4 Seasons in de Maasduinen

29 november 2014

Kinderfeestje Trisha

Filed under: feestje,happy family,verjaardag,vriendjes en vriendinnetjes — Familie Stammen @ 21:00

Vanmiddag van een heel bijzonder kinderfeestje genoten. Samen met Trisha, haar vriendinnetjes en vriendjes zijn we in Arcen gaan Glowgolfen, dat was een super gave nieuwe ervaring! Echt een aanrader voor een leuk uitstapje in de kerstvakantie. Daarna mochten ze in de Vinkenburcht spelen, ze werden geschminkt, Koos Konijn trad op, muziek erbij, dansen, echt een super feestje! Ze hebben allemaal genoten, en wij ook!

trisha

25 november 2014

Hoera! Trisha 8 jaar!

Filed under: bakken,creatief,feestje,happy family,verjaardag — Familie Stammen @ 14:30

Vandaag is ons oosterse prinsesje Trisha jarig. Acht jaar is ze al geworden, wat gaat het allemaal snel. Met 18 maanden kwam ze voor altijd in onze armen, een moment om nooit te vergeten, wat een geluk dat wij voor haar mogen zorgen. Ze liep 6,5 jaar geleden in China naar haar grote broer Sem die een knuffeltje voor haar bij zich had. In de eerste dagen wisten wij niet wat ons overkwam. Ons tweede kindje was hartstikke in balans, was heel gemoedelijk, blij en vrolijk. Ze had het grote geluk gehad om de eerste 18 maanden van haar leven niet in een weeshuis maar in een liefdevol pleeggezin verzorgd te worden. En zo is ze altijd gebleven, een heel makkelijk en vooral ontzettend lieve persoonlijkheid. Ze zorgt heel graag voor dieren, kinderen en volwassenen. Een hele bijzondere band is er tussen haar en de dieren. Zo beleefde ik met haar in Sea life prachtige momenten waarbij zij “sprak” met een rog. De rog bleef heel rustig naar haar kijken en zij vertelde mij dat de rog gelukkig was. Natuurlijk is er nog meer heel bijzonder aan ons jongste kindje. Haar ouders hebben haar liefdevol met een briefje met haar geboortedatum te vondeling gelegd bij een weeshuis voor gehandicapte kinderen. Ik weet heel zeker dat Trisha zeer gewenst is geweest, maar dat haar ouders afscheid hebben moeten nemen omdat zij de medische zorg niet konden realiseren. Toen Trisha gevonden werd kon men niet vaststellen of deze prachtige baby een jongen of een meisje is. Men nam in China een gokje en benoemde haar als jongen. Na onderzoeken hier in Nederland kwam haar syndroom aan het licht. In haar gedrag zagen wij al van kleins af aan dat er mogelijk in China een verkeerde gok met betrekking tot haar geslacht was gedaan. We wachten af en vonden dat er maar 1 is die kan vertellen wie ze is, dat is de persoon zelf, geen arts of ouders kan hierover een beslissing nemen. De meesten van jullie hebben dit van dichtbij meegemaakt of via ons gevolgd. Ze vertelde ons op 6 jarige leeftijd dat ze een meisje is. En wat voor een, eentje uit duizenden! Lieve Trisha, mama, papa en Sem zijn super trots op jou en houden ontzettend veel van je. Van harte gefeliciteerd met je 8e verjaardag!!

birthday

19 november 2014

Kinderfeestje Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,feestje,verjaardag — Familie Stammen @ 21:00

Om kwart over 12 stonden we bij Sem op school met een gevulde picknickmand. We mochten op school met de kinderen die Sem had uitgenodigd voor zijn feestje samen lunchen. Daarna reden we naar St. Hubert naar Bowlingcentrum Erica. Daar konden we gaan disco bowlen, de kinderen vonden het erg leuk om te doen. Daar krijg je ook trek van, na het bowlen samen gourmetten. De pannenkoeken waren een grote favoriet, het was heel gezellig om de kinderen zo bezig te zien en ze hebben het allemaal kei goed gedaan ondanks hun visuele beperking, TOPPERS!

sem

18 november 2014

Ajourpatroon sjaal en muts

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 20:00

ajour-sjaal-en-muts

Bij Willert Wolle in Goch (D) prachtige zachte wol van het merk Lang Yarns uitgekozen. In diverse breitijdschriften gesnuffeld en daar werd ik op een idee gebracht voor een mooi ajourpatroon. Het patroon en de stekenverhoudingen aangepast aan het garen en het eindresultaat daar ben ik heel blij mee! Mocht je ook zo’n sjaal en muts willen breien. Hieronder volgen de ajourpatronen. Voor de sjaal heb ik de pauwensteek gebruikt:
1e naald rechts breien
2e naald averechts breien
3e naald rechts breien
4e naald averechts breien
5e naald: 1 kantsteek, 3x 2 steken rechts samen breien, * 6 maal 1 omslag 1 rechts, 6 maal 2 rechts samen breien * herhaal zo vaak als nodig en eindig met 1 kantsteek
6e naald: averechts breien
7e naald als naald 5
8e naald averechts breien
9e naald als naald 5
10e naald averechts breien
11e naald averechts breien
12e naald rechts breien
Herhaal steeds naald 1 t/m 12
Aantal steken deelbaar door 18 + 2 kantsteken
Het ajourpatroon voor de muts:
1e naald: *2 steken rechts, 1 omslag, 2 steken rechts samen breien, 2 steken rechts* (herhalen vanaf het *)
2e naald: breien zoals de steken zich voor doen
3e naald: *2 steken rechts, 1 stk op de re naald nemen, de volgende steek breien, de opgenomen steek hierover heen halen, 1 omslag, 2 steken rechts* (herhalen vanaf het *)
4e naald: breien zoals de steken zich voor doen.
Herhaal steeds naald 1 t/m4.
Zelf heb ik bij het ontwerp van de sjaal en muts “gespeeld” met donker grijze streepjes door de licht grijze wol. Het kan natuurlijk ook in 1 kleur gebreid worden of geheel naar eigen idee in te vullen. Veel brei plezier!

13 november 2014

Misty

Filed under: Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 17:00

De ochtendwandeling met Floris bij het Driessenven was bijzonder sfeervol.
13-11-2014

9 november 2014

Bosrit

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 12:30

Vanochtend van een prachtige wandeling door de Afferdse bossen genoten. De kinderen op de pony’s van Natalle, zo’n mooi beeld om samen met Floris achter ze mee te lopen.
bosrit

Verjaardag Sem

Filed under: feestje,happy family,verjaardag — Familie Stammen @ 09:30

Vandaag 11 jaar geleden werd er in China een heel speciaal lief klein jongetje geboren. Er volgden 24 maanden met weinig tot geen zorg in een arm weeshuis. Elf dagen na je tweede verjaardag sloten wij jou in onze armen om je nooit meer los te laten en vol overgave voor je te zorgen. Diepe sporen lieten de zware verwaarlozing in je na. Het werden jaren waarin wij alles voor jou opzij zetten en er altijd voor je waren en er altijd voor je zullen zijn. En wat bloeide je razend snel op toen je alle aandacht kreeg, alle verzorging en vooral heel veel liefde kreeg. Wij bleven ons zorgen maken vanwege je sociaal emotionele ontwikkeling die ernstig vertraagd verliep door je trauma’s. Maar op je 11e verjaardag zijn we meer dan ooit vol vertrouwen dat je er zelfs helemaal van kunt herstellen. Het zal altijd een zere plek blijven, alle gebeurtenissen in China. Je weet dat je de liefste zus van de hele wereld hebt, en we zien steeds vaker een hele lieve zorgzame broer naar je zusje, die regelmatig zijn grote sterke arm om haar legt, heel vriendschappelijk en dat ontroerd papa en mama zeer. Zo ontzettend trots op jou! Van zover gekomen en je zegt zelf van kleins af aan “mama, papa, ik ben zo blij dat ik bij jullie ben”. Lieve Sem het is niet in woorden uit te drukken hoe blij en dankbaar wij zijn dat wij voor jou mogen zorgen. Op je verjaardag denken we intens aan je geboorteouders en hopen wij ze in de toekomst in onze armen te kunnen sluiten, uiteraard brand er vandaag een kaarsje voor je geboortemoeder in China.

happy-birthday

8 november 2014

Prachtige ochtendwandeling

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 12:30

Het was weer op en top genieten vanochtend in het bos!
eckeltse

7 november 2014

Sem trakteert op school

Filed under: bakken,blinden en slechtzienden,feestje,visio onderwijs — Familie Stammen @ 20:00

Gistermiddag wilde Sem heel graag zelf samen met mama de fondant versiering voor zijn cupcakes maken. Sem koos het thema Minecraft (Minecraft is een computerspel, het lijkt op Lego. In Minecraft is het mogelijk gebouwen, maar ook werkende computers te maken van diverse materialen die je op kunt graven). Sem vond het erg leuk om met fondant de figuurtjes te maken. We bewaarden ze 1 nachtje in vershoudfolie en de volgende ochtend bakte ik zijn lievelingscupcakes. Ik bracht een laagje gesmolten melkchocola erop aan, waarna de fondant er goed op bleef zitten. Als extra verrassing voor Sem hadden Trisha en ik van strijkkralen Minecraft zwaarden gemaakt en uiteraard ook voor zijn klasgenootjes. Nog drinkpakjes erbij en de traktatie was compleet. ’s Middags zijn Trisha en ik hiermee naar Visio onderwijs in Grave gegaan, het was erg gezellig in de klas.
trakteren

1 november 2014

Kasteel Huis Bergh

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:30

Vanmiddag bij dit mooie weer een wandeling gemaakt rondom Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. Kastelen maken altijd weer indruk op de kinderen en ook op ons.

kasteel-huis-bergh

Powered by WordPress