4 Seasons in de Maasduinen

29 maart 2019

Happy Birthday!

Filed under: bakken,feestje,happy family — Familie Stammen @ 10:30

Happy Birthday lieve Frans! Allemaal hebben we iets moois/ lekkers voor je gemaakt 🙂 Trisha heeft een grappig draakje voor je gekneed van klei. Sem heeft zelf je lievelingsspelletje “spring” als app voor je gemaakt! En ik heb lekkere Twix taart gebakken en één van je lievelings gerechten voor je gekookt. Met uiteraard een heerlijke ochtendwandeling op één van onze lievelingsplekjes in de Maasduinen 🙂

22 maart 2019

Trisha’s Dumplings

Filed under: happy family,Recept gerechten — Familie Stammen @ 18:30

Trisha loves Dumplings en heeft ze nu voor het eerst zelf gemaakt 🙂 Wil je het ook eens proberen? Hieronder het recept.
Ingrediënten deeg:
– 400 gram bloem
– 4 eieren
– 1 theelepel zout
De vulling:
– kies zelf tussen gehakt, kleine stukjes kip of rund
– 1 wortel (in zeer fijne kleine stukjes gesneden of geraspt)
– een bosje lente ui in ringen gesneden
– 3 eetlepels Mascarpone
– 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– versgemalen peper
– versgemalen zeezout
Voor het deeg kneed je alle ingrediënten met je handen tot je een mooi glad deeg hebt en zet het dan een uurtje weg om te laten rusten. Voor de vulling kun je alle ingrediënten onder elkaar roeren. Start met het uitrollen van het deeg (het lekkerst als je het echt heel dun uitrolt). Trisha heeft een dumpling houder/ maker waar je een stukje uitgerold deeg in legt, daarna legt ze wat gehakt in het midden en een eetlepel van het mengsel. De randen maakt ze nat met wat water (dan plakt het beter dicht, en blijft het ook dicht) Daarna klapt ze de dumpling maker dicht en wordt de dumpling mooi gesloten. Ondertussen zetten we een pannetje met water op het vuur, zodra het water kookt kunnen de eerste dumplings erin. Bij deze grote dumplings gaan ze 10 minuten in kokend water, daarna ‘vis’ je ze er voorzichtig uit en kun je ervan gaan genieten!

16 maart 2019

Pizza bakken

Filed under: happy family,Recept gerechten — Familie Stammen @ 20:00

Sem en Trisha zijn dol op pizza tonno (en wij ook) 🙂 Ze helpen graag af en toe bij het bereiden van maaltijden. Door de weeks als Sem thuis komt en hij ziet me aardappelen schillen of groente schoonmaken dan komt meteen zijn vraag “wat eten we vandaag, mam?” En zo goed als altijd komt nadat ik hem heb verteld wat we eten, “oh lekker, mam”! We eten hier allemaal graag lekker en inmiddels hebben we een grote verzameling aan recepten. In het weekend is het regelmatig pizza time en dan maken we een bakplaat vol pizza. Vandaag delen we ons recept voor diegenen die ook graag zelf pizza willen maken.
Benodigdheden voor het deeg:
– 320 gram bloem
– 160 ml melk
– 70 gram roomboter
– 5 gram droge gist
– 5 gram bakpoeder
– 5 gram zout
– 3 theelepels gedroogde oregano
Bereidingswijze deeg:
Zeef de bloem, meng daarna het bakpoeder en de gist met de bloem. Voeg dan de melk, boter, zout en oregano toe. Meng met je handen tot een mooi deeg. Kneed het goed door. Dek nu de kom af met een keukendoek en laat op een warm plekje een uurtje rijzen. Ondertussen kun je alles klaar zetten wat je op de pizza wilt doen. Wij maken de tomatensaus van:
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels ketchup
– 1 theelepel oregano
Zorg dat je de oven alvast even voor verwarmt op 200 graden.
Nadat het deeg een uurtje heeft kunnen rijzen, rol je het deeg uit en leg je het op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatensaus en daarna met alles wat je er graag op wilt leggen. Sluit af met geraspte kaas. Daarna gaat de pizza 20-25 minuten in de oven. Tijdens het bakken komt de heerlijke geur je al tegemoet. Geniet er van, Buon appetito!

24 februari 2019

Rondom het Driessenven

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 11:30

Tijdens onze zondagochtend wandeling gingen we van start bij 1 graden Celsius. Twee uurtjes later verwarmde de zon ons zo heerlijk en checkten we de temperatuur die inmiddels naar 8 graden Celsius was geklommen. Heerlijk cadeautje zo’n prachtig lente zonnetje! Trisha en Floris namen het voortouw en we wandelden rondom het Driessenven. Op sommige plekken is het daarbij even “survivallen”/ zoeken naar een paadje. Maar dat vindt Trisha natuurlijk prachtig. We helpen Sem bij de vele bramenstruiken, zodat hij niet verstrikt raakt aan de stekelige lange en groenblijvende takken. Aan de rand van het Driessenven dobberen duizenden kleine veertjes op het water. Niet lang blijven de pootjes van Floris en Trisha’s laarzen droog. Samen zijn ze heerlijk aan het modderen. Sem vind het leuk om tussen het kletsen door foto’s van ons te maken. Dat herken ik wel, tijdens zo’n wandeling in de natuur is er zoveel moois om als herinnering vast te leggen.

17 februari 2019

Zondagochtend wandeling

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 13:30

Het is ’s ochtends nog fris en toch hoor je aan de vogels dat de lente in aantocht is. Floris daagt Sem en Trisha uit om dennenappels naar hem te gooien, het liefst vangt hij ze op als ze nog in de lucht vliegen 🙂 Trisha prikt ze voor hem aan een lange stok en zwiept ze dan naar hem toe. Sem gebruikt ochtenden in de natuur regelmatig voor levensvragen en vele andere vragen over hele diverse onderwerpen aan pa en ma. Vandaag gaat een groot deel op aan de filosofie over hoe groot het heelal is. Onze jongste vermaakt zich onderwijl bij en in het water van het ven. Daarbij heeft ze een enthousiast kameraadje langs haar huppelen, onze teckel Floris houdt ook zo van water. Samen kunnen ze zich hier uren vermaken!

14 februari 2019

Happy Valentijns dag!

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 15:00

Op Valentijns dag een studiedag van school hebben, idealer kan het niet! Alle tijd om samen met mama een héérlijk taartje te bakken 🙂 Natuurlijk kozen we vandaag de hart bakvorm. Als vulling koos Trisha aardbeien jam, verse aardbeien en een crème van Monchou met slagroom. We kunnen niet wachten om ‘m aan te snijden 🙂 Geniet allemaal van Valentijnsdag <3

26 januari 2019

Restaurant Hong Kong

Filed under: feestje,happy family — Familie Stammen @ 22:15

Samen met de peetoom en peettante van Sem en Trisha genoten we van een etentje bij restaurant Hong Kong. Samen gezellig bijgekletst bij de heerlijke gerechten 🙂

Friends are the flowers in the garden of life.

20 januari 2019

Natuur ijs!

Filed under: happy family,in de natuur,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 18:00

Vanmiddag met z’n allen genoten van het eerste dunne natuur ijs in de Maasduinen 🙂
Trisha nam Sem in haar enthousiasme mee! Ze hebben samen “ijshockey” en “curling” gespeeld. En ook onze teckel Floris geniet van deze gladde wereld onder z’n pootjes 🙂

1 januari 2019

Happy New Year!

Filed under: feestje,happy family — Familie Stammen @ 20:30

Let there be light
On this New Year
Let there be a new cheer
In the air and in your heart
For making that one wonderful start
For the year that is to come ahead
For the year that is now
So, soak in the spirit of New Year
And give one final bow to year that has gone
Happy New Year!

29 december 2018

Phantasialand Winterzauber

Filed under: happy family,vakantie — Familie Stammen @ 21:30

Vandaag stapten we samen in een magische winterwereld in Phantasialand. Sem en Trisha genoten van de achtbanen zoals de Black Mamba, Winja’s fear, Temple of the night Hawk, Colorado Adventure en de Taron. We wandelden samen door de themagebieden; China Town, Mexico, Berlin, Fantasy, Deep in Afrika en Mystery. Elk themagebied zo sfeervol aangekleed. Tussendoor een warm hapje, chocomel of koffie om even op temperatuur te komen. We genoten van het kerstmarktgevoel in stijl, in een betoverende wereld vol lichtjes en fantasie! Wat een mooie sprookjesachtige dag, een echte aanrader! Tot 20 januari 2019 kun je Winterzauber in Phantasialand nog bezoeken.

Older Posts »

Powered by WordPress