4 Seasons in de Maasduinen

24 februari 2019

Rondom het Driessenven

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 11:30

Tijdens onze zondagochtend wandeling gingen we van start bij 1 graden Celsius. Twee uurtjes later verwarmde de zon ons zo heerlijk en checkten we de temperatuur die inmiddels naar 8 graden Celsius was geklommen. Heerlijk cadeautje zo’n prachtig lente zonnetje! Trisha en Floris namen het voortouw en we wandelden rondom het Driessenven. Op sommige plekken is het daarbij even “survivallen”/ zoeken naar een paadje. Maar dat vindt Trisha natuurlijk prachtig. We helpen Sem bij de vele bramenstruiken, zodat hij niet verstrikt raakt aan de stekelige lange en groenblijvende takken. Aan de rand van het Driessenven dobberen duizenden kleine veertjes op het water. Niet lang blijven de pootjes van Floris en Trisha’s laarzen droog. Samen zijn ze heerlijk aan het modderen. Sem vind het leuk om tussen het kletsen door foto’s van ons te maken. Dat herken ik wel, tijdens zo’n wandeling in de natuur is er zoveel moois om als herinnering vast te leggen.

17 februari 2019

Zondagochtend wandeling

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 13:30

Het is ’s ochtends nog fris en toch hoor je aan de vogels dat de lente in aantocht is. Floris daagt Sem en Trisha uit om dennenappels naar hem te gooien, het liefst vangt hij ze op als ze nog in de lucht vliegen 🙂 Trisha prikt ze voor hem aan een lange stok en zwiept ze dan naar hem toe. Sem gebruikt ochtenden in de natuur regelmatig voor levensvragen en vele andere vragen over hele diverse onderwerpen aan pa en ma. Vandaag gaat een groot deel op aan de filosofie over hoe groot het heelal is. Onze jongste vermaakt zich onderwijl bij en in het water van het ven. Daarbij heeft ze een enthousiast kameraadje langs haar huppelen, onze teckel Floris houdt ook zo van water. Samen kunnen ze zich hier uren vermaken!

14 februari 2019

Happy Valentijns dag!

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 15:00

Op Valentijns dag een studiedag van school hebben, idealer kan het niet! Alle tijd om samen met mama een héérlijk taartje te bakken 🙂 Natuurlijk kozen we vandaag de hart bakvorm. Als vulling koos Trisha aardbeien jam, verse aardbeien en een crème van Monchou met slagroom. We kunnen niet wachten om ‘m aan te snijden 🙂 Geniet allemaal van Valentijnsdag <3

8 februari 2019

Think green/ minimalisme

Filed under: think green — Familie Stammen @ 10:15

Een aantal jaren geleden zijn wij begonnen met minimaliseren. Mij wordt regelmatig gevraagd waarom we daarmee begonnen. De belangrijkste aanleiding is het milieuprobleem. Ons gezin praat regelmatig over onze aarde en hoe het in de toekomst idealer wijze zou moeten veranderen. We zagen documentaires over onder andere de plastic soep en de klimaatveranderingen. Dit zijn grote thema’s, onderwerpen waar niet zomaar een oplossing voor is. Toch waren wij samen het al vrij snel eens: hoe minder spullen we consumeren, hoe minder grondstoffen we gebruiken, hoe minder we de aarde uitputten. Als je terug redeneert zijn veel moderne problemen te herleiden tot het gedrag van de mens. We kunnen daar met z’n allen niet meer omheen. Daar ligt de opdracht voor ons. Zelf volg ik al jaren www.levenzonderafval.com. Een echte aanrader om op de site van Emily-Jane Townly eens een kijkje te nemen.
Misschien ben je zelf (nog) niet zo bezig met deze grote vraagstukken. Dan blijft er toch nog genoeg reden over om te minimaliseren. Want dit proces levert altijd resultaat. Vervuilde stranden, bossen in gevaar, bedreigde diersoorten, watervervuiling; red de aarde!

Minimalisme en duurzaam kleding zelf naaien

Filed under: handwerken,naaien,stoffenlijntje — Familie Stammen @ 10:00

Minimalisme is dingen tot hun eenvoudigste vorm herleiden. Het is voor mij (en ons gezin) een levenswijze. Je vindt het terug in onze kleding, interieur en huishouden. Hoewel het waar is dat het begrip minder is meer een onderdeel van minimalisme is, is het natuurlijk niet de enige definitie. Een minimalistische kleding stijl is veelzijdig en tijdloos. Tijdloze kleding waar je niet op uitgekeken raakt en daardoor oneindig veel draagt, is heel duurzaam! Als die minimalistische items dan ook nog eens van duurzame stoffen zijn gemaakt en op een eerlijke wijze zijn geproduceerd, dan is voor ons de cirkel rond. Ons motto: we hebben weinig kleding nodig, maar wel de juiste kleding. Waar bestaat een minimalistische garderobe uit? Basic kleuren; deze zijn ideaal om makkelijk en goed te kunnen combineren. De garderobe in ons gezin bestaat vooral uit een weinig aantal kledingstukken. Deze zijn bewust zo veel mogelijk van biologisch geproduceerde stoffen of via second hand bij ons gekomen. We dragen ze vele seizoenen achter elkaar. Ze vervelen nooit en hebben een perfecte pasvorm, we letten op de kwaliteit, de pasvorm en dat ze hun kleur behouden tijdens de wasbeurten. Trends? Het is slim om te kiezen voor tijdloze modellen. Eén paar zwarte leren schoenen kun je overal bij combineren. Onze kledingstukken zijn grotendeels door mij zelf genaaid van biologische Jersey of biologische French Terry, daarbij combineren wij al jaren tweedehands kleding, zoals bijvoorbeeld jeansbroeken. Binnenkort zal ik ook proberen regelmatig kledingpatronen en stofkeuzes met jullie delen, hieronder zie je alvast wat voorbeelden van zelfgemaakte kledingstukken.

7 februari 2019

Creatief bezig zijn is mijn yoga

Filed under: handwerken,naaien — Familie Stammen @ 13:00

Creatief bezig zijn is mijn yoga 🙂
De afgelopen jaren kreeg ik steeds vaker tussen gezin, en mijn baan in de gezondheidszorg tijd om patronen te tekenen, kleding te maken voor Sem, Trisha, Frans en mij. Niet alleen naaien maar fotograferen behoort al jaren tot een van mijn lievelings vrijetijdsbesteding. Laat ik dit nu vorig jaar gecombineerd hebben, door een paar van mijn foto’s op Jersey (rekbare stof/ tricot) te laten printen. Zo ontstond er een eigen design met fotopanelen. Een heel avontuur in de wereld van de stoffen. Door de drukte vorig jaar met het opstarten hiervan en een revalidatietraject bij de Sint Maartenskliniek kwam ik niet meer zo vaak toe aan het bloggen. Over het revalidatietraject zal ik binnenkort schrijven. Tevens probeer ik de aankomende tijd creatieve werken van mij met het gebruikte naaipatroon te plaatsen die vorig jaar ontstaan zijn. Voor de creatieve lezers, nieuwe inspiratie om zelf aan de slag te gaan 😉

3 februari 2019

Naar de bios

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 18:30

De vriendinnen hadden er lang op gewacht, totdat eindelijk de film “Hoe tem je een draak 3” uit kwam; de avonturen van Hikkie en Tandloos! Wat hebben ze ervan genoten en wij in het tegenoverliggende theatercafé ook 🙂

1 februari 2019

Concert Frank Boeijen

Filed under: theater/ shows — Familie Stammen @ 23:00

Je zorgt voor je kinderen, je hebt een baan, je doet het huishouden, je spreekt af met je vriendinnen en misschien sport je daarnaast ook of vind je nog net tijd voor je hobby’s. Het leven van een ouder zit behoorlijk volgepland. Kom je dan nog wel toe aan tijd met je partner? Gelukkig hebben we altijd in het weekend tijdens de wandelingen in de Maasduinen samen tijd om te genieten maar bijvoorbeeld ’s avonds er samen op uit dat hebben we toen de kinderen klein waren nooit gedaan. We gingen zelden ’s avonds er op uit, en één van ons bleef altijd thuis bij de kinderen, zodat de ander met een vriend of vriendin wel eens een avondje naar het theater of naar een etentje kon. We hebben nooit een oppas gehad. Dit was zo belangrijk voor onze oudste die in zijn geboorteland zwaar verwaarloosd was en daardoor de veiligheid nodig had dat één van ons altijd thuis was. De jaren waarin de kinderen jong zijn, zijn tropenjaren, dat zal voor de meesten heel herkenbaar zijn. Maar wat groeien ze snel op! Onze kanjers zijn nu inmiddels 15 en 12 en zeer zelfstandig. Frans en ik genieten ervan dat we inmiddels steeds vaker tijd hebben om met z’n tweetjes weer een middagje of avondje uit te mogen genieten. Vanavond waren we in de schouwburg Cuijk en daar hebben we enorm genoten van Frank Boeijen!
Frank is een pionier in de Nederlandse popmuziek. Bij een concert neemt hij zijn inmiddels 28 albums tellende oeuvre als vertrekpunt, maar put ook rijkelijk zijn goed ontvangen nieuweling Palermo. Het werd een muzikale zoektocht die uitmondde in een ode aan de tijdloze sentimenten. Frank haalt alles uit de kast om helemaal aan het eind tot die ene poëtische waarheid te komen: niets is volmaakt.

Powered by WordPress