4 Seasons in de Maasduinen

20 mei 2024

Lego flowers

Filed under: creatief,happy family,knutselen — Familie Stammen @ 20:15

Toen Sem en Trisha jong waren werd er zo goed als dagelijks geknutseld met van alles en nog wat. Nu ze studeren komt het af en toe voor dat er een knutselproject wordt ontdekt. Sinds Sem en Trisha beide een OV jaarkaart als student hebben gaan ze er tijdens schoolvakanties gezellig graag samen en/ of met vrienden/ vriendinnen een dagje erop uit. Zo ontdekten ze opnieuw een paar hele mooie Lego projecten, mam werd er ook bij betrokken, écht heel erg leuk, gezellig en mooi 😍

17 februari 2023

Carnaval DIY kostuum

Filed under: happy family,knutselen,voortgezet onderwijs — Familie Stammen @ 16:00

Vandaag werd er bij Trisha op school carnaval gevierd. In aanloop hier naar toe is onze Trisha “helemaal los gegaan” op het zelf creëren van een waanzinnig kostuum; DENJI van ANIME. Voor diegenen die zich afvragen wie dit is, wij wisten het ook (nog) niet… Anime is een Japanse serie die vooral bekend is onder tieners/ young adults.

Het verhaal gaat over Denji, een jongen met blond haar, scherpe tanden, die zonder zijn ouders moet overleven en de schulden van zijn vader moet terugbetalen. Deze Japanse manga is geschreven en geïllustreerd door Tatsuki Fujimoto. Denji leeft in armoede door het moeten betalen van de schulden die zijn vader had voor de Yakuza. Hij ontmoet Pochita en maakt daarmee een contract, wat leidt tot het fuseren van Denji en Pochita. Het fuseren geeft hem de SUPERKRACHT zoals het krijgen van kettingzagen op zijn lichaam. Hij gaat meedoen aan het jagen voor de openbare veiligheid. Met behulp van de kettingzagen redt hij zichzelf en wordt een lid van de duiveljagers in ruil voor een normaal leven.

Op school kreeg Trisha super enthousiaste reacties! Leerkrachten wilden met haar op de foto om thuis te laten zien dat ze een mega cool kostuum zelf gecreëerd had. Zo ontzettend tof voor haar! Heel trots op Trisha, haar geduld en inzet om zo’n geweldig kostuum te maken. Mam kreeg trouwens ook nog een opdrachtje; Trisha had een zwarte stropdas nodig en die heb ik uiteraard graag voor haar onder m’n naaimachine uit laten rollen 🙂

25 oktober 2020

Herfstvakantie

Filed under: bakken,creatief,happy family,knutselen — Familie Stammen @ 10:30

De herfstvakantie is veel te snel omgevlogen, morgen gaan Sem en Trisha weer naar school. Deze week is Trisha uit gaan logeren en is haar vriendin 2 nachtjes bij haar komen logeren. Ze hebben samen genoten in Toverland en thuis hebben ze zich samen met Sem creatief uitgelaten op pompoenen en het versieren van cupcakes en koekjes in de sfeer van Halloween 🙂 In de herfst genieten we elk jaar van de mooie kleuren tijdens onze wandelingen met Floris in het bos. Helaas zijn we dit hele jaar vanwege het Corona virus niet op vakantie gegaan. We missen onze wandelingen in de Duitse wouden absoluut en hopen dat er volgend jaar een kans is om als vanouds op een boerderijtje te gaan logeren en te mogen genieten van de mooie natuur daar.

16 december 2016

Handvaardigheid brugklas

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 18:00

Vandaag bracht Sem een werkstukje uit de handvaardigheid les mee. De opdracht was: maak een insect, vlinder of een vis. Zoals jullie weten is Sem van jongs af aan heel graag samen bezig om creatief te zijn. Of het nou verven, knippen, plakken of kleien was, met Sem kon ik daar uren mee bezig zijn. Toen hij vandaag zijn werkstuk trots liet zien, was ik erg onder de indruk, super mooi gemaakt Sem!
dsc08029

14 december 2016

Peperkoekhuisjes versieren

Filed under: creatief,knutselen,winter — Familie Stammen @ 19:00

Vanochtend knutselde ik 4 huisjes van peperkoek, zodat op veler verzoek de vriendinnen samen ook peperkoekhuisjes konden versieren. Elk jaar weer een sfeervolle gezellige middag met kerstliedjes op de achtergrond. Vele snoepjes en Royal Icing in de hand en versieren maar 🙂
blog-peperkoekhuisje

4 december 2016

Surprise

Filed under: knutselen,winter — Familie Stammen @ 20:30

De kinderen konden bijna niet wachten totdat ze hun surprise, gedicht en cadeautje tevoorschijn mochten halen. Ondeugende Floris, vond toch echt dat dit gedichtje voor hem was en wilde het niet meer afgeven 🙂 Ook helpt Floris heel graag bij het uitpakken van cadeautjes! Het blijft een leuke verassing wat iedereen voor elkaar gemaakt heeft. Aansluitend samen gourmetten, wat een heerlijk avondje 🙂
sinterklaas

21 oktober 2016

High tea

Filed under: bakken,creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:00

Een geslaagde start van de herfstvakantie! High Tea met als thema Halloween 🙂 We starten met een trollendrankje (een bolletje vanille ijs in een glas met een beetje groene ranja en als je het dan vult met spa rood dan krijg je het schuim erop), de cupcakes werden versierd met spinnenwebben, spinnen en monster ogen. Knakworstjes werden omwikkeld met smalle sliertjes bladerdeeg en zo ontstaat dan een mummy 🙂 De spookkoekjes werden met wit fondant versierd en de vampierkoekjes kregen een laagje zwart fondant. De kinderen waren zo enthousiast bezig, ik heb ontzettend genoten van onze start in de herfstvakantie!

halloween-high-tea

19 februari 2016

Paas kuikentjes

Filed under: creatief,handwerken,knutselen,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Gisterochtend zag ik tijdens de naailes hele schattige kuikentjes om zelf te maken. Ik nam wat lapjes stof mee en stukjes koord. Thuis lag nog vilt en kraaltjes. Ik verraste Trisha ermee en ze ging meteen enthousiast met mij aan de slag! Wil je ze ook eens maken? Ik heb een beschrijving hieronder geplaatst.
samen-naaien
Een kuikentje bestaat uit 2 stofvierkanten. De kam en het snaveltje knip je uit vilt. In het buikje zit wol. Het kijkt de wereld in door 2 kraaltjes en het kuiken schommelt met z’n koordbeentjes. Leg een stofvierkant met de voorkant naar boven voor je. Leg een snavel en een kam op de aangegeven plek. Leg nu het tweede stofvierkant met de voorkant naar beneden erop en speld het met kopspelden vast. Nu sluit je de rechter, linker en de bovenkant met behulp van de naaimachine. Denk eraan om aan de linker kant een opening te laten om de stof straks te keren. Zodat bij het keren nadien de punten in de vorm mooi terug komen, knip je langs de hoeken een stukje stof af zoals op de foto te zien is. Let goed op dat je niet in de naad knipt. Nu open je het kuikentje en vouw de naad van de linker kant op de naad van de rechter kant. Leg de naad open en leg de koordbeentjes erin. Spelt het vast met kopspelden. Daarna sluit je deze naad met de naaimachine. Knip daarna ook hier weer de hoekjes af. Nu kun je de stof keren. De hoekjes kun je voorzichtig met de schaar of met een stokje goed vormen. Daarna vul je het kuikentje met wol. Als het kuiken goed gevuld is dan naai je de keeropening met naald en draad dicht. Nu mist het kuiken alleen nog z’n oogjes. Naai de oogjes tegelijkertijd eraan en trek dan een beetje aan de draad zodat er kleine oogkassen ontstaan. Tot slot leg je een knoopje onderaan elk been en je kan nog een bandje naaien als je het kuiken bijvoorbeeld een plekje in de paastakken wilt geven.
paaskuikentjes

17 januari 2016

Zeemeermin dekentje

Filed under: creatief,handwerken,knutselen,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Op internet zag ik laatst een hele leuke deken/ slaapzak voorbij komen. Ik had nog hele zachte fleece stof liggen en zag het al helemaal voor me. Eerst heb ik op patroonpapier een zeemeerminstaart getekend. Uit de dubbelgevouwen fleece knipte ik de deken. Het geheel in elkaar genaaid en daarna als verassing ingepakt. Nu zijn onze kinderen altijd al heel enthousiast en blij als ze verrast worden maar je had de oogjes en het gezichtje van Trisha moeten zien, dat was goud waard!! Helemaal geslaagd!
deken

5 december 2015

Kerst bloemstukjes

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 12:00

Terwijl dit weekend Sinterklaas centraal staat, zijn Trisha en ik al bezig geweest om de sfeer voor de adventstijd een beetje in huis toe te laten. Dit jaar hebben we voor het eerst lootjes getrokken om voor elkaar een surprise te maken en gezellig samen te gourmetten. De kinderen zijn zo benieuwd wie er voor wie geknutseld heeft. We wensen jullie allemaal een hele fijne Sinterklaasavond!

blog-kerststukjes

Older Posts »

Powered by WordPress