaardag — Familie Stammen @ 10:00

Gisteravond zat ik met Trisha vol verwachting in de prachtige zaal van de Schouwburg te Nijmegen. Toen de show begon greep ze m’n hand, want natuurlijk is dit ook een hele spannende voorstelling. Maar wat heeft ze genoten, van alle illusies! Enthousiast klapte ze na elke act en ze vond het jammer dat ze nog niet hard kan fluiten, want dat had ze ook graag mee gedaan. Met revolutionaire projecties en speciale effecten werden we meegezogen in een mystieke wereld waarin niets is wat het lijkt. Wat een fantastische familieshow! Na afloop zelfs nog met Hans op de foto en toen ze Hans vertelde “ik ben vandaag jarig”! Kreeg ze spontaan van hem een zoen!

show

25 augustus 2016

Twee dagen Amsterdam

Filed under: blinden en slechtzienden,theater/ shows,vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Woensdagochtend brachten Trisha en ik de jongens naar het station in Nijmegen. Als afsluiting van de basisschool tijd gingen vader en zoon 2 dagen naar onze hoofdstad. De reis van Nijmegen naar Amsterdam verliep voorspoedig, ze hebben zich ’s middags goed vermaakt en ’s avonds gingen ze naar Koninklijk theater Carré om de show House of Horror van illusionist Hans Klok bij te wonen! Het was fantastisch! De volgende dag was er tijd voor het Rijksmuseum. Hier krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek. Als nationaal instituut biedt het Rijksmuseum een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het hoogtepunt voor de mannen was de Nachtwacht, dit is het enige schuttersstuk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, geschilderd tussen 1639 en 1642 toen de kunstenaar ongeveer 35 jaar oud was. Twee geslaagde dagen voor Sem en Frans!

amsterdam-25-06-2016

25 juni 2016

Een bijzondere zaterdag

Filed under: creatief,happy family,theater/ shows,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 20:00

Een paar weken geleden ontving Trisha post van de Efteling! Ze mag 1 dag meespelen in een theater bij ons in de regio bij de musical Pinokkio. Daarbij kreeg ze een uitnodiging voor zaterdag 25 juni om 3 workshops te volgen in theater de Spiegel te Zwolle. De workshops waren onderverdeeld in dans, zang en theater. En onze Sem was vandaag uitgenodigd voor het kinderfeest van zijn vriend Rob in Arnhem. Zodat de jongens wat extra tijd hadden om met elkaar te spelen mocht Sem ’s ochtends al naar Rob, hij verheugde zich enorm op deze dag, net als onze Trisha die uitkeek naar de workshops! Het werd voor iedereen een prachtige dag, terwijl Sem bij Rob speelde, Trisha aan de workshops deel nam, wandelden Frans, Floris en ik door Zwolle. Wat een mooi stadje is dit! Om 13.00 uur haalden we een super enthousiaste Trisha op, ze vertelde in geuren en kleuren wat ze allemaal had mogen leren. Samen hebben we in Zwolle geluncht en ’s avonds haalden we een hele enthousiaste Sem op die had genoten van het feest bij Rob en vooral een hele dag samen met z’n vriend had kunnen spelen.

collage-25-6-2016

21 februari 2016

Sprookjesboom de Musical Schouwburg Venray

Filed under: happy family,theater/ shows — Familie Stammen @ 20:00

Wekelijks maakt Frans een radioprogramma, waarin hij verteld welke voorstellingen er in de theaters in de regio worden gespeeld. Bij de voorbereiding stuitte Frans op een oproepje bij de voorstelling ‘Sprookjesboom de Musical’, in de Schouwburg in Venray: er mogen 10 kinderen mee doen, je mocht je daarvoor opgeven. We vroegen Trisha of ze dat leuk zou vinden: jaaaa! We vulden het inschrijf-formulier in, voegden de gevraagde foto’s bij en drie weken geleden ontvingen we voor Trisha onderstaand berichtje:
Gefeliciteerd! Je bent geselecteerd om in de klas van juf Lianne de rol van Kinderkoorlid te spelen in ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’, op zondag 21 februari 2016. Om 9:30 word je verwelkomd in de Schouwburg in Venray, bij de hoofdingang van het theater.
Jij mag meespelen om 13:30 en 16:00 in de voorstelling. In de bijlage vonden we alle teksten van de liedjes die Trisha als Kinderkoorlid mee zou gaan zingen in de show en links naar een YouTube kanaal. Hier vonden we de instructiefilmpjes voor de dansjes met de opdracht deze thuis heel goed te oefenen. Wat zijn we blij voor Trisha! Ze heeft thuis heel enthousiast met mama geoefend. We vinden het heel bijzonder voor haar dat ze achter de coulissen mag zien hoe het er aan toe gaat, voor, tijdens en na een voorstelling! Vandaag om 9.20 uur was het dan zover, samen met 10 andere kinderen en ouders stonden we voor de deur van de Schouwburg te wachten. Klokslag 9.30 uur gingen de deuren open en werden de kinderen en ouders verwelkomd. De dansjuf die de kinderen al van de instructiefilmpjes kenden, gaf uitleg over de dagindeling. Daarna werd er afscheid genomen en zouden wij elkaar weer in de voorstelling van 16.00 uur zien. Om 13.30 uur was de eerste voorstelling en thuis waren we allemaal in gedachten bij Trisha. Om 16.00 uur zaten we samen met opa Hein en 2 vriendinnetjes in de zaal. Wat was het ontroerend om Trisha op te zien treden, wat was het een prachtig decor, sprookjesachtige kostuums en handpoppen! Langs mij een super trotse broer die zonder bril op rij 9 naar zijn zusje keek. Langs Frans een swingende opa, en 2 vriendinnen die genoten van deze prachtige musical.
sprookjesboom

Older Posts »

Powered by WordPress