4 Seasons in de Maasduinen

9 juni 2019

Dansvoorstelling “mijn droom”

Filed under: happy family,theater/ shows — Familie Stammen @ 18:30

Dansstudio Martine uit Well (L) heette vandaag iedereen van harte welkom in de Schouwburg van Cuijk.
Mijn Droom
Iedereen slaapt, en iedereen zal tijdens die slaap dromen als geen ander. Want in je dromen worden je eigen wensen waarheid, en je angsten soms werkelijker dan je lief is. In je dromen ga je je voortbewegen in mooie, betoverende, bizarre, mysterieuze en spannende werelden. Je maakt reizen langs emoties en gebeurtenissen, die zich tijdens de dag al even hebben laten zien. Je droomt van de toekomst van de kinderen van je kinderen. In je dromen zijn tijd en plaats onbegrensd. Alles is mogelijk en er is niemand die de vrije loop van je fantasie tegen houdt.
In Mijn Droom dansten vandaag de dansers van Dansstudio Martine, van de allerjongste tot ouderen, een voorstelling waarin hun eigen dromen vorm hebben gekregen. Hun fantasieën en wensen vind je net als hun angsten terug in Mijn Droom. Een voorstelling die je meeneemt langs verschillende emoties, sprookjesachtige gebeurtenissen en magistrale wensen. We keken onze ogen uit, we genoten, we werden enorm verrast en we droomden mee. Het was weer een fantastische voorstelling! Trisha heeft zaterdag samen met alle leerlingen de generale repetitie gehad om vandaag met haar Jazzdans groep te stralen in de “slaapwandeling” op muziek van Julia Kent en Michael Jackson 🙂

2 juni 2019

Lang weekend

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 17:00

Wat is het héérlijk om in deze drukke periode aan het einde van het schooljaar samen een lang weekend vrij te zijn! Rustig de tijd voor klusjes, mooie wandelingen, om te lezen en voor Trisha het hoogtepunt om samen fietsend haar “grote” fiets voor het voortgezet onderwijs op te halen 🙂 Zeer binnenkort gaat ze op haar nieuwe fiets samen met haar klasgenoten een flink aantal kilometers afleggen naar het schoolkamp van groep 8!

28 mei 2019

Musical 40 jarig bestaan Daltonschool de Klimop

Filed under: feestje,happy family — Familie Stammen @ 20:00

Openbare Daltonbasisschool De Klimop in Nieuw Bergen bestaat 40 jaar! Een reden om even bij stil te staan. Dat gebeurt tijdens een driedaags durend feestprogramma op 27, 28 en 29 mei. ”Met 200 leerlingen, een sterk team en een goede samenwerking doen wij het goed”, zegt een zeer tevreden directeur Antoinette Bongers. Het feestje dat gedurende drie dagen voor Hemelvaart op de rit staat, mag dan ook zeker welverdiend worden genoemd. Vanavond mochten de leerlingen onder leiding van muziekdocent Miko Derks, die tevens dirigent is van fanfare Les Montagnards, de musical ‘DE VUILNISBOOT’ opvoeren. Wij genoten samen met opa en Sem van deze feestelijke musical waarbij onze lieve Trisha de belangrijke rol van vertelster mocht uitvoeren. Wat heeft ze het goed gedaan, ze heeft zo veel enthousiaste complimentjes gekregen, TOP Trisha!

19 mei 2019

Open dag Hengelsportvereniging De Heisnutters

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 20:00

Hengelsportvereniging De Heisnutters uit Siebengewald hield vandaag bij Vijver Vislust een open dag voor de jeugd. Tijdens deze dag demonstreerden leden van de visclub het vissen met vaste stok, het feeder vissen en het vissen op karper. Tevens werd er informatie gegeven over diverse visvoeren.
De jeugd kon tijdens deze open dag gebruik maken van vismateriaal van de club. Trisha maakte kennis met Paula, ze mocht bij haar komen zitten en met een vaste stok proberen te vissen. Alle vragen werden met veel kennis en enthousiasme aan Trisha beantwoord en uitgelegd. Binnenkort mag ze mee gaan oefenen bij een viswedstrijd voor de jeugd 🙂

12 mei 2019

Moederdag

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:00

Mijn moederdag kan niet mooier starten; samen wandelen in de natuur. Sem die zijn hersenspinsels met Frans bespreekt en tussendoor aan Trisha vraagt of ze al een vis heeft gevangen. Floris die staat te kwispelen bij Trisha die bij een stroompje inderdaad een heel klein visje weet te vangen 🙂 Na de wandeling heerlijk verse asperges uit de Maasduinen geschild en voor ’s middags een taart gebakken om samen met de liefste peetoom en peettante van Sem en Trisha van te genieten. Maar voordat we vanochtend gingen wandelen werd ik verrast door Sem met een door hem gemaakt speciaal filmje voor mij. Ik was zeer ontroerd. Onze lieve grote Sem die het zo druk heeft met zijn huiswerk, die alle vrije tijd stopt in zijn toekomst droom en heel veel oefent in het zelf maken van spelletjes op de computer had tijd vrij gemaakt om voor mama zelf een filmpje te maken. En de liefste en bijzonderste dochter van de hele wereld had een heel mooi kaartje gemaakt met aan de binnenkant hele ontroerend lieve woorden. Al 14 jaar dankbaar en zo trots dat ik jullie mama mag zijn!

28 april 2019

Ochtendwandeling bij de schaapskooi

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen,vriendschap — Familie Stammen @ 14:30

Vanochtend was Floris helemaal in z’n sas want maar liefst 3 kinderen drentelden om hem heen om samen in het bos te spelen 🙂 Terwijl de meiden bij het vennetje op zoek gingen naar kikkerdril en kikkervisjes vroeg FLoris of ze af en toe z’n stokje in ’t water wilden gooien. Wat een heerlijke ochtend!

27 april 2019

Genieten van de meivakantie

Filed under: happy family,vakantie,vriendschap — Familie Stammen @ 21:30

De kinderen genieten elk op hun eigen manier van de meivakantie. Terwijl Sem zijn creatieve ader steeds verder uitbreid en veel creëert met behulp van zijn laptop en vooral online met vrienden “praat” is Trisha out going met haar vriendinnen. Ze spelen veel buiten, zijn gaan zwemmen en op Koningsdag zijn ze gezellig met z’n drieën naar de Oranjemarkt geweest. Haar vriendin bleef logeren en dat was natuurlijk reuze gezellig 🙂

24 april 2019

Oog- en prothese controle

Filed under: blinden en slechtzienden,happy family,special needs,vakantie — Familie Stammen @ 21:00

Vandaag waren we rond 10 uur in Den Haag bij het Kunstogenlab. Sem zijn prothese werd gecontroleerd en het bleek dat deze vergroot mag worden. De huidige oogprothese plus de reserve prothese blijven even bij Axel zodat hij deze kan polijsten, wij genieten ondertussen van een wandeling door de straten van Den Haag. Traditiegetrouw lunchen we bij het viswinkeltje 🙂 Na een uurtje halen we de protheses weer op (de vergrote prothese volgt per post) en rijden we richting Rotterdam naar het Oogziekenhuis. Daar zal dr. de Faber het ziende oog van Sem controleren. Ondertussen wachten Trisha en ik met Floris in een mooi bloemenperkje. De wind blaast Floris z’n ruwe vacht vol bloesem en Trisha helpt graag nog een handje mee zodat Floris er prachtig versiert bij zit 🙂 Na een poosje komen Sem en Frans vrolijk uit het ziekenhuis met het goede bericht dat Sem z’n zicht helemaal stabiel is gebleven!

Kinderdijk

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 09:15

Kinderdijk ligt op korte afstand van Rotterdam; voordat we aan de terugrit beginnen maken we hier samen een mooie wandeling. De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaard, een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard, met daarnaast een wipmolen; de Blokweerse molen die de polder Blokweer bemaalt en in de polder Nieuw-Lekkerland twee rietgedekte achtkantige molens. De molens van Kinderdijk zijn gebouwd om het water uit de laaggelegen polder omhoog te pompen. Het zijn vrijwel allemaal grondzeilers. Onder in elke molen bevindt zich een scheprad, dat het water omhoog brengt, vaak met een hoogteverschil van 140 centimeter.

21 april 2019

Vrolijk Pasen!

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 19:00

Vrolijk Pasen! Trisha keek er zo naar uit, want ze had pa en ma de opdracht gegeven om ook al zijn Sem en Trisha nu 15 en 12 jaar, gewoon traditiegetrouw eieren en cadeautjes voor ze te verstoppen.
Er liggen eitjes in het gras!
Ik denk dat het de Paashaas was…
Een eitje hier, een eitje daar,
dank je Paashaas, tot volgend jaar 🙂

Older Posts »

Powered by WordPress