4 Seasons in de Maasduinen

26 augustus 2016

Pootje baden aan het Reindersmeer

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 16:30

Trisha en haar vriendin hebben vol fantasie gespeeld aan het Reindersmeer. Ze hebben gemodderd, geprobeerd een vis te vangen en verkoeling in het water gevonden. Mama met de picknickmand en een tijdschrift aan de waterkant erbij, heerlijk!
reindersmeer

25 augustus 2016

Twee dagen Amsterdam

Filed under: blinden en slechtzienden,theater/ shows,vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Woensdagochtend brachten Trisha en ik de jongens naar het station in Nijmegen. Als afsluiting van de basisschool tijd gingen vader en zoon 2 dagen naar onze hoofdstad. De reis van Nijmegen naar Amsterdam verliep voorspoedig, ze hebben zich ’s middags goed vermaakt en ’s avonds gingen ze naar Koninklijk theater Carré om de show House of Horror van illusionist Hans Klok bij te wonen! Het was fantastisch! De volgende dag was er tijd voor het Rijksmuseum. Hier krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek. Als nationaal instituut biedt het Rijksmuseum een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het hoogtepunt voor de mannen was de Nachtwacht, dit is het enige schuttersstuk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, geschilderd tussen 1639 en 1642 toen de kunstenaar ongeveer 35 jaar oud was. Twee geslaagde dagen voor Sem en Frans!

amsterdam-25-06-2016

22 augustus 2016

Brood en broodjes bakken

Filed under: bakken,creatief,vakantie — Familie Stammen @ 17:00

Vandaag is het een herfstachtige dag, ideaal weertje om iets lekkers te bakken. Ik vroeg aan Trisha of ze cake, of cupcakes wil bakken? Haar antwoord was “nee, ik wil graag brood bakken.” Oké dan bakken we heerlijk kwarkbrood 🙂 Alle ingrediënten werden door Trisha afgewogen en samen tot het heerlijke deeg gekneet. Daarna vormde ze broodjes en mama een vlecht. Wil je dit brood ook eens bakken? Klik dan even rechts op de categorie bakken, het recept kun je daar tussen de posts vinden.
kwarkbrood

17 augustus 2016

Genieten aan het strand van Schillig

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Deze week is het dagelijks zonnig, en mogen we vandaag wederom genieten van een heerlijke stranddag. Sem en Trisha gaan met hun scheppen aan de slag op het strand. Dit wordt afgewisseld met vliegeren, een strandwandeling, in een stripboek lezen en dit alles gaat samen met een hapje en drankje uit de koeltas, heerlijk picknicken op het strand.
schillig-18-08-2016

16 augustus 2016

Water walking balls

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Op het strand, aan de zee of op het wad spelen, is al fantastisch. Echter aan de rand van het strand van Schillig worden elke dag ook extra activiteiten georganiseerd. Trisha en Sem waren meteen enthousiast toen ze grote ballen in een zwembad zagen, en in deze ballen kinderen die proberen de bal te laten bewegen over het water. Natuurlijk mochten ze het ook proberen 🙂
16-08-2016

15 augustus 2016

Jaderpark

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Vandaag was de weersverwachting perfect om een hele dag te genieten in hét themapark aan de Noordzee! We lieten ons verrassen door een bijzondere combinatie van dierenpark, pretpark en speelland. Na binnenkomst kwamen we bij de pinguins, er waren ook een paar raampjes van waaruit je de pinguins onder water kon zien, onze teckel Floris genoot van deze nieuwe “vriendjes”!
dieren-collage
Sem en Trisha genieten zeer zeker van de dieren maar de attracties daar zijn ze super dol op! Het was een fantastische dag!
jaderpark

14 augustus 2016

Het strand in Schillig

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 19:00

Vandaag genoten van een heerlijke stranddag! Sem genoot ervan om in het zand te graven en ook om zichzelf door Trisha in te laten graven. Trisha heeft kwalletjes, krabbetjes, mosselen en schelpen verzameld. Frans gaf de zeemeermin die Trisha van zand vormde de naam Lara en knutselde met schelpen de naam bij haar kunstwerk. Floris hield nauwlettend in de gaten of er andere honden “zijn” strand betraden… en tijdens het genieten van de spelende kinderen knutselde ik aan een vis van schelpen op het strand.
strand-schillig

13 augustus 2016

Wadden Sail museumhaven te Carolinensiel

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Ondanks de vele regenbuien namen we toch even een kijkje in de museum haven van Carolinensiel waar vandaag de Wadden Sail 2016 plaats vond. Mooie oude zeilboten kwamen voorbij gevaren. Er waren kraampjes met vis, bbq vlees, drankjes en spelen voor de kinderen.
waddensail

12 augustus 2016

Neopreen vestjes

Filed under: creatief,handwerken,naaien,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Het creatief bezig zijn geeft zo veel ontspanning en plezier. Een poos geleden leerde ik op naailes van neopreen een vest te naaien voor Sem. Vlak voor de vakantie naaide ik het vestje voor Trisha zelfstandig thuis, trots! En de kinderen zijn er super blij mee 🙂
neopreen-vestjes

11 augustus 2016

Raglan shirt

Filed under: creatief,naaien,vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Bij dit heerlijke zomerse weertje kan het stoere shirt gemaakt door mama gedragen worden door Sem 🙂
raglan-shirt-sem

Older Posts »

Powered by WordPress