4 Seasons in de Maasduinen

22 januari 2017

Frisse witte wandeling rondom de zandverstuiving

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 14:00

Wat was het weer genieten in de natuur dit weekend. Trisha en ik hebben een oogje voor roofvogels, wij spotten ze in de natuur, maar ook regelmatig als we met de auto onderweg zijn. Als we ze zien, proberen we iedereen die bij ons in de buurt is deze imposante vogels ook te laten bewonderen. Vandaag was deze flinke jongen nog ver bij ons vandaan, maar hij bleef in de boomtop zitten, dus sloop ik met mijn camera een stukje zijn kant op. Een glimp van deze imposante grote buizerd heb ik vast kunnen leggen, wat een geluk 🙂
zandverstuiving

21 januari 2017

Perentaart

Filed under: bakken — Familie Stammen @ 15:00

Vanmiddag samen met Trisha een perentaart gebakken. Hij ruikt heerlijk er zitten namelijk speculaaskruiden in 🙂 En hij smaakt ook super lekker, wil je het perentaartje ook eens bakken? Hieronder vindt je het recept.
Ingrediënten:
• 5 handperen
• 1 eetlepel citroensap
• 150 gram zachte boter
• 150 gram amandelspijs
• 4 eieren
• 150 gram bloem
• 1 zakje bakpoeder
• 1 eetlepel speculaaskruiden
• 4 eetlepel abrikozenjam
• 1 mespunt zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter en de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
3. Klop eerst een voor een de eieren erdoor, mix het geheel ruim anderhalve minuut. Voeg daarna de gezeefde bloem, de speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles nogmaals 2 minuten tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette taartvorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, leg de taart daarna op een rooster zodat deze helemaal af kan koelen.

perentaart

15 januari 2017

Winter wandelingen

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 19:00

Dit weekend genoten we ’s ochtends van de natuur die momenteel zo prachtig winters wit is 🙂
15-01-2017

6 januari 2017

Mooie wandeling

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen,winter — Familie Stammen @ 12:00

Deze nacht werd de eerste strenge vorst gemeten. Haal de mutsen en dikke sjaals maar uit de kast, want het is ijskoud buiten! Ideaal weer voor een winterse wandeling 🙂

frozen

4 januari 2017

Magisch dagje in Toverland

Filed under: vakantie — Familie Stammen @ 20:00

Vandaag beleefden we een betoverende dag tijdens de Magische Winterweken in attractiepark Toverland. Bij binnenkomst verwelkomden sneeuw-elfjes de kinderen. Het is hun taak om te zorgen voor sneeuw in Toverland. En die taak nemen ze heel serieus. Zelfs binnen in het overdekte Land van Toos en Magic Forest valt af en toe een plaatselijke sneeuwbui, zoals Sem en ik mochten beleven toen we eventjes zaten te lunchen 🙂 De stralend verlichte kerstbomen wezen ons de weg naar het winterse Troy gebied. Rondom het kampvuur mochten de kinderen marshmallows roosteren, terwijl op de achtergrond de houten achtbaan Troy voorbij raast. Trisha was vandaag voor het eerst in Troy en ze vond het zo gaaf!

toverland

2 januari 2017

Wollen mantel

Filed under: creatief,handwerken,naaien — Familie Stammen @ 20:30

Met uitleg van coupeuse Anne, die ons les geeft is het mij gelukt om zelf een wollen mantel te naaien. In de avonduurtjes breide ik daar een warme sjaal en muts bij. Laat de vrieskou maar komen!

blog

Powered by WordPress