4 Seasons in de Maasduinen

11 juli 2023

Diploma uitreiking Yuverta college

Filed under: happy family,voortgezet onderwijs,vriendschap — Familie Stammen @ 22:00

Vanavond was het officiële moment; de diploma uitreiking van Trisha. In de aula werden alle leerlingen met hun ouders verwacht. Na een algemene toespraak gingen de leerlingen daarna met hun coach naar een leslokaal. Toen Trisha aan de beurt was vertelde leerkracht dhr. Kumhof;
Trisha, een keurige meid, serieus aan het werk. Komt ook altijd vrolijk met haar mooie glimlach. Ik heb de complimenten ontvangen van de vakgroep Engels dat je altijd zeer mooie dingen in het Engels schrijft! De mbo collega’s zijn blij dat je het volgend schooljaar in Horst blijft. Je gaat hier Dier en Management volgen.
Na het ontvangen van het diploma was er buiten samen met haar vriendinnen een moment om op de foto te gaan. En net als na de diploma uitreiking van Sem vorig jaar zijn we nu ook met z’n vieren naar ijssalon Clevers geweest om deze mijlpaal te vieren 🙂 We zijn zo blij voor Trisha dat ze na de zomervakantie start met haar droom studie; dier en management. Want als dat iemand op het lijf geschreven is dan is het Trisha wel. Van kleins af aan alles over dieren lezen/ wildlife filmpjes kijken. Ze weet van elk dier zo veel te vertellen en er hoeft maar een quiz vraag op tv te zijn die over dieren gaat dan weet Trisha het meteen 🙂 Wat een heerlijk vooruitzicht om deze nieuwe uitdaging aan te mogen gaan.

15 juni 2023

Het eerste jaar studeren aan de universiteit zit erop

September vorig jaar starte Sem zijn studie Computing Science aan de Radboud universiteit. Deze studie is gericht op computertechnologie. Je leert over de praktische en theoretische aspecten van computertechnologie zoals distributed computing, software engineering, intelligent systems, computational science en visualization. Hiernaast wordt ook aandacht besteed aan wiskunde en onderzoeksmethoden. De keuze voor deze studie had Sem al heel lang op het oog, en na het eerste studiejaar is gebleken dat dit voor hem absoluut de juiste keuze is. Het leuke aan studeren vindt Sem dat elk vak super interessant is. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de studie, Sem leerde veel nieuwe mensen kennen, er ontstond een groepje studievrienden die ook graag samen er op uit gaan. Het is een Engels talige studie en zo komen de studenten uit verschillende landen. En uiteraard is de hechte vriendengroep van het vwo ook regelmatig samen voor een feestje of een uitje 🙂 Wat een heerlijke studententijd! En wat is het wederom ontzettend knap van Sem hoe hij vorig jaar ontzettend snel zijn weg kon vinden op de universiteit campus en dat hij deze studie doet met zijn beperkte zicht. We zijn allemaal ontzettend trots op hem!

3 juni 2023

Party time!

Filed under: feestje,happy family,platteland,vriendschap — Familie Stammen @ 11:30

Gisteravond hebben we met z’n vieren ontzettend genoten van een Duits feestje. Onze vrienden Andrea & Karl-Josef zijn 40 jaar getrouwd en dat werd gevierd op een prachtige locatie in Kalkar – Niedermörmter in Restaurant de Mühlenhof.
In deze historische ambiance werden we buiten ontvangen met een heerlijk drankje.
En terwijl we net gearriveerd zijn roept uit de verte een enthousiaste bekende stem “meisje”! Het is dokter Blumberg; de dokter waar ik als doktersassistente lang geleden met heel veel plezier gewerkt heb. Als even later de oud collega’s de tuin inlopen roepen ook zij allemaal “meisje”! Sem en Trisha vonden dit héél grappig 🙂 ik had ze al eens verteld dat mijn naam in Duitsland wel eens als lastig uit te spreken word ervaren en zo ben ik 4,5 jaar altijd aangesproken met “meisje”. Prachtige herinneringen liggen daar; ik was 20 jaar toen ik fulltime in de plattelands huisartsenpraktijk startte. Dr. Blumberg, een arts die altijd zeer bevlogen was, altijd een grapje maakte, een groep collega’s die elke dag samen enthousiast aan het werk waren. We hadden een uitgebreid takenpakket van afspraken maken, bloedafname, wondverzorging, longfuncties, ecg’s tot infuus aanleggen. Destijds leerde ik Andrea kennen, zij en haar man werden peetouders van onze Sem en Trisha. Ze zijn altijd super geïnteresseerd in wat de kinderen doen en beleven, een heel groot geluk dat ons pad zich 32 jaar geleden heeft gekruist. Met de andere collega’s voelt het telkens net zo vertrouwd als vroeger. Iedereen heeft alleen maar warme herinneringen aan onze werkplek. Dokter Blumberg heeft tot ver na de pensioenleeftijd doorgewerkt en is nu onlangs dan toch van zijn welverdiende vrije tijd gaan genieten.
Mocht je eens een uitstapje naar deze prachtige omgeving in Kalkar willen maken, hieronder vind je nog wat info. Het herkenningspunt van Restaurant “de Mühlenhof” is de monumentale Düffelsmühle, die al in de 12e eeuw werd gebruikt als verdedigingstoren voor kasteel Boetzelaer. Het huidige restaurant Mühlenhof is sinds 1985 gesitueerd in de voormalige boerderij welke dateert uit 1921. In 1990 werd rond de Mühlenhof een openbare golfbaan aangelegd, de Mühlenhof Free Golf Course. Het restaurant wordt veel bezocht door fietsers en wandelaars, niet in de laatste plaats vanwege de directe ligging aan de Via Romana tussen Xanten en Nijmegen. www.muehlenhof.net

27 april 2023

Samen met vrienden genieten

Filed under: happy family,vriendschap — Familie Stammen @ 22:00

Vanavond kwamen onze vrienden bij ons eten; altijd super gezellig en wij zorgen graag voor allemaal lekkers. Sem en Trisha vinden het ook leuk om te helpen; Trisha hielp met het toetje voorbereiden, Sem met de tapas hapjes van het voorgerecht en ik zorgde voor het hoofdgerecht; de asperges, de nieuwe aardappelen, eitjes; allemaal vers van het platteland 🙂 We genieten van deze avondjes bijkletsen met lekker eten en een drankje.

6 april 2023

Gala avond VMBO Yuverta Horst Hegelsom

Filed under: feestje,happy family,platteland,studeren,voortgezet onderwijs,vriendschap — Familie Stammen @ 21:15

Tijdens de voorbereidingen van de gala avond zoals het kiezen en passen van de jurk, genoten Trisha en wij al van de avond die komen ging. Sevenum liep vanavond uit om ondanks de heftige regenbuien te genieten van de sterren op de rode loper bij café Breurs. Wat was het ontroerend om onze Trisha en alle andere jonge mensen daar te zien stralen in hun prachtige outfits. Ze werden gebracht in de meest verrassende voertuigen zoals nostalgische auto’s, tractoren, motoren en fraaie oldtimers. Onze Trisha zat samen met haar vriendin Dana in een Volkswagen Kever. Na deze indrukwekkende aankomst zetten de leerlingen hun feestelijke avond voort in café Breurs. Na de meivakantie mogen al deze celebrities hun examens maken en eind juni hun diploma in ontvangst nemen. Trisha rondt het VMBO af en start aan een nieuw hoofdstuk op haar levensweg. Ze verheugt zich enorm op haar vervolgopleiding MBO dier en management op het Yuverta College. Méga trots op haar, Trisha heeft op deze prachtige school haar plek 4 jaar geleden helemaal gevonden. Alle jaren gezellig gewerkt en vooral met heel veel plezier en dat is het aller belangrijkste! 🙂

24 maart 2023

R.I.P. allerliefste Floris

Filed under: afscheid,vriendschap — Familie Stammen @ 15:00

Augustus 2009 reden we met Sem en Trisha (toen 2,5 en 5,5 jaar) en ons teckeltje Teuntje (toen 7 jaar) naar Vlijmen om daar puppy Floris op te halen. Floris werd op 1 mei 2009 geboren. We kwamen aan bij een aardige mevrouw, er volgde een kennismakingsgesprek en daarna werd onze Floris de kamer binnen gelaten. We waren op slag verliefd. Zo’n schattige enthousiaste pup, zo’n koddig hondje, hij was heerlijk actief, rende rond en kwam een beetje bij ons Teuntje en bij ons snuffelen. Samen reden we naar huis en ons gezamenlijk avontuur mocht beginnen.
Onze teckel Teuntje werd mama van Floris, ze speelden samen in de tuin en samen sliepen ze in een grote knusse mand. Nu was onze Teuntje helaas vanaf haar 2e levensjaar bekend met rugproblemen. Dit komt regelmatig voor bij teckeltjes. Maar dat zij 4 maanden nadat Floris bij het gezin kwam niet meer te helpen was, zij uitval kreeg waardoor ze niet meer kon lopen, dat brak ons hart. We moesten op 9 december 2009 afscheid van haar nemen. In deze verdrietige tijd bracht het voor ons allemaal troost dat onze kleine rakker Floris al in het gezin was gekomen.
Floris speelde ontzettend graag met en bij de kinderen. Samen buiten was het een groot feest; rennen door het gras, bij de zandbak zitten waar de kinderen speelden, alle spatjes water opvangen als de kinderen in het zwembadje lol maakten. Floris hield ontzettend van ballen in alle soorten en maten, van tennisbal tot voetbal. Razendsnel rende hij achter alle ballen aan die de kinderen of wij voor hem opgooiden.
Tijdens onze wandelingen in de bossen thuis of op vakantie was het ontzettend genieten. Hij was altijd zo uitgelaten vrolijk en blij. Tijdens de prachtige wandelingen in het Zwarte Woud, Beieren en andere delen van Duitsland rende Floris langs de kabbelende beekjes en heel graag dook hij ook in het frisse water. Hij kon urenlang met Trisha langs en in een beekje spelen. Het was zo prachtig om te zien, wij hebben hier altijd ontzettend van genoten.
In februari 2013 werd Sem z’n blinde oogje geamputeerd in het oogziekenhuis in Rotterdam. Toen we weer thuis kwamen en Sem z’n herstel begon, week Floris geen seconde van zijn zijde. We moesten Floris ’s ochtends naar buiten dragen, bij een boompje neerzetten, dan deed hij razendsnel een plasje om vervolgens naar binnen te rennen, bij Sem op de bank te springen en daar de hele dag tegen Sem aan te liggen. Hij voelde zo met Sem mee die in deze week veel pijn en last heeft moeten doorstaan. Het was zo ontzettend lief en ontroerend om te zien hoe Floris dit voelde en hij Sem wilde troosten.
Onze Floris was een gezinslid, dat net zo veel mee telt als elk ander in het gezin. Zo at hij ook mee met ons; of het nu vlees met groente en aardappeltjes was of nasi of pasta, hij vond alles lekker. Zodra hij aan ’t eind van de middag de pannetjes hoorde rammelen werd hij wakker van z’n middagdutje en kwam hij gezellig in de keuken erbij. De afgelopen twee jaar merkten we dat onze Floris een “opa” hondje was geworden. Hij kreeg last van zijn longetjes, had minder energie en kon niet meer zo ver wandelen. Sinds een maandje of 4 was het proces begonnen dat hij blind werd, hij kon veel minder zien, waardoor hij vooral bij onbekende stemmen hevig blafte om zijn gezin te verdedigen. We pasten ons tempo aan hem aan en dat wat hij wel kon daar genoten we allemaal dubbel van.
Totdat gisterochtend na een kort buiten zijn, hij een epileptisch insult kreeg. Ondanks dat wij beseften dat Floris al flink op leeftijd is (bijna 14 jaar) kwam dit toch geheel onverwachts en het was voor ons allemaal schrikken en het maakte ons onzeker. Was dit een eenmalig iets, was er meer aan de hand? Sem had gisteren vrij en Trisha wilde graag dat we haar school belden en uitlegden wat er aan de hand was. Zo gezegd zo gedaan, de kinderen bleven bij Floris en wij zouden voorlopig naar het werk gaan. Tussendoor hielden we elkaar op de hoogte. Na een epileptisch insult is diegene die dit door heeft gemaakt ontzettend moe, en zo was het ook met Floris. Hij heeft op de bank tussen Sem en Trisha in uitgeput liggen slapen. De kinderen hebben hem geknuffeld en toen ik (Marjolein) ’s middags thuis kwam en hij wakker werd, was hij helemaal blij zoals we hem allemaal kennen als je thuis komt, hij wilde zoals gewoonlijk eerst knuffelen en daarna naar buiten in de tuin. Op zich ging het zoals wij drietjes het zagen “oké” met hem na zo’n heftige start deze ochtend.
Later in de middag, toen ik startte met koken kwam hij gezellig in de keuken liggen en genoot hij van zijn bordje met vlees en groenten. Terwijl wij samen bijna klaar waren met eten, was er ineens paniek want Floris kreeg opnieuw een epileptisch insult. Ik heb meteen de dierenarts gebeld en hoewel deze eigenlijk net klaar was met het spreekuur, mochten we meteen komen. Na het insult bleef Floris janken, dit heeft hij in zijn hele leventje nooit eerder gedaan en dit gaf bij ons allemaal aan dat het echt fout was. De autorit naar de dierenarts was heel emotioneel want Floris was erg onrustig en bleef janken. De dierenarts gaf aan dat Floris mogelijk ook een hersenbloeding had gehad. Gisteravond is onze Floris voor altijd ingeslapen. Het verdriet is onbeschrijfelijk. Bijna 14 jaar geen dag zonder elkaar geweest, elke dag was het feest met hem, elke dag spelen en knuffelen. Het voelt alsof er een deel van ons geamputeerd is. Vanochtend hebben we hem met z’n vieren begraven, zijn lievelingsspeeltje en witte roosjes gingen met hem mee. We zijn allemaal intens verdrietig, maar ontzettend dankbaar dat onze lieve, gezellige, vrolijke Floris zo lang in ons gezin mocht zijn.

Dierenliefde is een wonder
Onze vriendschap was zo bijzonder
Je was onze trouwe vriend, knuffelbeer,
beveiliger en nog zoveel meer!

21 april 2022

Gala avond

Tijdens de voorbereidingen van de gala avond zoals het passen van een smoking en sjieke schoenen, genoten Sem en wij al van de avond die komen ging. Boxmeer liep donderdagavond uit om te genieten van de sterren op de rode loper bij hotel Riche. Dit jaar mocht gelukkig de gala avond van de examenkandidaten van het Elzendaal College weer plaatsvinden. Zij konden zich in hun prachtige gala-outfits laten bewonderen. Wat was het ontroerend om onze Sem en alle andere jonge mensen daar te zien stralen in hun prachtige outfits. Ze werden gebracht in de meest verrassende voertuigen zoals nostalgische auto’s, een limousine, fraaie oldtimers en onze Sem zat met vrienden en klasgenoten in een Engelse dubbeldekker bus. Na deze indrukwekkende aankomst zetten de leerlingen hun feestelijke avond voort in hotel Riche. Na de meivakantie mogen al deze celebrities hun examens maken en eind juni hun diploma in ontvangst nemen. Hij rondt het VWO af en start aan een nieuw hoofdstuk op zijn levensweg. Onze Sem verheugt zich enorm op zijn studie aan de Radboud Universiteit; Computing Science. Méga trots op hem, Sem doet het allemaal maar eventjes met visuele beperking. Alle jaren veel en hard gewerkt en vooral met heel veel plezier en dat is het aller belangrijkste!

3 augustus 2021

Dagje Den Haag

Vanochtend arriveerden we bij het Kunstogen Lab in Den Haag. Sem had een afspraak voor z’n jaarlijkse controle en er zou vandaag een nieuwe oogprothese aangemeten worden. Terwijl Frans en Sem in het Lab waren, wandelden Trisha en ik samen met onze Floris in de buurt van de Laan van Meerdervoort. Toen de jongens terug kwamen zijn we naar Chinatown gereden. Een gezellige buurt om samen te genieten van Chinese winkeltjes. Rond half een kwamen we aan bij het nichtje van m’n moeder en haar man. We hadden elkaar alweer veel te lang niet gezien en gesproken. Rond drie uur werd Sem terug verwacht bij het Kunstogenlab zodat hij z’n nieuwe prothese kon passen. Gelukkig was alles naar wens en waren Sem, Frans en ik snel weer terug bij Hans en Carla, Trisha en Floris. Vanuit hun woning hebben we met z’n allen een mooie wandeling gemaakt door het Haagse bos. Op de terugweg zijn we langs de winkeltjes in hun woonbuurt gelopen; wat een gezellig Haags wijkje. ’s Avonds werden we nog verwend met Italiaans eten dat Carla voor had bereid. Kortom het was voor ons allemaal een fantastische dag in Den Haag 🙂

12 februari 2021

Floris en de sneeuw

Filed under: happy family,vriendschap,winter — Familie Stammen @ 15:00

Onze lieve teckel Floris kan ook nog steeds enorm genieten van de witte wereld om hem heen en zeker als zijn allerliefste vriendin met hem krijgertje wil spelen in de sneeuw 🙂

15 augustus 2020

Picknick in de Maasduinen

Vanochtend bakte ik oreo-brownies voor de picknick. Met een koeltas, de brownies en verfrissend fruit reden we vanmiddag samen met Heidy en haar dochters Chelsea en Kayleigh naar de Maasduinen. We hadden geluk want bij het schaduwplekje waar we baksels en hapjes uitstalden was zelfs een briesje en dat konden we bij deze hoge temperatuur goed gebruiken! De kinderen vermaakten zich met het spelen van uno, verstopperte, galgje en natuurlijk samen chillen en genieten van hapjes en een koel drankje. Ondertussen konden Heidy en wij ook weer bijkletsen, wat een heerlijke middag 🙂

Older Posts »

Powered by WordPress