4 Seasons in de Maasduinen

28 mei 2014

Een regenachtige woensdagmiddag

Filed under: bakken,creatief — Familie Stammen @ 16:30

Op een regenachtige woensdagmiddag zoals deze, is het knus en gezellig om cupcakes te bakken en daarna samen te versieren met fondant. Trisha had ideetjes te over. En dan is het smullen maar! Deze cupcakes zijn heerlijk luchtig, wil je ze ook eens maken? Onder de foto vindt je het recept.

collage-2014-05-28

Ingrediënten (voor 20 cupcakes):
3 eieren
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 ml zonnebloemolie
150 ml advocaat
1 zakje bakpoeder
150 gram bloem
Voorbereiding:
Plaats de papieren cupcake vormpjes alvast in de muffinvorm houder.
Het beslag maken:
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker met de mixer. Daarna voeg je de olie en de advocaat erbij, mix het geheel even. Daarna voeg je het bakpoeder en de bloem toe. Mix nu het geheel tot een glad deeg.
Vul nu de papieren bakvormpjes 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rooster. Daarna kun je ze decoreren met fondant.

25 mei 2014

Family pictures!

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:00

Vanochtend prachtige beelden bij het Driessenven. De koeien namen een bad, prachtige vogelgeluiden, zo nu en dan kwaakten er kikkers en vader en moeder eend met hun kroost dobberden op het ven. Een rustgevend begin van de zondag. Tussendoor op verzoek van Trisha nieuwe gezinsfoto’s gemaakt. Gelukkig gaat dat in de natuur heel makkelijk, prachtige achtergrond, zonnetje scheen, ideaal! Daarna gingen ze rap weer in de “boskleding” en voordat we het wisten zaten Sem en Trisha alweer terug in hun boomhut vol fantasie te spelen.

family

24 mei 2014

Klever Tierpark

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:15

Vanmiddag zijn Trisha en mama naar het Klever Tierpark geweest. Al jaren een favoriet bij Trisha en mij. Sem wilde graag met papa naar de bosspeeltuin en zo hadden we ruimte voor een 1 op 1 middag. Heerlijk rustig met z’n tweetjes onderweg. Als de kinderen samen zijn dan is er snel aanleiding om te kibbelen en dat kon vanmiddag niet. Trisha en ik genoten van baby varkentjes, ezels, geiten, kamelen, rode pandabeer, roofvogels, damwild, prairiehondjes, stokstaartjes en robben. We zijn beiden dol op dieren, het was een TOP middag!
klever-tierpark

Eckeltse Bergen

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 12:00

Vanochtend samen twee uurtjes genoten van kwetterende vogeltjes, snel dichtgroeiende bospaden, rust en heerlijke voorjaarsgeuren bij de Eckeltse Bergen.
eckeltse-bergen

17 mei 2014

Zonnige zaterdag

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 17:00

Vandaag van ’t zonnetje genoten in de tuin, de kinderen speelden samen met Floris. Ze gingen voor hem bellen blazen, daar is Floris dol op! Hij probeert ze allemaal te vangen. Of samen met waterplay spetteren en spelen. Ondertussen had ik tijd om cantuccini koekjes te bakken. Met een kopje koffie erbij in ’t zonnetje heerlijk een middagje ontspannen.

collage-2014-05-17

11 mei 2014

Moederdag

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 10:00

Wat hebben de kinderen prachtig geknutseld, Sem heeft de deksel van een doosje met mozaïek versierd. Trisha heeft een prachtige bloem gemaakt. Elk jaar weer een bijzondere ontroerende dag, waarbij er een kaarsje brand voor de mama’s in China die hun bijzondere, lieve, prachtige kinderen missen. Dankbaar dat wij ze een liefdevol thuis mogen geven en hopende op een weerzien met iedereen die hen mist in de toekomst in China. We wensen jullie allemaal een hele gezellige liefdevolle moederdag.

moederdag

9 mei 2014

Oogziekenhuis Rotterdam en Kunstogenlab Den Haag

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend zijn we met Sem op controle geweest bij dr. de Faber in Het Oogziekenhuis Rotterdam. Na de onderzoekjes kwam gelukkig ook dit keer het bericht dat het ziende oogje van Sem stabiel is gebleven, super goed nieuws! Daarna naar het Kunstogenlab in Den Haag. De oogprothese van Sem zit perfect, het gaat ook heel goed, Sem heeft helemaal geen klachten. Het enige dat even gedaan werd was polijsten. Daarvoor moest de prothese even in het lab blijven en konden wij naar viswinkeltje Blub. Sem en Trisha hadden zo’n trek in een visje en wij ook wel. Ook zonder prothese was dat voor Sem geen probleem. Nadien de prothese weer opgehaald en ingedaan. Bij beiden komen we nu over 1 jaar terug voor controle. Daarna hadden we alle tijd om aan het strand uit te waaien. De kinderen en Floris renden over het strand, de wind floot om onze oren, het zonnetje liet zich af en toe zien en het was onverwacht droog. Altijd weer genieten als we aan zee zijn.
oogziekenhuis

8 mei 2014

Aardbeien rabarber taartjes

Filed under: bakken,happy family,vakantie — Familie Stammen @ 16:50

De meivakantie vliegt alweer voorbij. Vanochtend met mijn moeder in het ziekenhuis geweest. Morgen met Sem op controle in Het Oogziekenhuis Rotterdam, aansluitend op controle bij het kunstogenlab in Den Haag. Na deze afspraken gaan we met z’n allen in Scheveningen aan zee lekker uitwaaien. Vandaag heeft Sem met mama gebakken. We hebben twee lekkere aardbeien rabarbertaartjes gemaakt. Nu met een bakje koffie erbij even van genieten.

Voor diegenen die dit taartje ook eens willen bakken volgt hier het recept:
Ingrediënten :
300 g aardbeien
200 g rabarber
130 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
175 g zachte boter
3 eieren
275 g tarwebloem
1pakje bakpoeder
125 g yoghurt
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Schil 200 g rabarber en snijd deze in schijfjes. Meng de aardbeien met de rabarber en voeg 2 zakjes vanillesuiker toe. Roer even door en zet daarna opzij.
In een andere kom 175 g zachte boter met 130g suiker luchtig kloppen. Daarna 3 eieren toevoegen, het geheel even met de mixer mengen.
Voeg daarna de helft van 275 gram tarwebloem en 1 zakje bakpoeder toe, meng het geheel en voeg daarna de 125 g yoghurt toe. Met de mixer even roeren. Voeg daarna de andere helft van het tarwebloem toe en meng het geheel met de mixer. Beboter de springvorm en vul deze met het deeg. Verdeel het fruitmengsel op het deeg en druk het een beetje erin. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 ° C ongeveer 55-60 minuten. Laat de taart daarna volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren de taart met poedersuiker. Geniet ervan met een lekker kopje koffie of thee!

aardbei-rabarbertaart

5 mei 2014

Picknick bij het Driessenven

Filed under: in de natuur — Familie Stammen @ 20:00

Vanmiddag met Patricia, de kinderen en Floris in ’t zonnetje gewandeld. We zochten een mooi plekje uit om te picknicken. Met zicht op het Driessenven namen we een kopje koffie erbij en appelflappen. Zo konden we samen gezellig bij praten, de kinderen hebben met z’n drietjes een boomhuis gemaakt en vol fantasie gespeeld. Floris hobbelde op en neer tussen de kinderen bij het boomhuis en uitzichtpunt Driessenven waar ’t vrouwtje en Patricia zaten. Een hele fijne middag was het!
collage-2014-05-062

2 mei 2014

Hochwildpark Rheinland

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:30

Een heel bijzonder uitje voor het hele gezin in elk seizoen is het Hochwildpark Rheinland. Het park is 80 hectare groot en ligt in de uitlopers van de Eifel. Ontmoetingen met de verschillende wildsoorten in de uitgestrektheid van het land zonder hekken zijn een zeer bijzondere ervaring. Temidden van uitzonderlijk mooie berken, beuken en eiken bossen trekken schilderachtige oerossen en andere Europese wilde diersoorten hun sporen. Wij zijn allemaal laaiend enthousiast over dit prachtige park!

hochwildpark-rheinland

Older Posts »

Powered by WordPress