4 Seasons in de Maasduinen

16 december 2016

Handvaardigheid brugklas

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 18:00

Vandaag bracht Sem een werkstukje uit de handvaardigheid les mee. De opdracht was: maak een insect, vlinder of een vis. Zoals jullie weten is Sem van jongs af aan heel graag samen bezig om creatief te zijn. Of het nou verven, knippen, plakken of kleien was, met Sem kon ik daar uren mee bezig zijn. Toen hij vandaag zijn werkstuk trots liet zien, was ik erg onder de indruk, super mooi gemaakt Sem!
dsc08029

14 december 2016

Peperkoekhuisjes versieren

Filed under: creatief,knutselen,winter — Familie Stammen @ 19:00

Vanochtend knutselde ik 4 huisjes van peperkoek, zodat op veler verzoek de vriendinnen samen ook peperkoekhuisjes konden versieren. Elk jaar weer een sfeervolle gezellige middag met kerstliedjes op de achtergrond. Vele snoepjes en Royal Icing in de hand en versieren maar 🙂
blog-peperkoekhuisje

4 december 2016

Surprise

Filed under: knutselen,winter — Familie Stammen @ 20:30

De kinderen konden bijna niet wachten totdat ze hun surprise, gedicht en cadeautje tevoorschijn mochten halen. Ondeugende Floris, vond toch echt dat dit gedichtje voor hem was en wilde het niet meer afgeven 🙂 Ook helpt Floris heel graag bij het uitpakken van cadeautjes! Het blijft een leuke verassing wat iedereen voor elkaar gemaakt heeft. Aansluitend samen gourmetten, wat een heerlijk avondje 🙂
sinterklaas

21 oktober 2016

High tea

Filed under: bakken,creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:00

Een geslaagde start van de herfstvakantie! High Tea met als thema Halloween 🙂 We starten met een trollendrankje (een bolletje vanille ijs in een glas met een beetje groene ranja en als je het dan vult met spa rood dan krijg je het schuim erop), de cupcakes werden versierd met spinnenwebben, spinnen en monster ogen. Knakworstjes werden omwikkeld met smalle sliertjes bladerdeeg en zo ontstaat dan een mummy 🙂 De spookkoekjes werden met wit fondant versierd en de vampierkoekjes kregen een laagje zwart fondant. De kinderen waren zo enthousiast bezig, ik heb ontzettend genoten van onze start in de herfstvakantie!

halloween-high-tea

19 februari 2016

Paas kuikentjes

Filed under: creatief,handwerken,knutselen,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Gisterochtend zag ik tijdens de naailes hele schattige kuikentjes om zelf te maken. Ik nam wat lapjes stof mee en stukjes koord. Thuis lag nog vilt en kraaltjes. Ik verraste Trisha ermee en ze ging meteen enthousiast met mij aan de slag! Wil je ze ook eens maken? Ik heb een beschrijving hieronder geplaatst.
samen-naaien
Een kuikentje bestaat uit 2 stofvierkanten. De kam en het snaveltje knip je uit vilt. In het buikje zit wol. Het kijkt de wereld in door 2 kraaltjes en het kuiken schommelt met z’n koordbeentjes. Leg een stofvierkant met de voorkant naar boven voor je. Leg een snavel en een kam op de aangegeven plek. Leg nu het tweede stofvierkant met de voorkant naar beneden erop en speld het met kopspelden vast. Nu sluit je de rechter, linker en de bovenkant met behulp van de naaimachine. Denk eraan om aan de linker kant een opening te laten om de stof straks te keren. Zodat bij het keren nadien de punten in de vorm mooi terug komen, knip je langs de hoeken een stukje stof af zoals op de foto te zien is. Let goed op dat je niet in de naad knipt. Nu open je het kuikentje en vouw de naad van de linker kant op de naad van de rechter kant. Leg de naad open en leg de koordbeentjes erin. Spelt het vast met kopspelden. Daarna sluit je deze naad met de naaimachine. Knip daarna ook hier weer de hoekjes af. Nu kun je de stof keren. De hoekjes kun je voorzichtig met de schaar of met een stokje goed vormen. Daarna vul je het kuikentje met wol. Als het kuiken goed gevuld is dan naai je de keeropening met naald en draad dicht. Nu mist het kuiken alleen nog z’n oogjes. Naai de oogjes tegelijkertijd eraan en trek dan een beetje aan de draad zodat er kleine oogkassen ontstaan. Tot slot leg je een knoopje onderaan elk been en je kan nog een bandje naaien als je het kuiken bijvoorbeeld een plekje in de paastakken wilt geven.
paaskuikentjes

17 januari 2016

Zeemeermin dekentje

Filed under: creatief,handwerken,knutselen,naaien — Familie Stammen @ 20:00

Op internet zag ik laatst een hele leuke deken/ slaapzak voorbij komen. Ik had nog hele zachte fleece stof liggen en zag het al helemaal voor me. Eerst heb ik op patroonpapier een zeemeerminstaart getekend. Uit de dubbelgevouwen fleece knipte ik de deken. Het geheel in elkaar genaaid en daarna als verassing ingepakt. Nu zijn onze kinderen altijd al heel enthousiast en blij als ze verrast worden maar je had de oogjes en het gezichtje van Trisha moeten zien, dat was goud waard!! Helemaal geslaagd!
deken

5 december 2015

Kerst bloemstukjes

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 12:00

Terwijl dit weekend Sinterklaas centraal staat, zijn Trisha en ik al bezig geweest om de sfeer voor de adventstijd een beetje in huis toe te laten. Dit jaar hebben we voor het eerst lootjes getrokken om voor elkaar een surprise te maken en gezellig samen te gourmetten. De kinderen zijn zo benieuwd wie er voor wie geknutseld heeft. We wensen jullie allemaal een hele fijne Sinterklaasavond!

blog-kerststukjes

14 maart 2015

Paashaasje van vilt

Filed under: creatief,handwerken,knutselen — Familie Stammen @ 14:30

Trisha vraagt momenteel graag om draad en naald als het woordje knutselen valt. Waar “vroeger” veel gekleid, geschilderd, geknipt en geplakt werd komt nu dus een hele andere optie in beeld. En Sem die doet graag mee en probeert ook alles uit, en ik sluit me daar gezellig bij aan.

collage-2015-03-141

31 januari 2015

Minecraft

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 19:00

Vorige week hebben Sem en Trisha bij Coun en Jiaou Na Minecraft van knutselkarton ontdekt. Nou, het ging deze week nergens anders meer over, er werd druk gerekend hoe lang ze hiervoor moesten gaan sparen van hun zakgeld. Tijd om even in actie te komen, op internet de knutselsets gevonden en vandaag de kinderen ermee verrast. Ze zijn al heel knuffelig, maar Trisha riep “mam, ik ga je 16 (?) knuffels geven, ik ben er zo blij mee, ik had het helemaal niet verwacht. En Sem? Die vind het geweldig, hij speelt minecraft zo graag op de computer en nu kan hij het in z’n handen nemen, in elkaar knutselen en ermee spelen, TOP!

minecraft

10 december 2014

Peperkoekhuisje versieren

Filed under: creatief,knutselen — Familie Stammen @ 20:30

knibbel-knabbel
Wat is er gezelliger dan in de adventstijd een peperkoekhuisje versieren? Vanochtend “bouwde” ik van schijfjes peperkoek 2 huisjes. De schijfjes plak ik aan elkaar met gesmolten chocola. Voor Trisha en haar vriendinnetje is het een leuke verrassing op de woensdagmiddag, ze gaan samen enthousiast aan de slag. Met glazuur ( poedersuiker gemengd met een beetje water, zorg dat het een stevig mengsel is, als het te vloeibaar is dan plakt het niet goed) plakken ze de snoepjes erop. Op de achtergrond een gezellige cd met kerstverhaaltjes. Dit is genieten! Het is een traditie geworden om een peperkoekhuisje in de adventstijd te versieren, echter onze puberende Sem gaf aan dat hij zich er te “groot” voor voelt… Gelukkig denkt Trisha er anders over en ik doe zelf ook heel graag mee. Wil je ook aan de slag? Hieronder een foto met ideetjes over benodigdheden, maar je kan natuurlijk elk gewenst snoepje kiezen om mee te versieren.
benodigdheden

Older Posts »

Powered by WordPress